Acasa Top SecretArmata Cine sunt cei patru militari răniţi în Afganistan

Cine sunt cei patru militari răniţi în Afganistan

scris de D.S.S.
33 afisari

Patru militari români au fost răniţi, sâmbătă, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate operate de soldaţii aflaţi în misiune a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MApN. Cei patru militari răniţi sunt conştienţi şi în stare stabilă.

„Patru militari români au fost răniţi sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor şi protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei «Sfântul Andrei», aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, infanteriştii români au acţionat conform procedurilor şi au respins atacul insurgent, forţele americane acordându-le sprijin terestru şi aerian. Cei patru militari în urma incidentului au fost evacuaţi pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toţi fiind conştienţi şi în stare stabilă.

„În urma evaluării medicale, militari au fost internaţi, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis şi cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă”, mai arată MApN.

CINE SUNT CEI PATRU MILITARI

Ministerul Apărării informează că a fost constituită o comisie pentru a cerceta circumstanţele producerii evenimentului din Afganistan.

Cei patru militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei” sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin GoleanuCristian Gabăr şi Ionel Cristea, informează reprezentanţii Ministerului Apărării, printr-un comunicat de presă.

„În urma incidentului a rezultat şi avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii”, mai arată sursa citată.

MESAJUL LUI KLAUS IOHANNIS

Preşedintele Klaus Iohannis le-a urat „însănătoşire grabnică” militarilor români răniţi în Afganistan, precizând că aceştia dau mereu dovadă de profesionalism şi contribuie la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, informează Administraţia Prezidenţială.

„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Afganistan. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice. De asemenea, familiilor militarilor noştri le transmit că sunt alături de ele şi le asigur că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Militarii români dau dovadă întotdeauna de profesionalism, iar dedicarea cu care îşi desfăşoară activitatea în teatrele de operaţii contribuie la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat la Administraţiei Prezidenţiale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS