Acasa Top SecretArmata Ceremonii MApN: Zboară MiG-urile de Ziua Eroilor – Înălţarea Domnului

Ceremonii MApN: Zboară MiG-urile de Ziua Eroilor – Înălţarea Domnului

scris de M.A.
13 afisari

De Ziua Eroilor – Înălţarea Domnului, MApN, în colaborare cu reprezentanţii administraţiei publice locale, organizează, pe 24 mai, ceremonii militare şi religioase.

MiG-21 LanceR

Ceremonii MApN: Zboară MiG-urile de Ziua Eroilor - Înălţarea Domnului

Prin intermediul Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, de Înălţarea Domnului, pentru celebrarea Zilei Eroilor, în localităţile în care sunt amplasate monumente ale eroilor, se organizează:

-La Bucureşti, manifestările se vor desfăşura după următorul program:

Ora 10.00:

Cimitirul Israelit „Filantropia”.

Ora 12.00:

– Mormântul Ostaşului Necunoscut, Parcul Carol;

– Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, Palatul Naţional al Copiilor;

– Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”;

Cimitirul Ghencea Militar.

Pe timpul ceremoniilor de la Mormântul Ostaşului Necunoscut şi de la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, în semn de omagiu adus memoriei eroilor Patriei, două formaţii de aeronave militare – trei avioane MiG-21 LanceR şi trei elicoptere IAR-330 PUMA SOCAT – vor survola spaţiul aerian.

În municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile unde sunt dislocate unităţi şi mari unităţi militare vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor, cu participarea cadrelor militare în activitate, în rezervă şi în retragere, a veteranilor de război şi a reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

În toate unităţile militare, la ora 12.00, se va păstra un moment de reculegere, iar în lăcaşele militare de cult se vor trage clopotele, în semn de omagiu pentru eroii patriei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult