Acasa Top SecretArmata Ce sumǎ va cheltui SUA pentru operațiunile ȋmpotriva Statului Islamic (SI)

Ce sumǎ va cheltui SUA pentru operațiunile ȋmpotriva Statului Islamic (SI)

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

SUA a cheltuit aproape 1 miliard de dolari pentru acțiunile militare de pȃnǎ acum ȋn Statul Islamic, anticipȃndu-se cǎ aceastǎ sumǎ va fi cuprinsǎ ȋntre 2,4 – 3,8 miliarde de dolari pȃnǎ la finalul anului.

Ce sumǎ va cheltui SUA pentru operațiunile ȋmpotriva Statului Islamic (foto:masleexpress.com)

Ce sumǎ va cheltui SUA pentru operațiunile ȋmpotriva Statului Islamic (foto:masleexpress.com)

„Costurile viitoare depind, în mare parte, de cât de mult vor dura operațiunile, de nivelul operațiunile aeriene și dacă vor fi desfășurate forțe terestre suplimentare peste ceea ce s-a planificat deja”, se arată într-o analizǎ think-tank prezentată luni, 29 septembrie, de Centrul pentru Evaluări Strategice și Bugetare. Astfel, o intensificare a eforturilor, care să includă mai multe atacuri aeriene și o creștere semnificativă a forțelor pe teren, ar putea duce la costuri cuprinse între 13 miliarde de dolari și 22 de miliarde de dolari anual, conform raportului organizație non-partizanǎ.

Sǎptǎmȃna trecutǎ, secretarul apărării, Chuck Hagel, a declarat presei că Pentagonul a cheltuit între 7 milioane de dolari și 10 milioane de dolari pe zi în operațiunile împotriva Statului Islamic de la 16 iunie, când a desfășurat pentru prima dată trupe pentru a sprijini armata irakiană și pentru a oferi consiliere liderilor acesteia. SUA au început atacurile aeriene împotriva jihadiștilor Statului Islamic în Irak la 8 august și le-au extins la Siria la 22 septembrie. Forțele coaliției au desfășurat 290 de atacuri aeriene în Irak și Siria, din care 265 au aparținut SUA. Conform Agerpres, avioanele americane desfășoară aproximativ 60 de zboruri de recunoaștere pe zi, iar aproape 1.600 de militari americani sunt desfășurați în Irak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult