Acasa Top SecretArmata Ce surpriză! Armata rusă nu va adopta standardele NATO

Ce surpriză! Armata rusă nu va adopta standardele NATO

scris de M.A.
7 afisari

Armata rusă nu va trece la standardele NATO, a declarat miercuri ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov, după audierile cu uşile închise din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, relatează RIA Novosti.

Armata rusa nu vrea standarde NATO (foto pixdaus.com)

Armata rusa nu vrea standarde NATO (foto pixdaus.com)

„Nu vom trece la standardele NATO. Şi nu vom cumpăra tancuri ‘Leopard'”, a precizat ministrul. Întrebat cu ce va lupta armata rusă, el a răspuns: „Cu ceea ce avem în dotare”, transmite Agerpres.

Planurile Rusiei de a cumpăra patru portelicoptere clasa Mistral de la un stat membru al Alianţei Nord-Atlantice – Franţa – au generat suspiciunea că forţele armate ruse pot adopta, în viitor, standardele NATO. Procedurile privind achiziţionarea navelor franceze Mistral de către Rusia se apropie de final, rămânând doar încheierea formalităţilor, a spus miercuri vicepreşedintele Comisiei de apărare din Duma de Stat, Igor Barinov, citat de Itar-Tass.

11 comentarii

Cercul 15-06-2011 - 19:36

Dupa cum nici YAAKOV si Caramache nu vor sa le ofere o educatie abstracta romanilor. Rusia este tara listata printre cele in care libertatea nu exista. Asa si in Romania, fosti maistri ce acum ne trimit mesaje din unitati militare nu vor sa scoata poporul roman din bezna ignorantei, si vor sa-i trimita la munca de jos. In ziua de astazi stiinta este mult prea vasta pentru ca sa se mai piarda timpul prin programa scolara cu suduri si surfilari.
Daca respectivul vrea poate sa invete dupa scoala sa faca cutii de carton. Mii care au absolvit scoli tehnice si acum trag la saiba in uzina le ureaza de „bine” lui YAAKOV si celorlalti tehnicieni care i-au aranjat asa de bine.

YAAKOV 15-06-2011 - 20:36

Dai semne de nebunie.
Eu tot timpul am apreciat cercetarea teoretica, dar am sustinut ca trebuie sa fie aplicata in practica, sa produca bani. Cum crezi ca este la NASA, lucreaza numai damblagii ca tine ?
Poate ca esti un diversionist care vrea sa-i indeparteze pe romani de aplicatiile practice, ca sa ramana inapoiati si saraci.
Daca te dai mare teoretician si iubitor de matematica, de ce nu iei atitudine la intentiile guvernantilor actuali de a scoate analiza matematica din programa de liceu ?

Cercul 16-06-2011 - 12:02

Nu sunt impotriva ideii ca romanii sa realizeze produse tehnice. Dar sa le realizeze in afara scolii. Von Neuman(un matematician maghiar de origine evreiasca) a conceput un calculator, iar arhitectura lui o folosim si astazi. Chiar surubul (la studiul caruia vreti voi si Basescu sa se reduca invatamantul) a fost inventat de un teoretician(Arhimede). Ideea mea in scoala trebuie se se invete concepte; A trage manete, apasa butoate si da gauri se poate executa dupa scoala. Sunt lucruri prea puerile pentru a fi predate si invatate in scoala(similar cu e cu legatul sireturilor, imbracatul camasilor). Intelegi? Spune ca intelegi.

Liviu 16-06-2011 - 12:40

Cercule, te urmaresc in incercarile tale si urmaresc de asemenea fitilele care le tot bagi … Pentru cunostinta ta surubul a fost inventat de „unii” dinaintea lui Arhimede. Surubul lui Arhimede este acel mecanism utilizat la transport si nu la imbinare/fixare/miscare. Iar Arhimede a fost intai de toate un practician ! Tot ceea ce a facut a facut practic, din ratiuni practice …

In alta ordine de idei nici nu iti dai seama cat de mult te sustin in cele ce le scrii. Lucrurile insa trebuie defalcate constient si profesionist. Sigur ca scoala trebuie sa ramana scoala iar cercetarea sa fie facuta in unitati speciale (institute de cercetare asa cum au fost si cum s-au desfiintat !). Numai cu scoala insa nu prea faci mare lucru … Si cand spun asta nu ma gandesc numai la inginerie ci si la medicina, la arhitectura !

Daca ai urmarit cele ce le-am scris de-a lungul timpului pe acest forum ai fi vazut ca am scris de nenumarate ori ca sustin cercetarea stiintifica fundamentala care nu trebuie sa lipseasca din nicio societate care vrea sa progreseze. Dar vezi societatea romaneasca ca ar vrea sa progreseze ? Ii simti pe romani dornici de progres ?! Ei adopta totul mecanic si la comanda … Poti tu sa le spui de mii de ori cum ar fi mai bine insa pana nu le spune stapanul pe care-l recunoaste de stapan (ala de-i arata biciul si-l plesneste preventiv peste labute !) nu fac nimic. II vezi ca ar vrea sa progreseze din punct de vedere profesional ?! I-ai urmarit sa vezi cum adopta un produs nou, o tehnologie noua ?! Intai este cel mai sceptic si mai regresist cu putinta dupa care ii vine din maruntaie o imbecila stare de euforie viscerala care-l si profesionalizeaza totodata si-l face cel mai aprig aparator !!!

Asadar, invataturile evreiesti de „bine comun”, in „colective unite”, bazate pe ultimile „cuceriri ale stiintei” (nu scriu „si ale tehnicii”, sper ca observi !), ar fi bine sa le scrii pe alt forum … La buna vedere !

YAAKOV 16-06-2011 - 14:23

Cam incoerent comentariul matale. Pui carul inaintea boilor. Cercetarea s-ar dezvolta si la noi, cea adevarata, nu ce fac acum profii universitari, daca ar exista o industrie unde sa se aplice si de unde sa se plateasca bine.
Ai vazut ce mult a evoluat muzica usoara dupa ’89 (atat compozitia, cat si partea instrumentala), daca se platesc drepturile de autor.
Si nu inteleg de ce il perii pe acest diversionist. Ce te-a impresionat de zici ca ii dai dreptate ?

Liviu 20-06-2011 - 13:55

Ceea ce fac acum universitarii nu numai ca nu este cercetare dar este ANTI-CERCETARE ! Problema este ca fac asa ceva cu „seriozitate” si nu spun nimic ca sa ia bani … Sunt cu siguranta cei mai prostituati dintre bugetari, cei mai basinosi si mai fricosi !

La noi o cercetare ca lumea nu se poate face din cauza firii romanului: sa se dea el mare si sa moara capra vecinului ! Probabil ca in cadrul cercetarii fundamentale, unde nu sunt niste interese imediate, se mai poate face cate ceva … Si evident ca daca altii tin fraiele atunci iarasi se mai poate face cate ceva ca romanul este intr-adevar inventiv. Dar sa nu-l lasi pe el sa duca la sfarsit ceva ca ori nu ajunge niciodata ori ajunge sa-si critice pana si propriile idei !

Nu l-am periat pe „cercul” ci i-am dat dreptate in foarte putinele idei coerente care poate sa le aiba … De altfel ori este platit pentru ceea ce face ori scrie de la balamuc !!!

YAAKOV 16-06-2011 - 13:27

Nu te mai lauda atata cu evreii matale. Evreii au ajuns la putere in ultimele doua secole, prin practicarea la scara industriala a bisnitarelii si camatariei, cele mai profitabile activitati umane. Avand bani de trai, s-au putut ocupa si de stiinte, dar mai mult au speculat ideile altora, care nu le-au dezvoltat pentru ca munceau din greu si nu le mai ardea de asa ceva. Banul te desteapta !

Szabadok László Fektecuki ogróf Mohacs és szolgák Trianon 15-06-2011 - 20:54

Eu tot timpul am apreciat tacerea teoretica, dar am sustinut ca trebuie sa fie aplicata in practica. Deci Cerculica, ia-ti raza si plimba cercul!

Cercul 15-06-2011 - 22:18

Nu se scoate. Mentioneaza unde ai citit asta. E necesara (a.m) la toate facultatile unde se face matematica. O conseciinta ar fi desfiintarea facultatilor de matematica, fizica, chimie, tehnice si economice. Acum ca, Basescu vrea doar scoli profesionale ne-ar face sa credem ca are sens, dar mai sunt si facultatile umaniste.

YAAKOV 15-06-2011 - 22:31

Asa este planul, sa se scoata. A fost o discutie la ME, in urma cu doi ani. Au sondat terenul, sa vada reactia profesorilor si parintilor. Fizica se va preda doar o ora pe saptamana. Inainte erau patru. Chiar si acum, cu trei ore pe saptamana, nu se poate preda cum ar trebui. S-au scos capitole importante, fara sa se tina seama ca acele notiuni de baza erau necesare la capitolele care au ramas.
Majoritatea profesorilor de fizica au urmat cursuri de reconversie, pe disciplina „Stiinte”, o „varza” de la care copiii nu vor ramane cu nimic in cap, doar cu niste povesti.

Cercul 15-06-2011 - 23:00

Poate prin asta se face loc unor discipline umaniste inexistente inainte cum este sociologia. Comunistii au scos sociologia considerand-o stiinta burgheza. Fac de Sociologie si Asistenta sociala are multi candidati, si probabil s-au gandit ca nu e normal ca absolventi pregatiti in principiu ca si profesori sa nu aiba locuri in scoli.
O tara doar cu absolventi de stiinte umaniste va fi cu siguranta una agrara. Si daca le lichideaza si pe cele de uman, romanii sa se pregateasca de copaci.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult