Acasa Top SecretArmata Cel puțin 300 de soldați din Daghestan au refuzat să mai lupte în Ucraina

Cel puțin 300 de soldați din Daghestan au refuzat să mai lupte în Ucraina

scris de Misu Andrei
187 Afisari

Cel puțin 300 de soldați dintr-o singură unitate din Caucazul de Nord au refuzat să lupte în Ucraina în prima lună de război, potrivit The Moscow Times.

Bărbații din republica Daghestan au fost dislocați în regiunea separatistă pro-rusă Donbas din estul Ucrainei, potrivit activiștilor citați luni de Moscow Times. Daghestanul, o regiune muntoasă, predominant musulmană, de la Marea Caspică, a avut unul dintre cele mai mari bilanțuri ale morților în invazia Rusiei în Ucraina

Fără să-și aștepte actele de eliberare, cei 300 de soldați s-au întors la baza lor din orașul Buynaksk în martie, unde au început un proces de reziliere a contractelor, iar comunitatea locală i-a primit ca dezertori.

Unii dintre soldați s-au întors cu degerături și le-au fost amputate membrele.

„Soldații au susținut că au probleme cu uniformele și armele”, a declarat pentru Moscow Times un avocat din Moscova, care îi reprezintă pe soldați.

Acesta a adăugat că procurorii militari ruși îi cercetează pentru dezertare după ce au lipsit mai mult de 10 zile de pe câmpul de luptă.

Mai târziu, câțiva dintre soldați s-au reînrolat pentru a fi dislocați în Ucraina sub presiunea rudelor și a autorităților locale.

Moscow Times precizează că nu a putut vorbi cu soldații din cauza naturii private a întoarcerii lor și a sentimentului de rușine din jurul acesteia.

Anterior, alți 150 de soldați din republica siberiană Buriația au refuzat detașarea la începutul lunii iulie, după un apel video rar din partea soțiilor lor.

Daghestan și Buriația au cel mai mare număr de victime raportate oficial în invazia Ucrainei de către Rusia, cu decese de peste 200 de soldați în fiecare regiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult