Acasa Top SecretArmata Colaborare Saab- Sikorsky. Armata suedeză s-a dotat cu Black Hawk

Colaborare Saab- Sikorsky. Armata suedeză s-a dotat cu Black Hawk

scris de D.S.S.
4 afisari

Compania suedeză furnizoare de sisteme de apărare și securitate Saab a semnat un contract cu Sikorsky Aerospace Services, cu privire la întreținerea tehnică și oferirea de servicii de suport pentru elicopterele Black Hawk deținute de Suedia.

Acest contract este de fapt un acord-cadru care stabilește modul în care Saab și Sikorsky Aerospace Services vor sprijini armata suedeză. Cele două părți au convenit ca prima în tranșă a acordului să fie livrate servicii de întreținere pentru elicopterele Black Hawk UH-60M aparținând Forțelor Armate suedeze. În Suedia, elicopterele UH-60M Black Hawk sunt utilizate ca HKP 16.

Saab va crea în Malmslätt (Linköping, Suedia) o divizie de întreţinere a HKP 16, susţinută de personalul Sikorsky Aerospace Maintenance, ce va cuprinde membri ai personalului tehnic, precum și membri ai altor categorii de personal. Primele elicoptere au fost livrate pe 17 ianuarie 2012 diviziei din Malmslätt, iar la începutul anului viitor toate cele 15 elicoptere Black Hawk UH-60M vor fi operaționale.

Suntem încântați de colaborarea cu Sikorsky, acest acord consolidând angajamentul nostru de a întreţine elicopterele din dotarea armatei suedeze. Dispunem de o expertiză tehnică unică în ceea ce priveşte soluțiile de suport și suntem autorizați să efectuăm astfel de operațiuni. În combinație cu poziția financiară stabilă a Saab, acest acord va deschide calea către succes în domeniul elicopterelor. Aşteptăm cu interes un parteneriat pe termen lung, atât cu Sikorsky, cât și cu armata suedeză”, a declarat Lars-Erik Wige, șeful diviziei de Servicii și Suport a Saab.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult