Acasa Top SecretArmata China dotează armata Republicii Moldova

China dotează armata Republicii Moldova

scris de M.A.
13 afisari

Armata Naţională din Republica Moldova a primit un lot de echipament tehnic din partea guvernului Chinei în valoare de aproximativ 7 milioane de lei moloveneşti.

Echipament donat de China (foto army.md)

Echipament donat de China (foto army.md)

Potrivit lui Vitalie Marinuţa, ministrul Apărării, asistenţa tehnică oferită Armatei Naţionale va înlocui echipamentele militare moştenite de la armata sovietică, care sunt învechite moral şi fizic. „Din cauza constrângerilor financiare, dictate de austeritatea bugetului militar, Ministerul Apărării nu are posibilitatea de a iniţia programe de modernizare şi reînzestrare. În aceste condiţii, orice ajutor oferit de partenerii noştri este binevenită”, a declarat ministrul Apărării. La rândul său, ambasadorul Fang Li a menţionat nivelul înalt al colaborării bilaterale dintre cele două state în diferite domenii. „Asistenţa tehnică oferită Armatei Naţionale reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor moldo-chineze. Guvernul Chinei este dispus să identifice noi dimensiuni de cooperare multidimensională atât cu R. Moldova la nivel de state, cât şi cu Armata Naţională în domeniul militar”, a accentuat oficialul chinez.

Lista echipamentului oferit Armatei Naţionale include unităţi de transport, grupuri sanitare şi spălătorii de campanie, staţii de purificare a apei, refrigeratoare, generatoare de energie, echipamente pentru conferinţe video, aparataj de calcul etc. Colaborarea militară moldo-chineză se desfăşoară în baza Acordului semnat la Beijing la 23 iunie 2002 între ministerele Apărării ale R. Moldova şi Chinei. Până în prezent, Republica Populară Chineză a acordat Armatei Naţionale asistenţă nerambursabilă în valoare de 25 de milioane de yuani (peste 45 de milioane de lei moldovenesti)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult