Acasa Top SecretArmata Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii, 70 de ani de existenţă

Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii, 70 de ani de existenţă

scris de M.A.
89 afisari

Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii a desfăşurat sâmbătă, la sediul Centrului 89 Principal, o ceremonie dedicată împlinirii a 70 de ani de la înfiinţare.

Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii, 70 de ani de existenţă

Seful SMG decoreaza Drapelul de Lupta al CCI cu Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler (foto: MApN)

Cu această ocazie, Drapelul de luptă al CCI a fost decorat cu Ordinul „Virtutea militară” în grad de Cavaler. “În acest an, la 1 iulie, sărbătorim 70 de ani de la înfiinţarea Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii, sub denumirea sa iniţială de Comandamentul Transmisiunilor. (…) Înfiinţarea Comandamentului Transmisiunilor ca organ „de direcţie, supraveghere şi control pentru pregătirea de război a unităţilor de transmisiuni ale Armatei de Uscat, Aer şi Marină” a reprezentat un moment cu profunde semnificaţii în procesul istoric amplu, complex şi dificil de afirmare a transmisiunilor ca specialitate şi, ulterior, ca armă distinctă în cadrul armei geniu, prin aceea că a fost pentru prima dată când s-a creat un organ central, de nivel operativ”, a declarat şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, care a participat la ceremonie.

Cu ocazia împlinirii a 7 decenii de la înfiinţare a CCI, Drapelul de Luptă al comandamentului a fost decorat cu Ordinul „Virtutea militară” în grad de Cavaler, acordat prin decret prezidenţial. Totodată, au fost conferite embleme de onoare şi plachete mai multor personalităţi din domeniul comunicaţiilor.

Generalul de brigadă Ion Cerăceanu, comandantul CCI, s-a referit în discusul său la “cel mai recent succes al comandamentului – constituirea, operaţionalizarea, în timp record şi trimiterea în misiune în teatrul de operaţii Afganistan a Modulului DCM „E” NATO, în scopul asigurării suportului de comunicaţii şi informatică al Comandamentului ISAF”. „Chiar acum trei zile, am primit o scrisoare de la comandantul Batalionului 2 Transmisiuni NATO, în subordinea căruia se află modulul nostru aflat în misiune în Afganistan, în care acesta mi-a transmis felicitări, precizând că a întâlnit cea mai profesionistă structură de comunicaţii din întreaga sa carieră în serviciul SUA”, a subliniat generalul Cerăceanu.

“Nu există acţiune militară care să nu folosească infrastructura de comunicaţii şi informatică, fie că vorbim de reţeaua de telefonie clasică, ori de comunicaţiile prin satelit, şi de aceea vă asigur că aşteptările noastre faţă de dumneavoastră vor rămâne mari, încredinţat fiind că ele vor fi onorate cu promptitudine”, a menţionat în mesajul său, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu.

4 comentarii

PARAIPAN 01-07-2012 - 18:08

IATA CEVA DEOSEBIT DE IMPORTANT!
Bravo Andreea!
Ai scris despre ceva important, dar tu habar n-ai despre ce e vorba.
Acest CCI este continuatorul primei „Cumpanii” (special ca sa nu se confunde cu pretentioasele COMPANII actuale) de telegrafie Morese care mai tarziu a pus bazele primului STS de azi prin Centrala telefonica a Palatului Regal, iar mai tarziu a devenit Comandamentul Trupelor de Transmisiuni al MApN (CTT) condus de mari , MARI OAMENI ai RO: DUMITRU, ENCIU, MILEA, CHITACU, …
Era arma de elita a inginerilor electronisti ai RO!!!!
Oameni de un caracter fantastaic si de o probitate extraordinara.
In paraell, acest CTT a muncit impreuna cu Comandamentul Trupelor Operative de Transmisiuni al MAI (CTOT) care era condus de tehnicieni teribili (DIACONESCU, PLAPCIANU, TINDECHE, PINTELIE, DANCIU, LOPATITA, ANGHEL, …) prin care RO devenise aproape de temut!.
Se temeau cei din teapa lui KULIKOV dar si cei dinspre John Space Smith!!!
EHEeee!
Cu treaba asta nu-i asa cum crede lumea, Andreeeeeooooo!

PARAIPAN 01-07-2012 - 18:20

Scuza-ma ca am spus ca nu te pricepi, Andreea!
Nici Dobritoiu, HABAR N-AREEE!

PARAIPAN 01-07-2012 - 19:31

PARAIPAN
01-07-2012 at 18:08

IATA CEVA DEOSEBIT DE IMPORTANT!
Acest CCI este continuatorul primei “Cumpanii” (special ca sa nu se confunde cu pretentioasele COMPANII actuale) de telegrafie Morese care mai tarziu a pus bazele primului STS de azi prin Centrala telefonica a Palatului Regal, iar mai tarziu a devenit Comandamentul Trupelor de Transmisiuni al MApN (CTT) condus de mari , MARI OAMENI ai RO: DUMITRU, ENCIU, MILEA, CHITACU, …
Era arma de elita a inginerilor electronisti ai RO!!!!
Oameni de un caracter fantastaic si de o probitate extraordinara.
In paraell, acest CTT a muncit impreuna cu Comandamentul Trupelor Operative de Transmisiuni al MAI (CTOT) care era condus de tehnicieni teribili (DIACONESCU, PLAPCIANU, TINDECHE, PINTELIE, DANCIU, LOPATITA, ANGHEL, …) prin care RO devenise aproape de temut!.
Se temeau cei din teapa lui KULIKOV dar si cei dinspre John Space Smith!!!

PARAIPAN 01-07-2012 - 19:25

APV-istule nivelul tau intelectual nu te las sa ajungi la perceptia spuselor mele.
Persoanele amintite au fost reale, la fel ca si esaloanele!
Extrem de scazutele voastre esaloane in care ati trandavit (nu ati muncit) nu au cum sa va dea cultura eminamente superioara de care am amintit.
Aceste persoane, de care voi nu ati auzit niciodata au fost reale pericole la adresa NATO si daca cineva din NATO ar fi aflat macar numele lor ar fi ajuns USPRESIDENT!
Dar iata cum cretinismul unora ca voi care populati RO, impiedica acest taram blagoslovit de vechile cazanii sa fie ceva normal, frumos si linistit.
Boii, primatele, cretinoizii si labagiii vor detrona si mai rau RO in concurenta spre o locatie superioara intr-un clasament al natiunilor.
Onanistii ca voiu nu vor aduce decat o competitie execrabila a prostului gust, a prostiei, a suficientei si a amaraciunii. Nu o sa fim niciodata fericiti cu kkti ca voi pe langa noi!
ASTA E!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult