Acasa Top SecretArmata China va prezenta un dispozitiv laser pentru distrugerea dronelor

China va prezenta un dispozitiv laser pentru distrugerea dronelor

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Cu câteva zile înaintea forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), China se pregătește să prezinte o armă laser capabilă să distrugă din zbor drone ușoare.

China va prezenta un dispozitiv laser pentru distrugerea dronelor (foto: tatoot1009.com)

China va prezenta un dispozitiv laser pentru distrugerea dronelor (foto: tatoot1009.com)

Într-un comunicat al Academiei chineze de Inginerie se arată că acest dispozitiv cu rază de acțiune de doi kilometri poate atinge o mică țintă aeriană, ce zboară la mică altitudine, la mai puțin de cinci secunde după ce a localizat-o, conform agenției Xinhua. Presa de stat a difuzat fotografii cu sistemul, compus dintr-un mare cub mobil, vopsit în stil camuflaj, pe care este fixat un tun ce lansează fasciculul laser. Agenția de presă chineză a dat publicității și poze cu epavele unor drone, distruse în zbor. Acest sistem de apărare ar urma să joace un rol-cheie cu ocazia unor evenimente majore organizate în locații urbane, conform aceleiași surse.

Beijingul va găzdui săptămâna viitoare forumul APEC, o reuniune la cel mai înalt nivel pentru care capitala chineză se pregătește să își sporească în mod semnificativ măsurile de securitate, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult