Acasa Top SecretArmata Cine este noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată

Cine este noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată

scris de D.S.S.
6 afisari

Generalul de brigadă Ovidiu-Liviu Uifăleanu, recent numit în funcţia de Comandant al Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, a predat vineri comanda Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistriţa, în fruntea căreia s-a aflat timp de un an, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul brigăzii.

Iulian Berdilă

Iulian Berdilă

Noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată este colonelul Iulian Berdilă, fost şef de stat major al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
La eveniment au fost prezenţi prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigadă Ioan Manci, şefii structurilor militarizate de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
„E un moment foarte emoţionant. Trăiesc, la încheierea celui de-al doilea tur în Garnizoana Bistriţa, momente greu de explicat prin cuvinte, generate de despărţirea de cel mai bine pregătit corp profesional cu care am avut şansa să colaborez, plin de căldură umană, foarte disciplinat şi – pentru mine foarte important – foarte mândru de aparteneţa la unul dintre reperele de elită ale Forţelor Terestre, Brigada 81 Mecanizată. (…) Vă mulţumesc pentru confortul decizional oferit de excelenţa dumneavoastră în execuţie şi pentru toate amintirile plăcute oferite de colaborarea cu dumneavoastră”, le-a spus generalul Uifăleanu foştilor săi subordonaţi.
Numit de la 1 septembrie în funcţia de comandant al Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, generalul de brigadă Ovidiu Uifăleanu le-a mulţumit, de asemenea, autorităţilor din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru colaborarea extrem de strânsă, în acelaşi timp primind din partea Consiliului Judeţean şi a Instituţiei Prefectului plachete şi însemne de recunoştinţă pentru activitatea depusă.
La rândul lui, noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată Bistriţa s-a arătat onorat de misiunea ce i-a fost încredinţată.
„Pentru mine, personal, sunt gânduri pline de bucurie, sunt gânduri încă pline de provocări, pentru că trebuie să mă apuc de fapte. Sper să găsesc mijloacele şi resursele şi, mai ales, inimile oamenilor, să poată să ridice brigada la un nivel superior. Cred că un cuvânt definitoriu pentru mandatul meu va fi perseverenţa”, a spus colonelul Iulian Berdilă.
Colonelul Berdilă Iulian s-a născut la 8 ianuarie 1971, în localitatea Galaţi. Din 1995 până în prezent a îndeplinit diferite funcţii în cadrul Batalionului 2 Infanterie ‘CĂLUGĂRENI’, Corpul 1 Armată Teritorial, Statului Major al Forţelor Terestre şi Statului Major General.
Din martie 2014, până în prezent, a îndeplinit funcţia de şef de stat major al Diviziei 2 Infanterie ‘Getica’.
A urmat Cursurile Colegiului de Comandă şi Stat Major al Forţelor Terestre din SUA, Cursurile Şcolii Militare de Studii Avansate din SUA şi Colegiul de Război al Forţelor Terestre din SUA.
Pe parcursul carierei militare a participat, în anul 2006, la misiunea Forţei Multinaţionale din Irak iar în anul 2011, ca şi comandant al Batalionului 2 Infanterie ‘CĂLUGĂRENI’, la misiunea din teatrul de operaţii Afganistan.
Ceremonialul s-a încheiat cu o defilare a militarilor din cadrul structurilor subordonate Brigăzii 81 Mecanizată Bistriţa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult