Acasa Top SecretArmata China dezvoltă arme cu puls electomagnetic

China dezvoltă arme cu puls electomagnetic

scris de M.A.
904 Afisari

China dezvoltă arme cu puls electromagnetic pe care ar putea să le folosească împotriva portavioanelor americane, într-un eventual conflict pe tema Taiwanului.

e-bomb

China dezvolta arme cu puls electomagnetic

Fragmente ale studiului Centrului Naţional pentru Informaţii privind efectele letale ale armelor cu puls electromagnetic (EMP) şi ale celor cu microunde de mare putere (HPM) au arătat că aceste arme fac parte din arsenalul chinez numit „buzduganul asasinului”, care ar permite Chinei, inferioară din punct de vedere tehnologic, să învingă forţele militare ale SUA, scrie Washington Times.

Armele cu puls electromagnetic copiază pulsul de raze gamma cauzat de o explozie nucleară, care distruge toate echipamentele electronice, inclusiv computerele şi automobilele, pe suprafeţe vaste.

Raportul declasificat, redactat în 2005 şi obţinut de Arhiva Naţională de Securitate, o organizaţie privată, oferă detalii despre armele EMP deţinute de China şi planurile pentru folosirea lor, transmite Mediafax.

„Pentru utilizarea împotriva Taiwanului, China ar putea detona la o altitudine mult mai mică (30-40 de kilometri) pentru a limita efectele EMP la Taiwan şi imediata vecinătate a sa”, arată raportul. „Racheta balistică cu rază medie de acţiune DF-21 a fost menţionată ca platformă pentru un atac cu EMP împotriva Taiwanului„, adaugă textul.

Conform raportului, China a efectuat teste cu EMP pe şoareci, şobolani, iepuri, câini şi maimuţe, care au suferit probleme la ochi, creier, oase, măduvă şi alte organe. „Este clar că adevăratul scop al experimentelor medicale chineze este să afle potenţialele efecte umane ale expunerii la EMP puternice şi la radiaţii (cu microunde de mare putere)”.

16 comentarii

YAAKOV 22-07-2011 - 12:24

Un general chinez a zis (prin august 2000) ca in cazul unui conflict cu americanii, pentru Taiwan, se kaka pe portavioanele americanilor dand in ele cu bombe cu neutroni, care omoara tot personalul si inactiveaza si electronicele.
A zis ca, totusi, China are rabdare mare cu americanii si ca mai asteapta cativa ani, sa-si faca suficiente portavioane si sa nu se apeleze la armament nuclear, ca nu se stie la ce se poate ajunge.
China a fost „crescuta” de americani, deci bine le face acum. Bravo China !

ulpia 22-07-2011 - 13:56

Eroare de percepţie, SUA priveşte cu înţelegere eforturile chineze de a crea o flotă de portavioane, fără a face ceva pe navele acestora.

cozmin 22-07-2011 - 14:44

Toate aceste arme mentionate mai sus sunt inventii si tehnologii
realizate de savanti Israelieni si detinute demult de Armata Israeliana.
Israelul are relatii excelente si interese majore cu China cu care detine relatii
de toate felurile ,inclusiv strategice.
Dar banul e ban iar cand e vorba de bani si interese evreii isi vand si mama.
Nu conteaza unul e urias si inteligent-China si altul i mic si foarte inteligent Israelul…..

Ciu Huhu 22-07-2011 - 16:00

Mari laudarosi sinteti voi evreii, pe nedrept!

YAAKOV 22-07-2011 - 16:13

Evreii si-au facut un plan gresit, cu China.
Au manarit prin guvernele occidentale ca sa transfere tehnologia avansata in China si sa se treaca la productie masiva, iar ei sa bisnitareasca chinezismele in Occident. Treaba a mers bine in anii ’90, pentru ca Occidentul avea rezerve acumulate si pentru ca a fost mult de furat din Europa Rasariteana si din fosta URSS. Dar acum Vest-ul a saracit, China se umfla in pene, si se vede cu ochiul liber ce prostie au facut vesticii invatand miliardul de chinezi sa traiasca in lux, cu masini scumpe si cu pretentii de superputere.
In final evreii vor fi acuzati de degradarea situatiei din Occident si vor fi urati de majoritatea albilor, care nici asa nu-i aveau la inima. Iar Chinezii se vor sterge cu evreii la fund, cand vor fi atat de puternici incat nu le va mai pasa de nimeni.

Ciu Huhu 22-07-2011 - 14:56

Traiasca China!

YAAKOV 22-07-2011 - 16:24

Daca tot ati preluat informatia asta, cu copy-paste, faceti un efort si aflati cum merge jucaria, cu gainat de curcan, cu apa sfintita, … ?

Eu stiu ca este o arma nucleara (bomba cu hidrogen) care este explodata in ionosfera si care prin fluxul de particule incarcate electric, ce interactioneaza cu ionosfera, genereaza impuls electromagnetic.
Nu poate fi vorba de o scula nenucleara, cum o ametiti prin articol.
Ar putea fi vorba si despre o varianta de GRASER (un fel de laser cu raze gama) despre care am citit in revista Stiinta si Tehnica prin anii ’80.

YAAKOV 22-07-2011 - 16:26

Daca arma exista in realitate, nici pilotul nu va scapa cu viata. Dar precis nu i se va spune cum sta treaba.

EMP 22-07-2011 - 18:22

@YAAKOV, inginerul sovietic a lu’ peste prajit
Daca tot ai inundat forumul asta cu propaganda ta sovietica de doi bani, citeste aici cum e cu bombele astea electromagnetice si cu microundele de mare putere.
http://www.globalsecurity.org/military/library/report/1996/apjemp.htm
Gasesti si niste grafice, scheme etc. Daca vrei sa iti faci si tu una, bate-i la cap pe chinezi si pe americani sa iti dea planurile.
Si mai du-te si tu si te culca, moara stricata caraitoare.
Nu mai are lumea loc de tine, pe siteul asta.
Fa-ti, omule, blog si debiteaza acolo cat vrei ce prostii vrei!

YAAKOV 22-07-2011 - 19:08

Care e treaba, ce te roade ? Ce propaganda fac eu, bai ciuma ? Si sovietica pe deasupra.

Ce se spune pe site-ul ala sunt vise si SF. E plin Internetul de „scheme” dupa care sa-ti faci pe terasa sau in bucatarie astfel de scule.
Ba tata, in timpul unei furtuni de vara se dezvolta energie cat in sapte explozii de tipul Hiroshima si nu moare nimeni (exceptand traznetul direct) si nici nu ne crapa calculatoarele.
Bomba cu EMP functioneaza cu energie enorma, de la o explozie termonucleara. Numai asa se poate acoperi cu impuls electromagnetic intens teritoriul unei tari.
Ghiulelele alea descrise pe site sunt jucarii cu care se pot afecta circuitele electronice de la un RADAR, de la o cladire. Atat pot, nimic mai mult.
Echipamentele militare sunt proiectate si ca sa suporte astfel de socuri.

Liviu 22-07-2011 - 19:10

Mie d-nul „Yaakov” mi se pare rezonabil … Nu scrie nicio prostie ! Scrie chiar prea adevarat si prea curajos !!! Tu daca ai „dat search” pe net si ai gasit adresa aceea esti mai destept ?! Lasa omul sa-si spuna opinia ca de asta se numeste asta forum … Ai gasit adresa aceea, foarte bine. Multumim mult ca ne-ai dat-o si nou ! Nu cred ca nu ai loc de „Yaakov” pe forumul asta … Este loc pentru toata lumea !!!

YAAKOV 22-07-2011 - 19:19

Ma puteti ajuta cu datasheet-urile de la tranzistoarele de comutatile de la FELIX-uri (CII…) ? Am cateva sute de tranzistoare de tipul asta, luate de pe placute cumparate din targ si vreau sa vad cam cu ce se echivaleaza din tipurile mai cunoscute (2N…-uri).
Le cam stiu parametri (masurate pe caracteriscop si timpii de comutatie), dar ma intereseaza ce zice producatorul.
Le tin pentru „joaca” la pensie (daca o apuc).

Liviu 22-07-2011 - 21:19

Imi pare rau dar nu am gasit nimic acasa … Mai am niste cataloage mai vechi prin alte locuri. Mai caut si o sa mai intreb si cativa amici. Cum gasesc ceva va scriu !

P.S. Cu cele codificate cu 2N … trebuie sa fie echivalente.

Cercul 23-07-2011 - 02:15

Da…Lauda-ma gura ca pumnii cura.

Ciu Huhu 23-07-2011 - 02:49

Subscriu!

YAAKOV 22-07-2011 - 19:11

Care lume nu are loc de mine ? Bag mana in foc ca nu sunt mai mult de cateva zeci de cititori la fiecare articol, zilnic. Cei care „caraie” pe forum sunt in general indivizi de la partide sau de la servicii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult