Acasa Top SecretArmata UPDATE Coloneii-caporali din presă şi PDL. Lista avansărilor lui Oprea

UPDATE Coloneii-caporali din presă şi PDL. Lista avansărilor lui Oprea

scris de M.A.
55 afisari

UPDATE: MApN va organiza o comisie care va analiza modul în care fosta conducere a instituţiei a acordat gradele militare, cele acordate pe nedrept urmând să fie retrase, a declarat, joi, la Galaţi, ministrul de resort, Corneliu Dobriţoiu. Potrivit lui Dobriţoiu, chiar dacă aceste grade au fost acordate unor cadre în rezervă, ele nu sunt mai puţin importante, iar avansarea de la soldat sau absolvent la gradul de colonel este una jignitoare pentru Armată, transmite Mediafax.

„De regulă, avansările cadrelor militare în rezervă se fac în urma unor activităţi de pregătire a rezervei, activităţi care se încheie cu unele aprecieri de serviciu. În baza acestor aprecieri oamenii se avansează în câte o treaptă, nu ca Făt-Frumos, Fiul Iepei, să crească într-o noapte cât alţii în zece ani. Fiecare grad are impactul lui emoţional şi valoarea lui simbolistică, ori în momentul în care cineva care nici nu a trecut prin Armată, sau când a văzut armata a excclamat «Uite, mamă, trec soldaţii!», a ajuns de la soldat sau de la absolvent la gradul de colonel este mult prea mult, iar instituţia aceasta nu merită jignită în acest fel”, a cocnchis Corneliu Dobriţoiu.

Brînză, Falcă, Turcescu, Blejnar, Botiş, Futur şi Oltean sunt doar câteva nume de pe lista cu coloneii din PDL şi din presă. Toţi au fost avansaţi cu ajutorul lui Gabriel Oprea, când era la MApN.

Coloneii-caporali din presă şi PDL. Lista avansărilor lui Oprea

Coloneii-caporali din presă şi PDL. Lista avansărilor lui Oprea (foto: militar.infomondo.ro)

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că MApN va declanşa procedura în Justiţie pentru anularea ordinelor de avansare în grad a oamenilor politici şi a jurnaliştilor. „Ce denotă lipsă de respect faţă de lege, este că, unii oameni au fost avansaţi plecând de la grade de soldat sau caporal, iar alţii nefăcând armata, iar acest lucru este pe lângă lege total. Domnul Robert Turcescu nu a făcut stagiul militar. Ministerul Apărării Naţionale va deschide o acţiune în instanţă pentru a-i degrada pe aceşti oameni. Eu am solicitat o analiză. În acest sens sunt foarte multe ordine de avansare, sunt vreo 2.700 de ordine. Singurul motiv pentru care aceşti oameni au fost avansaţi, s-a datorat serviciilor politice aduse celui care i-a avansat”, a declarat ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu.

Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, a prezentat o listă care conţine nume cunoscute din PDL, dar şi din presă, care au beneficiat de avansări în grad, în rezervă,.de fostul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Lista avansărilor lui Oprea. Coloneii-caporali din presă şi PDL:

– Apostu Sorin – Primar Cluj arestat pentru fapte de corupţie – PDL – Lt.Col. (2011, absv.)

– Arnăutu Decebal – Primar Târgu Neamţ – PDLCol. (2010, cap.)

– Blejnar Sorin – Şef ANAF – PDLCol. (2011, lt. col.)

– Bica Radu Vasile – Vicepreşedinte al CJ Cluj, arestat pentru fapte de corupţie – PDL

– Botiş Ioan Nelu – Deputat, Ministru – PDL – Lt.Col (2010, Lt.)

– Boureanu Cristian – Deputat – PDLCol. (2011, absv.)

Brînză William Gabriel – Deputat – PDL – Lt.Col. (2011, sold.)

Brînză Daniel – Secretar Executiv Diaspora – PDLCol. (2010, absv.)

– Drăgan Romeo Ionel – Director General Adjunct ANL – PDL – Lt.Col. (2012, Plt.Maj.)

Falcă Gheorghe – Primar Arad – PDL – Mr. (2010, Cap.)

– Ferencz Ştefania Gabriela – Secretar General Adjunct al Guvernului – PDL – Mr. (2011, absv.)

– Flutur Gheorghe – Preţedinte CJ Suceava – PDLCol. (2011, Lt.Col), Lt.Col. (2010, Mr.)

– Alexandru Lazescu – Director TVR – PDLCol. 2011

Robert Turcescu – Jurnalist – PDLCol. 2010

– Mihai Răzvan Ungureanu – Prim-ministru – PDLCol. 2011

– Gheorghe Ştefan – PDL Neamţ – PDLCol. 2010

– Ialomiţianu Gheorghe – Ministru de Finanţe – PDLCol. (2010, Slt)

– Iliescu Valentin Adrian – Şeful Dep. pt. Rel. cu Parlamentul – Guvern – PDLCol. (2010, Slt.)

– Ionescu Silvian – Ex Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu – PDLCol. (2010, Cpt.)

– Ivaschescu Nicolae – Secretar de Stat la Ministerul Muncii – PDL – Lt.Col (2010, absv.)

– Gheorghe Nastasia – Secretar de Stat – PDLCol. (2010, Mr)

– Negoiţă Liviu – Primar Sector 3 – PDLCol. (2012, Mr.)

Oltean Ioan – Deputat – PDLCol. (2010, absv.)

– Cristian Constantin Poteraş – Primar Sector 6 – PDL – Lt.Col. (2010, sold.), Col (2012, Lt.Col.)

– Preda Cezar Florin – Vicepreşedinte PDLPDLCol. (2011, Lt.)

– Neculai Rebenciuc – Deputat – PDL – Lt.Col. (2010, Sold.)

– Savin Emanoil – Primar Buşteni – PDLCol. (2010, slt.)

17 comentarii

panduru 21-06-2012 - 15:11

Pe lista este si MR Ungureanu facut colonel din absv in 2011 , ca membru PDL,timp in care era si sef la SIE…

Ada 21-06-2012 - 16:16

Cine se ia după un caniche avortat ca gâdea? Sunt sătulă de gâzi, ciuvici, ciutaci, ciumpalaci (e vorba de badea ăla zis freza chilotată)!

geek-a-contra 21-06-2012 - 16:22

ai vrut sa spui ceva legat de subiect? ceva cit de cit logic? sau numai un exces de umori care trebuiau purjate…?

digital 21-06-2012 - 16:24

las-o,geek-a,nu vezi că e cățea băsistă!
ea care fată pe șanț,vorbește!
marș,cățzea nerușinată!

urbos 21-06-2012 - 16:48

Hahahaha! Muistii basisti se agata de un pai. A dat strechea in Bashina, e clar. Nu scursurilor, urmeaza cat de curand moartea in chinuri a lepadaturii nationale Traian Basescu. Sa-l vedem cu ochii scosi si matele atarnand, dat la caini.
Voi sa-l urmati.

maria 21-06-2012 - 17:47

esti o nerusinata care nu vrea sa admita evidenta lista a fost confirmata de ministrul apararii

lute 22-06-2012 - 10:00

bag seama ca-ti place mai mult de javra ordinara de la Cotroceni…

camelia 21-06-2012 - 17:56

Toata aceasta lista cu numere marcante, nu este altceva decit un lung sir de viitori pretendenti la sinucideri eroice! Va fi o mare criza de fulare pe piata romaneasca!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-06-2012 - 18:05

…phetiitzo! IO am mai avut parte de cateva catzele in calduri! Dar la tine orgasmul este permanent si al dreaq mirros de hirinca pe blog! Nici o sansa pt . tvTomberon al dedeului de la Caracal!

maria 21-06-2012 - 20:01

camelia este o prosovana si banuiesc cam cine e ! dupa stil! Nu cumva sunteti dna Udrea?intreba colonelul Turcescu!

sibfag 22-06-2012 - 01:08

CE FACATURA ORDINARA ,MARCA ANTENA 3 SI USL

emil 22-06-2012 - 06:47

Cam dubios toti sant de la PDL?Ce ziceti da Catalin Voicu PSD proaspat intemnitat care-i general?

Tom Cc 22-06-2012 - 09:10

RUSINE !!!! MINISTRUL APARARII din perioada guvernarii Boc , LINGAUL OPREA ,un general cu 4 stele (din carton presat ) a demisionat din armata romana ,fiind prins cu matrapalzacuri !! Cand a plecat din armata , pe usa din dos ,era CAPITAN ,s-a bagat in politica si a ajuns nemeritat general cu 4 stele (din carton presat) .Domnule Oprea chiar nu i-ti este RUSINE ?? Esti cea mai abjecta fiinta !!! RUSINE ,RUSINE ,RUSINE !! Gabriel OPREA chipul perfect al COPROFAGULUI !!! Cadrele active si pensionarii militari ,pe timpul cat ai fost nr.1 la MApN te-au numit codificat ” IZMANA ” si pe „contraamiralul ” Fratila care in viata lui nu a comandat nicio barca cu vasle „guristul” !! Dezgustator ca OM ,deplorabil ca Ministru al Apararii !! Un gust amar in istoria armatei romane !! Sluga la PDL !! Membru intr-un partid in care cei care se aseamana se aduna UNPR (uniunea naparcilor proaste din Romania )

Murphy 22-06-2012 - 14:44

Toata porcaria asta cu avansarile in rezerva si retragere nu a fost inventata de Cpt.Izmana. Va amintiti cum a fost avansat colonelul Duda? Dar Ontanu? La facerea acestor colonei si generali peste noapte(sau la apelul bocancilor) o mare contributie o are ANCMRR-ul Dlui general Iliescu cu filialele lor de sector sau judetene – acolo e buba! Altii au trecut in rezerva cu gradul de ofiter(inferior sau superior) si dupa ce au trecut anii cand trebuiau avansati s-au trezit cu acelasi grad iar fantomele de care faceti vorbire in articol, au sarit direct de la soldat la colonel sau general! Rusine pentru cei care le-au semnat ordinele de avansare incalcand statutul cadrelor militare! Dar de ma mira, ca ei nu respecta nici macar Constitutia.

maior 23-06-2012 - 10:31

M-am uitat in livreul militar si am vazut ca sunt maior-habar nu aveam.Stiu ca dupa scoala de ofiteri in rezerva ni s-a dat tuturor,indiferent de inaltime(obicei contrar uzantelor din armata romana ) gradul de slt.Apoi am avut cateva convocari la care nu m-am dus si se pare ca de fiecare data se mai adauga un grad.Nu mi-a folosit la nimic si nici nu o sa-mi foloseasca.Nu vad la ce ar folosi gradele in rezerva date jurnalistilor si oamenilor din politica-ele poate ar servi ofiterilor de tipul colonelului acela soios care se baga in seama pe la antene sau obielei de locotenet de la Turda care a aparut alaturi de latraii (rezervisti) pensionati anticipat,cu pensii nejustificat de mari,la Universitate.Este o diversiune si se adreseaza exclusiv prostilor.

Nelu 25-06-2012 - 23:12

Esti un maior idiot, dupa cum bine recunosti, facut pe la convocari. Un maior adevarat nu ar gandi asa. Pupa-l in c*r pe base, in continuare.

eugenbad08 24-06-2012 - 11:02

Eu am observat aceasta (ca se dau grade fara ca Legea Armatei s-o permita) inca de cand Duda (sotul fetei batrane a lui ex-regele Mihai) a dat examenul de Colonel. Chestia era ca el ca sa poata fi avansat de la gradul de lt.col. la Colonel a fost ACTIVAT numai pt o perioada foarte scurta de timp (ca sa poata si urma cursurile a doua Facultati din afara tarii – una de doua saptamani si cealalta 3 luni) dupa care a fost trecut in rezerva, dar si cu PENSIA MILITARA corespunzatoare (in 2006 – cand Basescu si Oprea erau pe functii)! Deci nu ma mai surprinde aceasta fapta, stiind ca Basescu are obiceiul sa incalce zilnic Constitutia Romaniei si Legile Armatei (de ex. la sarbatorirea Zilei Nationale – 1 Decembrie de acum doi ani cand a fortat Garda Militara sa dea onorul lui Boc desi scria foarte clar in Regulamentele militare ca in lipsa Presedintelui Romaniei onorul se da Sefului Parlamentului – Geoana era atunci Presedintele Senatului)! In 2006 imi puneam intrebarea DE CE si CUM poate sa ajunga un Absolvent a IATC-ului la acest grad in rezerva si explicam ca probabil Duda a fost un fost SECURIST (ca si Basescu) ale caror grade militare aveau un alt drum. Dar acum am aflat ca pt Basescu, Oprea si PDL Legile Militare au o alta destinatie (foarte profitabila)!!! Degeaba un user ii spunea RUSINE!!! pt ca Oprea si Basescu nu au ONOARE MILITARA (desi au urmat o scoala militara inainte). Armata Romana nu-l mai recunoaste pe Basescu (pe Oprea nu l-au recunoscut niciodata ca Ministru – ci doar un PARIA al Armatei) de SEF al ARMATEI (desi prin Lege Seful CSAT-ului este Presedintele Romaniei) de cand s-a vazut cum este tratata Armata Romana de Basescu! Obs. Cateii si javrele lui Basescu nu mai pot decat sa latre si sa scheaune ca altceva nu mai pot!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult