Acasa Top SecretArmata Comandantul Forţelor Terestre americane din Europa, impresionat de Poligonul Cincu

Comandantul Forţelor Terestre americane din Europa, impresionat de Poligonul Cincu

scris de D.S.S.
86 afisari

Batalionul 33 Vânători de Munte Posada din Curtea de Argeş a desfăşurat în această săptămână un exerciţiu de simulare real cu trupe în teren. Militarii au fost vizitaţi   în centrul de instruire pentru luptă al forţelor terestre Getica din Cincu de comandantul forţelor terestre americane din Europa (USAREUR), generalul locotenent Mark Hertling.

Mark Hertling in poligonul Cincu

Generalul Mark Hertling a apreciat pregătirea militarilor români şi condiţiile de instruire oferite de poligonul din cincu. “ Este de necrezut pentru mine ce drum a parcurs armata română  ultimii ani. Aş lupta alături de oricare dintre aceşti ofiţeri sau soldaţi pe care i-am văzut aici. Astăzi nu există nici o diferenţă între forţele terestre ale SUA şi cele române. La Cincu aveţi o bază de antrenament excepţională. Ceea ce s-a realizat este fantastic. Am mai fost aici în urmă cu câţiva ani şi nu pot să cred ce schimbări s-au petrecut, nu numai în ce priveşte modul de instruire, ci şi în ceea ce priveşte echipamentul şi tehnicile folosite pentru antrenament. Sunt încântat de progresele pe care le-am văzut la centrul de instruire pentru luptă al forţelor terestre din Cincu de la ultima mea vizită”, a spus comandantul forţelor terestre americane din Europa.

La rândul său, generalul maior Ariton Ioniţă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, a declarat: “I-am găsit aşa cum mă aşteptam. Ei nu s-au pregătit special pentru vizita noastră, pentru că ei sunt interesaţi nemijlocit pentru a se pregăti în condiţii cât mai apropiate de condiţiile teatrului de operaţii. Avem militari foarte buni, comandanţi foarte buni, subofiţeri deosebiţi, experimentaţi – mare parte dintre ei au două, trei, patru, cinci misiuni în teatrele de operaţii. Au un limbaj operaţional foarte bine dezvoltat şi, aşa cum a afirmat şi dl general Hertning, cae este un bun prieten al forţelor terestre române şi care ne-a ajutat de-a lungul timpului să operaţionalizăm această structură, ei au demonstrat că sunt gata să fie dislocaţi în teatrul de operaţii din Afghanistan.”

3 comentarii

Diin 30-04-2012 - 18:52

Americanii mananca orice rahat, ca sa aiba carne de tun pentru Irak si Afganistan, iar prostii de romani iau totul de bun! :))

digital 30-04-2012 - 19:04

cât de frumos sună!
cu dublu impact,și anume,ce bine v-am îndatorat,și mai ales,cât de datori ne sunteți!

hahaha!mișto,armată,păcat de cei care o încadrează,în aceste momente tragice!
vorbim,atunci cănd ne mai întâlnim!
pa,pa,pa!

BULA 30-04-2012 - 19:25

Sa mute trupele din Germania si Italia in Romania, ca oricum suntem colonia SUA. In felul asta vor crea locuri de munca la noi si le vor da nemtilor si broscarilor sansa sa se reinarmeze si sa le dea o lectie yankeilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult