Acasa Top SecretArmata Cel mai mare asalt aeropurtat din România de la încheierea Războiului Rece

Cel mai mare asalt aeropurtat din România de la încheierea Războiului Rece

scris de D.S.S.
48 afisari

Peste 4.800 de militari din Forţele NATO aeropurtate se antrenează, în această perioadă, în patru ţări din Europa, inclusiv România, în Poligonul Smârdan din Galaţi urmând să aibă loc, miercuri, un asalt aeropurtat care face parte din exerciţiul multinaţional Swift Response 15.

airborne assault

Swift Response 15 este cel mai mare exerciţiu NATO aeropurtat desfăşurat pe continentul european de la încheierea Războiului Rece.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării, militari din Italia, Spania şi Forţele Terestre ale SUA vor participa, miercuri, începând cu ora 14.00, la un exerciţiu, ei urmând să se paraşuteze în Poligonul Smârdan, judeţul Galaţi.

Acest asalt aeropurtat face parte din exerciţiul multinaţional Swift Response 15, condus de Forţele Terestre ale SUA, care se desfăşoară în patru ţări europene, în perioada 17 august-13 septembrie, şi la care participă paraşutişti din 11 ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Comandantul grupării operative întrunite, care este şi comandantul Corpului XVIII Aeropurtat, generalul-locotenent Stephen J. Townsend, şi consilierul său pentru problemele subofiţerilor, plutonier-adjutant principal Benjamin Jones, se vor paraşuta împreună cu militarii, arată sursa citată.

La exerciţiul care se desfăşoară în Bulgaria, Germania, Italia şi Romania, participă peste 4.800 de militari din Bulgaria, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Swift Response 15 include mai multe asalturi aeropurtate, care vor avea loc aproape simultan în poligoanele Smârdan din România, Hohenfels din Germania, Novo Selo din Bulgaria, unde se vor desfăşura şi antrenamente ulterioare.

Potrivit sursei citate, contingentul multinaţional care se va antrena în România va include militari italieni din Regimentul 187 Infanterie Aeropurtată, militari spanioli din Brigada 6 Aeropurtată şi militari americani din Corpul XVIII Aeropurtat, din Brigada 1 Luptă a Diviziei 82 Aeropurtate şi din Batalionul 1 al Regimentului 75 Rangeri. Aceştia vor interacţiona, la sol, cu militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Swift Response 15 este cel mai mare exerciţiu NATO aeropurtat desfăşurat pe continentul european de la încheierea Războiului Rece. Exerciţiul a fost creat pentru a integra forţele de răspuns rapid ale mai multor naţiuni, care să acţioneze în comun şi să confirme capacitatea Alianţei Nord-Atlantice de a desfăşura rapid trupe şi de a acţiona în sprijinul menţinerii unei Europe puternice şi sigure.

Corpul XVIII Aeropurtat constituie Forţa de Răspuns Global a SUA, cu misiunea de a putea fi desfăşurat rapid, la ordin, în orice punct de pe planetă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult