Acasa Top SecretArmata Col Danicu Tănasă. Cine a vrut să-l “execute” pe ataşatul militar român de la Chişinău?

Col Danicu Tănasă. Cine a vrut să-l “execute” pe ataşatul militar român de la Chişinău?

scris de Marius Bâtcă
150 afisari

Cea mai mare parte a presei de la Bucureşti a preluat pe nemestecate acţiunea cu iz KGB-ist difuzată de controversata televiziune Publika. Cine a vrut să-l “execute” pe ataşatul militar român de la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă?

Cine a vrut sa-l execute pe atasatul militar roman de la Chisinau colonelul Danicu Tanasa

Col. Danicu Tănasă. Cine a vrut să-l execute pe ataşatul militar român de la Chişinău

Umblă vorba prin târguri, Capitale ale celor două state româneşti, că ar fi mâna lui Vlad Filat. Sau, de ce nu, a ambasadorului României, Lazurca. Iar, în spatele lor, s-ar afla mâna şi mai lungă a Kremlinului. Filat ar fi candidatul ideal, din cauza jocului la două capete, practicat în relaţiile cu UE-România şi cele cu Rusia. Despre Lazurca se pot spune multe, pentru că există şi anumite dubii, pornite, mai ales, din faptul că este un creştin-ortotox afiliat Bisericii Ruseşi, apropiat al Mitropolitului Vladimir. Şi obişnuieşte şi să se spovedească des. E bine, totuşi, să ne ferim de astfel de “sugestii”, pentru că, în lipsă de dovezi, avem parte doar de zgomote. Şi, ca să cităm din seria CSI (Crime Scene Investigation), vorbim de “dovezi circumstanţiale”.

Cu toate acestea, sunt multe semne de întrebare, iar misterul se menţine. Dar, până atunci, să vedem cum a fost “executatcolonelul Danicu Tănasă!

Reporterii Publika Tv, la locul şi timpul potrivit

După ce s-a lansat cu mare tam-tam în Republica Moldova, sub oblăduirea lui S.O. Vîntu (şi a partenerilor săi de afaceri din spaţiul ex-sovietic), ca cea mai tare televiziune de ştiri de la Chişinău, Publika TV s-a transformat treptat, ajungând în prezent o platformă de exprimare a tuturor sentinemtelor anti-româneşti şi pro-ruseşti.

Cine nu este familiarizat cu spaţiul românesc dintre Prut şi Nistru îşi poate da seama rapid despre ce vorbim aici, prin simple cautări Google şi o scurtă trecere în revistă a articolelor publicate pe site. Cine are răbdare poate să urmarească şi transmisiunile în direct pe net, cu simpla condiţie să nimerească şi momentul în care emite în limba română.

Deşi puţin cam lungă, această introducere în temă este mai mult decât necesară, pentru că Publika Tv este cea care a dat în exclusivitate momentul în care ataşatul militar român, colonelul Danicu Tănasă, a fost oprit ilegal de poliţiştii brigăzii rutiere.

Coincidenţa-coincidenţelor, echipa tv era singura prezentă la momentul “flagrantului” din noaptea de sâmbătă spre dumnică.

Automobilul cu numere diplomatice, la volanul căruia se afla ataşatul militar, colonelul Danicu Tănasă, a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere, în timp ce se deplasa pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, anunţa Publika TV. Diplomatul ar fi recunoscut că a consumat băuturi tari. În aerul expirat, alcooltestul “a înregistrat 0,52 promile de alcool”, faţă de limita admisibilă de 0,15. Automobilul diplomatului a fost preluat de reprezentanţii Ambasadei, chemaţi la faţa locului de poliţie.

Cam aşa a sunat exclusivitatea Publika TV.

Ce am putut să vedem în imaginile video? Aproape tot. În mod inexplicabil, poliţiştii de la Chişinău au permis filmarea momentului în care, făcând abstracţie de imunitatea diplomatică, colonelul Danicu Tănasă se supune testului. Am putut vedea cum a dorit să facă şi o declaraţie, dar a renunţat, după ce a văzut sigla Publika TV pe microfonul întins de femeia reporter. Însă, cel mai grav, la Publika TV s-a putut vedea nu numai “bonul” emis de aparatul etilotest, ci şi legitimaţia de serviciu, cu toate datele de identificare şi ecranul telefonului mobil, în momentul în care ataşatul militar suna la Ambasada României, anunţând incidentul.

Isterie în presa de la Bucureşti: Ofiţerul român beat care face ravagii pe străzi

Bineînţeles ştirea a fost preluată de toate publicaţiile din ambele state româneşti. Fiind duminică, subiectul a picat la fix. După modelul “dacă zboară, înseamnă că se mănâncă”, fiecare a început să îşi dea cu părerea, înfierând cu mândrie proletară – impusă deja de Publika Tv – ofiţerul român “beat” şi plin de tupeu, care s-a suit la volan după ce a turnat în el tărie.

Au urmat reacţiile pripite, la presiunea jurnalştilor de la Bucureşti, a ministrului Apărării şi cea a ministrului Afacerilor Externe.

Între timp, tonul a început să se mai domolească, oamenii au început să gândească, în sfârşit. Aşa că şi oficialii şi jurnaliştii au început să fie mai moderaţi în a-şi da cu părerea.

Dar, pentru că nu putea să lipsească şi un dobitoc din această ecuaţie, un anume Breazu, de la Evz, după ce s-a strofocat cumplit, şi-a suflat puţinii creieri în fasole şi a ieşit cu un titlu de senzaţie: “Nu doar diplomaţii ruşi fac ravagii pe şosele. Un ataşat român la Chişinău a fost prins beat la volan”

De la acuzaţii pripite, la recunoaşterea meritelor şi “provocare”

Danicu TanasaÎn cele din urmă, Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale, nu a exclus să fie vorba despre „o provocare”, el adăugând că în diplomaţie uneori se poate întâmpla să ţi se ofere o cupă cu şampanie, „care poate să conţină şi altceva”. El a spus, într-o intervenţie la Realitatea TV, că nu este exclus ca în cazul ataşatului militar de la Chişinău să fie vorba despre o provocare.

Nu este exclus să fie o provocare„, a spus Dobriţoiu, menţionând că este important de stabilit cu exactitate, în urma anchetei care va avea loc, ce s-a întâmplat în cazul ataşatului militar la Chişinău. Întrebat despre ce provocare ar putea fi vorba în cazul diplomatului român, Dobriţoiu a răspuns: „Ştiţi cum mai sunt lucrurile în diplomaţie, se spune «Ia o cupă cu şampanie!» şi acea cupă poate să conţină şi altceva”. El a subliniat însă că important este ce va stabili ancheta în acest caz.

Regret profund apariţia acestei situaţii, pe care o văd mai mult ca pe un accident, având în vedere performanţa profesională a ataşatului militar, aşa după cum spun cei de la MApN şi de la ambasanda noastră de la Chişinău. Pe de ală parte, există o exigenţă de comportament ireproşabil din partea reprezentanţilor României în străinătate, indiferent dacă vorbim de dimplomaţii de carieră sau de reprezentanţii altor instituţii. Din punctul nostru de vedere, regulamentele sunt foarte clare”, a afirmat, la rândul său, duminică, Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe..

Incidentul cu ataşatul militar al României în Republica Moldova, colonelul Danicu Tănasă, nu afectează şi nu va afecta relaţiile dintre cele două state, a declarat marţi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Oficialul a ţinut să precizeze că acesta nu este primul caz când persoane cu statut diplomatic sunt depistate în stare de ebrietate la volan, dar a apreciat faptul că diplomatul român a acceptat să fie supus testului de alcoolemie. „Este pentru prima dată când un diplomat străin a acceptat benevol să se supună acestui test. Salutăm această deschidere, această transparenţă”, a declarat Leancă.

Colonelul Danicu Tănasă iese câştigător în lupta dintre forumiştii din R Moldova

Danicu Tanasa la centrul NATO de la Chisinau

Danicu Tanasa la centrul NATO de la Chisinau

Bineînţeles, subiectul “beţivului” colonel Danicu Tănasă, care “face ravagii pe şosele” a fost în topul comentariilor publicaţiilor din al doilea stat românesc. Nu au lisptit acuzaţiile la adresa românilor care vin să ocupe R Moldova, cu intenţia de a intoxica tineretul, care acum este spălat pe creier şi crede că face parte din familia română. Au fost şi multe înjurături, dar mult mai puţine ca pe forumurile publicaţiilor din Bucureşti.

Una peste alta, ataşatul militar a ieşit câştigător din acest război de imagine. Cele mai mai folosite argumente în apărarea sa fiind:

  1. “Daca era de la amabasada porcilor rusi mai oprea PR (n.red. – Poliţia Rutieră) masina?”
  2. “Si totusi de cand o masina cu numar diplomatic, care circula normal, respectand regulile de circulatie, este oprita de politia rutiera?”
  3. “Care diplomat s-a mai vazut sa se dea jos din masina si sa sufle in etilotest?”

Una peste alta, reacţiile luate de la analiştii locali, chiar de către reporterii Publika Tv, sunt favorabile:

„Cu ce ocazie a fost oprită această maşină cu numere diplomatice. Bineînţeles că acest diplomat trebuie să fie mustrat. Care va fi gradul de mustrare nu ştiu. De ce muşamalizat, diplomaţii se bucură de imunitate şi asta n-a fost anulat. Trebuie să fie liberi în exercitatea meseriei sale”, susţine fostul ambasador la ONU Alexei Tulbure.

„Ar trebui să-şi dea demisia. Cred că beat la volan trebuie să-l lipsească practic pentru toată viaţa de acest document care i-ar permite să meargă”, spune nalistul politic Mihai Cernencu.

„L-aş întreba pe domnul Recean (n.red. – ministul Afacerilor Interne) dacă aceşti angajaţi ar avea curajul de exemplu să oprească un lucrător de la Ambasada Rusiei, în condiţiile în care discuţiile sunt mai dure. Eu l-aş întreba pe domnul Filat, admirator mare a domnului Putin, dacă ar face-o, ar da o indicaţie de asta ca un angajat al ambasadei Rusiei să fie urmărit când consumă şi după asta undeva oprit. Ambasadei americane de exemplu, sau ambasadei Germaniei că suntem prieteni foarte buni cu ei”, afirmă expertul în drept constituţional Vitali Catană.

Coincidenţe, întrebări şi nelămuriri

Danicu Tanasa - depunere de flori si coroane la Chisinau

Danicu Tanasa - depunere de flori si coroane la Chisinau

Da. Coincidenţe, întrebări şi nelămuriri. Le-a pus foarte bine Cristian Pantazi, la Hotnews.

1. Atasatul militar Danicu Tănasă a participat sambata seara la Balul Infanteriei Marine (US Marines), de la Ambasada SUA din Chişinău, eveniment care s-a bucurat de o participare la nivel destul de înalt.

2. Colonelul Danicu Tănasă a plecat de la eveniment in jurul miezului noptii, fara sofer. El a fost oprit de o masina a Politiei Rutiere care a asteptat cinci ore pe singurul drum de acces spre si dinspre locul unde a avut loc evenimentul.

3. Echipajul Politiei Rutiere, care a stationat aproximativ cinci ore, intre 19.00 si 24.00, a ignorat alte masini cu numar diplomatic care au plecat de la acelasi eveniment.

4. Singurul participant la Balul US Marines pe care l-au oprit in trafic politistii a fost atasatul militar roman.

5. Prezenta echipei de televiziune la fata locului.

Bune întrebări. Nu este singurul care şi le-a pus, dar are meritul să le fi publicat primul.

Tot la coincidenţe, aş aduga eu faptul că, la fel ca în cazul asasinatului de la Vadul lui Vodă, există o reacţie similară de factură KGB-istă. Pentru cine nu mai ţine minte, incidentul s-a produs în prima zi a anului 2012, pe segmental podului de peste Nistru. Vadim Pisari, un tânăr în vârstă de 18 ani, se afla la volanul unui autoturism şi se deplasa din satul Pârâta spre localitatea Vadul lui Vodă. Acesta a fost împuşcat mortal de către un “pacificator” rus.

La câteva zile, un al tânăr moldovean, care făcea trafic de ţigări pe Prut, a fost oprit de poliţiştii de frontieră români cu focuri de avertisment. Presa de la Chişinău aservită Kremlinului a tras nenumărate şi idioate paralele între cele două cazuri.

Recent, la Bucureşti, un diplomat rus, care a accidentat aproape mortal o studentă, pe trecerea de pietoni, a fost acuzat că era sub influenţa băuturilor alcoolice. Însă, acest lucru nu a putut fi dovedit, pentru că, folosindu-se de dreptul legal conferit de statutul de diplomat, a refuzat testul poliţiştilor.

Şi, la fel ca în cazul de la Nistru, în contrapartidă, a apărut situaţia cu ataşatul militar român de la Chişinău.

Adevarată faţă a colonelului Danicu Tănasă

Lt col Danicu Tanasa in 2005 la UNAp felicitat de ministrul Apararii Nationale

Lt col Danicu Tanasa in 2005 la UNAp felicitat de ministrul Apararii Nationale

Adevarată faţă a colonelului Danicu Tănasă nu are nici o legătură cu cea apărută în presa română, via acţiunea KGB-istă, diseminată de Publika Tv.

Nu există foarte multe informaţii publice despre el şi activitatea sa, dar, din fericire, cele existente ne arată un om care a încercat mereu să îşi facă datoria. La postul de la Chişinău, Danicu Tănasă a venit în iunie 2009, înlocuindu-l pe comandorul Valentin Mateiu, care, pe parcursul a patru ani, a activat in calitate de atasat militar in Republica Moldova.

In urma cu trei ani, la o intalnire cu ministrul Apărării de la Chişinău, Vitalie Marinuţa, colonelul Danicu Tănasă vorbea despre faptul că Bucureştiul este gata sa sprijine inclusiv dezvoltarea invatamantului militar din R. Moldova. Tănasă a mentiona ca Romania poate pune la dispozitia autoritatilor din R. Moldova expertiza academica si cadre didactice care sa accelereze procesul de modernizare al Institutului Militar „Alexandru cel Bun“. Declaratii foarte importante, după perioada de Război Rece pornit de regimul comunist al lui Vladimir Voronin. Ministrul Aparaii pleda atunci pentru intensificarea dialogului militar in scopul promovarii raporturilor bilaterale reciproc avantajoase si “aprecia inalt activitatea colonelului Danicu Tănasă in calitate de ataşat militar al Romaniei in R. Moldova si aportul sau la dezvoltarea relatiilor bilaterale moldo-romane in domeniul militar

Această opinie exprimată de Vitalie Marinuţa s-a păstrat până în zilele noastre. Chiar dacă a fost foarte scump la vorbă, colonelul Danicu Tănasă a reuşit să fie extrem de prezent la multele activităţi ce au avut ca scop promovarea valorilor euro-atlantice în cel de-al doilea stat românesc şi a identităţii naţionale a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

În afară de misiunea de la Chişinău, despre ofiţerul român nu există foarte multe informaţii. Se ştie doar că este absolvent al Liceului Militar de la Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, în anul 2005, când deja era locotenent-colonel, Danicu Tănasă devenea şef de promoţie al UNAp. Este vorba despre “Promotia 108” de absolventi ai Universitatii Nationale de Aparare, numită “Victoria Natiunilor Unite – 60”. Ocazie cu care a fost remarcat şi felicitat, alături de alţi doi colegi, de ministrul Apărării din acea perioadă.

Puţine informaţii, dar de înţeles. Vorbesc mai mult fotografiile care urmează.

Colonelul Danicu Tanasa la Cimitirul de la Tiganca

Colonelul Danicu Tanasa la Cimitirul de la Tiganca

Danicu Tanasa Chisinau

Lt col Danicu Tanasa 2005 UNAp

Lt col Danicu Tanasa 2005 UNAp

Danicu Tanasa Moldova 1

Danicu Tanasa Moldova

Danicu Tanasa Moldova 2

Danicu Tanasa Moldova

Danicu Tanasa Moldova 4

Danicu Tanasa Moldova

Danicu Tanasa elev la Liceul Militar

Danicu Tanasa elev la Liceul Militar (1984campulungscmd.blogspot.ro)

33 comentarii

neacsum 13-11-2012 - 23:19

Salut initiativa ziarului de a prezenta subiectul si sub alt unghi, si eu cred ca atasatul a gresit ca a oprit chiar, sa dea explicatii politiei locale atata vreme cat nu fusese implicat in nici un incident de trafic si mai ales a gresit admitand ca a baut sau acceptand testul. Avea statut diplomatic, trebuia sa profite de el atata vreme cat nu facuse nimic. Interesant este insa de unde ati facut rost de aceste fotografii care par ” de familie” sau personale. Cine le-a pus la dispozitie? Daca provin de unde pare sa provina, atunci gestul nu mai este chiar atat de nevinovat chiar daca isi pastreaza statutul de binevenit.

neacsum 13-11-2012 - 23:34

Imi cer scuze Marius, nu insinuez nimic, era pur si simplu o nedumerire, in unel poze protagonistul se vede foarte vad si mi se parea greu de gasit pe netsimplu, prin tastarea numelui. Dar probabil ca eu ma pricep prea putin la manevrarea tehnicii IT. Deci daca am gresit cu ceva imi fac mea culpa. Revenind la articol, asa cum am mai spus era necesar.Uneori unii intra in fabrica din cauza grabei cu care se trag concluziile si se iau deciziile.

Marius Bâtcă 14-11-2012 - 10:10

@ neacsum
Nu aveţi pentru ce să vă cereţi scuze. Aveţi dreptate că nu sunt fotografii chiar uşor de găsit. În schimb, îmi cer eu scuze pentru că nu v-am sunat ca să vă răspund la întrebări, dar am o nenorociă de viroză şi de abia pot să vorbesc.
Toate fotografiile sunt din surse publice, cele mai multe fiind de pe siteul Ministerului Apărării din Republica Moldova (army.md). Cea de la LM are sursa trecuta. Cea în civil este de pe siteul Centrului de Informare şi Documentare privind NATO din R Moldova (nato.md). A fost făcută în timpul unei întâlniri dintre ataşaţii militari ai ţărilor NATO acreditaţi la Chişinău şi un grup de tineri.
Fotografia cu slujba de pomenire este de la Înălţare, la Cimitirul Eroilor Neamului de la Ţiganca (R Moldova). Este luată de pe siteul Mitropoliei Basarabiei (mitropoliabasarabiei.md/news/391/).
În ceea ce priveşte fotografiile în care Danicu Tănasă este alături de ministrul Athanasiu, una (cea de calitatea mai slabă) este luată de un site (nu mai ţin minte numele) pe care am ajuns cu ajutorul Google, iar cealaltă este de la Trustul de presă al Armatei (presamil.ro/OM/2005/31/02-03.htm).
Restul, după cum spuneam, sunt de pe siteul MAp R Moldova şi de pe contul Flickr al aceluiaşi minister. Nu zic că a fost uşor să le găsesc, pentru că a trebuit să mă uit la vreo 1.000 de fotografii.

neacsum 14-11-2012 - 11:49

Mariuse, iti doresc sanatate, in conditiile date, e nevoie sa transpiri, ca sa iasa raceala din dine, asa ca inteleg de ce ai cautat asa de mult prin internet . Am glumit. Chiar iti doresc sanatate, si nu pun la indoiala sursele. Mi s-a parut doar ca in unele nu prea era atat de vizibil si parea ca sunt mai personale magandeam sincer sa fiu chiar ca le-ati fi cerut cuiva apropiat . Dar repet, nu ar fo fost si nu este nici o problema. Ma bucur ca cineva a pus problema si altfel.

DXN 14-11-2012 - 22:21

EU SUNT NEACSU MARIUSE, VAI IMI CER SCUZE CA TE-AM FACUT SA MUNCESTI PREA MULT IN SEARA ACEEIASTA!
Neacsule, fii barbat, ca cu batcoiu’ am termenat!

Pkly 14-11-2012 - 07:46

Eu sunt nedumerit,faceti-ma sa inteleg:De ce bei…nu-e o problema,dar sa conduci,,beut”e o mare problema ?

Vlad 14-11-2012 - 11:11

Dar de ce a oprit ????!!!

Sa fie vorba de altceva …….E bine sa demonstram aliatului american ca nu ne intoarcem in bratele rusilor asa cum a incercat „Cacanau” s-o faca …manipulindu-i pe cei 7 milioane de romanii….

digital 14-11-2012 - 13:52

tu ai fi opprit,bă,fantezistule?!
ești corect cu tine însuți?!

neacsum 14-11-2012 - 08:51

In lege se interzice bautul sub influenta bauturilor alcoolice. Din cauza asta se ia alcolemia, pentru a se stabili daca cantitatea de alcool in sange atinge concentratia care poate duce la controlul asupra bautorului. Numai ca nu toti oamenii se imbata la aceeasi cantitate de alcool . La noi insa un initiator de lege spune? de la 0,00ml grame de alcool copilul meu s-a imbatat si toti parlamentarii voteaza cota pentru ca ala care a spus asta e un om serios si nu minte. La americani , politistii inca mai folosesc rudimentarele teste cu aplecatul, mersul pe linie si degetul la nas inainte de a cere testul de alcoolemie. De ce oare ?

Pkly 14-11-2012 - 11:18

,,Bey neacsum”,amerlocii k amerlocii cu metodele lor empirice de identificare rapida a conducatorului auto in trafic,,beut”…insa militienii-de-peste-Prut au o metoda beton: sufla-n fluier de-ndata si-l trag pe dreapta pe soferu’ care merge,noaptea,mai incet ! Oare de ce ?

neacsum 14-11-2012 - 11:50

Pai in est , bate vantul mai puternic, probabil vantul a scos sunetele alea din fluier, nu melitianul.

Pkly 14-11-2012 - 13:46

Da…m-am luminat !

Liana 14-11-2012 - 10:17

Bun articol,felicitari!Suspectez totusi „fratia” ce va periclita relatiile cu Moldova noastra.Nu trebuia sa opreasca avea dreptul…

digital 14-11-2012 - 13:49

dobrițoiu ăsta demonstrează cu fiecare ieșire că e foarte redus și fixist!m-am gândit odată că ar fi ceva de kapul lui,dar cred că m-am înșelat!

DXN 14-11-2012 - 19:50

Iti revii neterminatule!

digital 14-11-2012 - 20:19

vezi-ți de purceaua de rozica mă avortatule!

CAMY 14-11-2012 - 14:52

Pina la urma, din tot efortul lui Batca n-a ramas decit faptul ca are o viroza nenorocita care-l framinta, saracul, si asta face ca sa nu mai fie la redactia ziarului, unde „soarecii joaca pe masa” ! 🙂 In tot acest editorial nu gasesti nimic altceva decit „aluzii” si „iluzii”, suste de pe „surse”, etc. Nimeni nu neaga adevarul cum ca autoritatile Moldovei romanesti de peste Prut sunt aservite rusilor impreuna cu presa lor de kkt, dar asta nu inseamna ca acel atasat militar roman nu avea ceva la bord. Toti fraierii au inteles ca politia rutiera nu trebuia sa-i opreasca masina si sa-l puna sa sufle in beshica. Natia romaneasca este perceputa ca o natie de slugoi, de amariti, de servitori si nimeni nu ne respecta, si nici noi intre noi. Este adevarat ca nici un nemernic din Moldova sau din Bucuresti nu ar avea indrazneala sa opreasca un atasat militar ruznac in trafic, dar cu noi, orice om de pe planeta asta se comporta ca sic u un infractor, pentru ca, „roman zice, troglodit zice” ! In starea asta ne-au adus usl-ul si pdl-ul din 1989 incoace. Degeaba le spune romanilor Dan Diaconescu sa nu mai stea incovoiati si cu fruntile in pamint ca slugile, ci sa-si recistige demnitatea, sa le dea un sut in fund acestor nemernici de mafioti usl-isti si pdl-isti, ca ei tot in starea de sclavi stau.

Si mai e ceva. Romania (mai) este in NATO. In mod normal, un astfel de incident nu ar trebui sa nu fie interpretat si de „colegii” nostri de alianta. E clar ca acolo, in Moldova romaneasca de peste Prut, se da o lupta apriga pe terenul spionajului si a contraspionajului. Marius spune ca nu stie cine este acest militar roman, dar ce sa stie el despre acesta? E de-ajuns ca stie KGB-ul, si este de ajuns. Autoritatile romanesti aservite rusiei nu pot face fata presiunilor spurcaciunii de Putin si, ca sa-si apere privilegiile de mafioti, ei sunt in stare sa se vinda Moscovei pentru ca sa-si mentina averile lor ilicite. La aceasta, daca adaugam starea noastra de tara aflata in dezintegrare, moldovenii, incovoiati si ei de saracie si de frica, nu mai au nici un chef de unire cu Romania, iar in Romania, spurcaciunile noastre de politcieni nu au decit un gind : sa se imbogateasca ilicit si sa tina poporul sub o frica mai rea ca pe vremea comunismului, pentru ca numai asa pot sa face ce vor ei cu voturile pt. ca sa stea la conducere inca o mie de ani, ardi-i-ar focu. Roamnia nu mai exista ca tara. Nici o institutie a statului nu mai functioneaza, toate institutiile sunt distruse, totul s-a redus acum doar la furt, la datul cu paru, la depravare. Pai, daca o curva de 20 si ceva de ani se reguleaza pe bancheta din biroul unui lider de partid care, cica, mai are citeva luni ca sa devina presedintele Roamniei, ce sa mai zici? Va dati seama ce se intimpla in sediile acestor spurcaciuni de la usl si pdl? Sintem o natiune facuta varza, asa ca, nu mai dati din drimba cu Unirea ca nu-l mai intereseaza pe nimeni.

Dracula 14-11-2012 - 17:31

Salutări puturoși țigani

Paul din Ohio 14-11-2012 - 20:12

Bine mai rusule (dracula). Razi tu razi, dar nici „maica Rusia” a ta nu se simte prea bine, chiar daca ii mai are pentru un timp pe Ba’secu, Filat, Lupu si ceilati servitori. Mai are doar putin timp de manip ulat si tulburat apele (doar „in virtutea inertiei”).

tomi 14-11-2012 - 17:59

Vesti proaste pentru cuibul legionar urbos, digital, ciu huhu, ereticul. Cu lacrimi in ochi va comunic vestea cu pulverizarea comandantului suprem al HAMAS-ului in limuzina lui proprie in centrul orasului AZA din Gaza. Au urmat dupa el inca citiva comandanti mari ai organizatiei teroriste. Acum o ora armata israeliana a pornit operatiunea xxxx (sic nu va spun) in care hamasul va plati nota de plata a celor citeva sute de rachete trase asupra tarii noastre in ultima saptamina, al atacului cu racheta Sagher asupra unui Hammer al armatei israeliene.
Daca cineva are vise erotice ca scapa nepedepsit ca urmare a daunelor sau atacurilor impotriva statului Israel si al cetatenilor israelieni se insala amarnic. Acum cici minute a fost pulverizat un depozit de rachete tot in Gaza apartinind hamasului. Si acum baieti fuga la canalele CNN,BBC,SKY,FOX sa vedeti ce patesc cei care nu ne lasa in pace.
pe curind voi ! – tomi

ValVerde 14-11-2012 - 18:24

I-am vazut masina dupa atac…crezi ca avea CASCO ?

PS Lacrimi in ochi de fericire sau nu mai stii de ce parte esti?

tomi 14-11-2012 - 19:13

Ghici ghicitoarea mea de partea cui sint ?
Am servit patria cu arma in mina si sub juramint militar sub doua steaguri, cel tricolor al Romaniei si cel ald albastru al Israelului. Sint loial celor doua cetatenii ce le am, romanesc si israelian. Ca si conduita sint dusman feroce al extremismului, al terorismului international islamic, al neofascismului si al ramasitelor legionare.
tomi

urbos 14-11-2012 - 19:22

Scursura ji daneasca „tomi”, tortionar din tata-n fiu, dusman al poporului roman, ca tot neamu lui de lepadaturi, securist, bolsevic scelerat, criminal si dezaxat, degenerat, inca ne impute in loc sa se spanzure. De aceea, cu mare parere de rau si lacrimi in ochi, nu pot spune decat ca starpirea ji danimii este o necesitate planetara.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-11-2012 - 20:11

Aka kaT urbos/sandudobre pogoniciu ,scursura esti tu si NEAMUL tau de HOTZI si CURVE ! Apci te cunoaste toata lumea ca FECA:OID

tomi 14-11-2012 - 20:49

Cu mare parere de rau te trimit in pi-z-da matii sandu dobre,sa crapi bestie dar nu inaite sa-i vezi hoiturile plozilor tai ca put sub moaca ta hidoasa.

tomi 14-11-2012 - 20:57

Asculta bestie, urbos-sobru, sandu dobre , eu sint mereu in contradictie cu „baietii „care refuza sa-ti zboare creierii, din considerente naive si idioate. Eu sint de alta parere, din punctul meu de vedere = si cuvintele pot ucide = iar precizia noastra de a elimina bestii ca tine sau acel imputit de arab din Gaza este nelimitata. Daca te vei trezi cu o
racheta inteligenta ca-ti intra pe geamul budei in timp ce te caci sa nu te miri ca nu vei mai avea timp. Sint decis sa nu te las nepedepsit bestie si acum du-te si fugi la Haga sa le ceri ajutorul.

DXN 14-11-2012 - 21:00

dobre

Ba’ muianule,
Ia spune tu ce ai facut acu’ cativa ani in Spania, ba’?
Fi-ti-ar urbos-u’ al dracului sa-ti fie!

urbos 14-11-2012 - 21:07

Ji dan scelerat, indraznesti sa ameninti cetateni romani ma scarnavie pe un forum romanesc? O sa ardeti toti ma sobolani blestemati, cu ji dania voastra infecta. Nu mai e mult.

Pun pariu ca apare viermele „europeanuul” sa te certe ji dane pentru dementa criminala care-ti caracterizeaza neamu de paraziti degenerati.

tomi 14-11-2012 - 21:19

Ca te amenint bestie asta este putin zis, stai sa vezi cind trec la fapte. Daca ai buncar antiatomic eu zic c-ar fi cazul sa intri repede. Vezi ce a patit seful terorist al Hizbulahului, Nasrala ,de 15 ani incoace nu mai iese din buncar, sta ca sobolanii sub pamint, nu a mai vazut soarele de acei 15 ani. Stie bestia ca ne ajung 30 de secunde sa iasa la suprafata si sa-i explodeze capul asa cum va expoda si al tau. Si acum vin sa-ti reamintesc faptul ca sint cetatean roman, si te bag in mod egal in pi-z-da matii. Iar “europeanuul” nu va veni sa apere o bestie fascista ca tine. Si mai taci din gura cu originea ta romana, vezi ca pute coranul din gura ta aia jegoasa.

DXN 14-11-2012 - 21:22

Ti-a placut numele de sobru-urbos in Spania?
De ce?
Pentru ca era legat de vagoanele spulberate de exploziile din 11.03.04 (11.03+06.01+03)?

DXN 14-11-2012 - 21:24

Dobre,
Asculta ba tirnacopule, ma rog Domnului ca Tomii sa se tina de cuvint, si zau c-asi face la fel ca el daca asi avea posibilitatile lui. Ce bestie poti fi ca atunci cind ti-o da peste bot incepi ca tipi dupa ajutor, esti un las si un mare ca-cat, piei satana.

digital 14-11-2012 - 18:27

la cât ești de îngrămădit,mă mir că nu ai fost și tu în mașina aia!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult