Acasa Top SecretArmata China are portavion. Shi Lang începe testele VIDEO

China are portavion. Shi Lang începe testele VIDEO

scris de M.A.
4 afisari

Shi Lang, primul portavion chinezesc, a început miercuri testele de navigaţie, fiind lansat la apă din şantierul naval din Dalian.

Shi Lang

Shi Lang - portavionul Chinei

După întoarcere, acesta va intra din nou în procesul de reamenajare şi testare în cadrul şantierului naval.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului Apărării din China, portavionul Shi Lang va fi folosit pentru experimente ştiinţifice şi antrenamente.

“Existenţa acestui portavion nu va schimba, însă, politica defensivă susţinută de ţara noastră, iar strategia maritimă a apărării pe apele de coastă va rămâne şi ea neschimbată”, susţine oficialul chinez.

Portavionul, lung de 300 de metri, era iniţial destinat marinei sovietice. Construcţia acestui portavion, botezat Varyag, a fost întreruptă în 1991 de destrămarea URSS-ului, iar ulterior China a răscumpărat partea construită a vasului de la Ucraina în 1998, transmite Moldpres.

Testele pe mare nu vor dura foarte mult, conform unor surse militare chineze citate de Xinhua.

China a păstrat secretul asupra acestui portavion vreme de mai mulţi ani, până când, în luna iulie, televiziunea oficială chineză a prezentat imagini inedite cu Shi Lang, aflat în şantierul naval.

Armata Populară de Eliberare, cea mai numeroasă armată din lume, nu îşi dezvăluie informaţiile cu privire la programele sale de modernizare, dar a cunoscut o creştere exponenţială a bugetului pentru dotări.

4 comentarii

Ciu Huhu 10-08-2011 - 16:56

Traiasca China!

meridor 10-08-2011 - 20:54

bucura-te animal!

urbos 10-08-2011 - 17:20

E rusesc.

gigi 11-08-2011 - 07:57

La calitatea chinezeasca, s-ar putea scufunda singur in cateva zile!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult