Acasa Top SecretArmata Cine va fi noul Air Force One

Cine va fi noul Air Force One

scris de D.S.S.
34 afisari

Administrația SUA a optat pentru păstrarea aparatului Boeing 747 pentru următoarea generație de avioane prezidențiale Air Force One, eliminând astfel fără mare surpriză aparatul Airbus A380, a informat miercuri Pentagonul, citat de AFP.

HighFlight-AirForceOne8-1024x581 Pentagonul a optat pentru Boeing 747-8, versiunea cea mai nouă a aparatelor de mare capacitate americane, pentru a înlocui cele două Boeing 747-200 mai vechi folosite în prezent de președintele american.

Noile aparate nu vor intra în serviciu înainte de anul 2018.

Aparatul Boeing 747-8 „este singurul avion fabricat în SUA care atunci când va fi complet echipat” va putea îndeplini misiunea prezidențială și simboliza „interesul public național”, a subliniat secretarul US Air Force, Deborah Lee James.

Administrația americană va începe negocierile pentru contractul de cumpărare cu Boeing. Air-Force-One-LayoutCompania se va ocupa de furnizarea aparatelor și de supravegherea lucrărilor de adaptare a lor la misiunea prezidențială. Echipat cu mijloace de comunicare securizate, Air Force One este un adevărat cartier general mobil pentru președintele SUA.

Aparatul cuprinde un birou prezidențial, o sală de conferințe, o zonă medicală care poate servi inclusiv ca sală de operații și o bucătărie care poate alimenta până la o sută de persoane. Actualele două avioane prezidențiale sunt în serviciu din 1991.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult