Acasa Top SecretArmata Conducerea sindicatului militarilor faţă cu delapidarea

Conducerea sindicatului militarilor faţă cu delapidarea

scris de Ziua Veche
8 afisari

Războiul din interiorul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate nu pare să se fi încheiat.În urma acuzaţiilor de delapidare aduse conducerii SCMD, lt. col. (r) Dumitru Rinciog, Coordonator al Secretariatului SCMD, a emis un comunicat de presă prin care încearcă să îi liniştească pe sindicaliştii militari şi să ofere explicaţii la acuzaţiile aduse de de generalul (.r) Ion Zăpor.

Mircea Dogaru(s), impreuna cu alti sindicalisti militari la un miting de protest

Mircea Dogaru(s), impreuna cu alti sindicalisti militari la un miting de protest

Ziuaveche.ro nu doreşte să se implice în niciun fel în acest scandal intern de la SCMD, dar va acorda o atenţie maximă acestui subiect şi va publica şi în viitor ştiri despre acest sindicat şi oamenii care îl conduc.

Vă prezentăm în continuare răspunsul SCMD, aşa cum este postat pe site-ul sindicaului.

 Raspuns la scrisoarea Gl. mr. (r) Zapor

Stimati sindicalisti militari,

Asistam in aceste zile la ultimele spasme ale unei lungi campanii de dezintegrare a SCMD – singurul sindicat al cadrelor militare si politistilor in rezerva din Romania, sindicat care a inceput sa dea frisoane Puterii politice.

 In mod evident, SCMD incomodeaza teribil de mult Puterea pentru ca nu a avut si nu are retineri in a arata marsaviile si escrocheriile la care se dedau cei ajunsi in fruntea tarii:

·        Un Presedinte care-si promoveaza amanta in fruntea tarii si care dicteaza Primului ministru;

·        Un Presedinte care-si promoveaza fiica agramata si fara experienta in ale politicii, sa reprezinte tara in Parlamentul European;

·        Un Presedinte care naseste interlopi si care zi de zi nu pierde nici o ocazie de a invrajbi categoriile sociale intre ele, pentru ca el si sleahta lui sa se perpetueze la Putere;

·        Un Presedinte care afirma pe postul national de televiziune ca este normal ca un subofiter sa aiba salariu si pensie mai mare decat un colonel sau un general, pentru ca subofiterii sunt la baza Armatei;

·        Un Prim ministru care calca in picioare legile tarii si care numeste in fruntea ministerelor incompetenti, ba chiar fosti repetenti scolari;

·        Un Prim ministru care a reusit performanta de a mentine Romania in criza economica, in timp ce toate statele europene au depasit-o;

·        Un ministru al Apararii a carui ascensiune politica si militara face sa roseasca obrazul oricarui om cinstit si care, in fruntea Armatei, are drept preocupare de capatai infiintarea unui partid – UNPR, partid format din tradatori si traseisti politici care-si vand cinstea si Tara pentru un os aruncat de catre lacheii Puterii.

 Gabriel Oprea, acest individ fara onoare si fara cuvant, care nu da doi bani pe valorile si traditiile Armatei, a ajuns sa folosesca structurile acesteia, ba chiar si ceremoniile militare, fara nici o jena si fara nici o teama, ca mijloace de promovare a formatiuni politice intitulata pompos UNPR.

 Caci ce altceva poate sa insemne prezenta primarului Ontanu, care imparte medalii membrilor de familie ale eroilor militari cazuti departe de tara? (Vedeti filmul aici).

 Ce altceva poate sa insemne traficul cu gradele militare, vizitele propagandistice in judete, pe banii Armatei, toate iesirile sale prin care incearca sa demonstreze ca prin elaborarea legii de reclaculare a pensiilor militare face un enorm bine Armatei si rezevistilor sai?

 Cel mai recent episod al activitatii de partid si de stat a ministrului Oprea este folosirea site-ului oficial de Internet al MApN ca tribuna de propagare in randul ofiterilor Armatei a unor articole denigratoare la adresa SCMD.

 Astfel, la rubrica “”Revista presei””, o rubrica la care au acces toate cadrele militare, pe baza de parola, site-ul MApN gazduieste doua articole imunde, pline de ura si venin la adresa SCMD, preluate din doua obscure surse (vedeti cele doua articole si sursele lor aici).

 Iata cum ni se dezvaluie clar CINE a comandat si CINE sustine aceasta campanie de dezintegrare a SCMD, avand ca subiect banul.  Nu este de mirare ca Oprea si ciracii sai au mizat totul pe aceasta campanie, pentru ca oamenii de acest gen nu concep ca pe aceasta lume mai sunt si semeni care, chiar aflandu-se in mijlocul unei gramezi de bani, nu concep sa-si insuseasca nemeritat si nelegal nici macar un leu.

 Din nefericire pentru domnul Oprea si ciracii sai, membrii nucleului fondator al SCMD si cei ai Birourilor Operative din teritoriu nu au furat nici macar un leu din banii cotizantilor. Dimpotriva, de cele mai multe ori, acestia si-au folosit bunurile personale – masini, calculatoare, telefoane, spatii de lucru, etc – in slujba sindicatului, facand astfel posibil, ca numai intr-un an de zile, SCMD sa evolueze de la 21 de membri fondatori si o foie de hartie drept zestre, la o institutie de anvergura nationala cu peste 14.000 de mebri.

 Nu neg faptul ca s-au facut, in opinia mea, si cheltuieli care puteau fi evitate. In calitate de sef al Secretariatului, cunosc cam tot ceea ce s-a facut si s-a realizat in cadrul SCMD. Marturisesc ca, pana acum, nu am avut timpul necesar pentru a citi raportul echipei de vericare economico-financiara, care si-a incheiat recent activitatea, acesta fiind prins intr-un volum consistent de circa 250 de file. Va asigur insa ca voi face tot ceea ce-mi va sta in putinta pentru a va aduce la cunostinta toate problemele relevate de aceasta comisie, ba chiar o voi completa, daca voi constata ca anumite fapte au fost omise.

 Desigur, pentru spectatorii din afara ringului este usor sa ne acuze ca nu am avut proceduri de lucru financiare, formulare, aprobari scrise, etc,  ca nu am organizat licitatii pentru diverse achizitii si cate altele, uitand ca practic am plecat de la “O” si ca nu poti sa le ai pe toate, dintr-o data.

 Usor ar fi fost si mai ieftin, daca, de la bun inceput SCMD ar fi avut un autoturism propriu si atunci nu ar mai fi fost discutii pe marginea achizitiilor de carburant, cauciucuri, reparatii, etc. Dar aveam pe atunci banii necesari?

Acum, SCMD poate sa-si cumpere nu una ci mai multe masini si, cu siguranta, se va realiza acest lucru.

 Usor ar fi fost si mai ieftin ca SCMD sa fi avut propria sa retea de telefonie. Dar aveam pe atunci banii necesari?

Acum SCMD isi poate permite o retea proprie si o va avea in curand.

 Usor ar fi fost si mai ieftin ca SCMD sa aiba de la bun inceput un compartiment financiar in care sa lucreze mai multi oameni, specialisti in domeniu si care sa fi elaborat rapid proceduri, norme, sa fi facut achizitiile dupa carte si care sa fi urmarit fiecare leu cheltuit. Dar aveam pe atunci banii necesari salarizarii acestora?

Acum SCMD isi permite sa plateasca 4 specialisti financiari care sa gestioneze fara cusur banii sindicalistilor.

 Concluzia este ca SCMD s-a dezvoltat in ritm rapid si ca se perfectioneaza din zi in zi si ca, in timp ce unii camarazi lucreaza dedicati cu totul cauzei sindicatului, avem din pacate printre noi, rezervistii militari, destui oameni lipsiti de minte, lipsiti de caracter, egoisti, marginiti, chiar ticalosi, care nu ar ezita sa ne injunghie pe la spate, numai pentru a-si mai agata la epoleti o tresa in plus sau pentru a primi cativa arginti.

 Sa-i lasam in plata Domnului pe acesti oameni bolnavi mintal, pe cei vanduti Puterii sau pe cei santajati de clica de la Putere (de pilda, pe cei care au fii sau fiice angajati in MApN, MAI, etc.). Pe ultimii chiar ii inteleg si-i compatimesc.

 O dovada ca majoritatea rezervistilor militari este constituita din oameni corecti, cinstiti, cu mintea ascutita, o reprezinta si faptul ca, dupa atatea si atatea straduinte in a-i atrage in noul sau partid, folosind toate metodele posibile, ministrul Oprea constata ca UNPR este doar o forma fara continut. Sediile partidului sunt goale si nici semne incurajatoare nu sunt pentru viitorul acestui partid.

 Si atunci, ce si-a zis, dl Oprea si sfatuitorii sai: daca destramam SCMD, toti rezervistii militari vor da navala in noul partid, pentru ca, nu-i asa, doar si el lupta din greu pentru cauza militarilor…

 Asa a inceput campania de discreditare a SCMD, in octombrie anul trecut. Am stiut, inca de pe atunci, ca este orchestrata de catre acest individ, dar am asteptat, rabdatori, sa vedem unde duc itele. Acum le vedem pentru ca tocmai s-au dat in vileag, prin promovarea pe site-ul oficial al MapN a mizeriilor administrate cu sarg de catre autodeclaratii “prieteni” si sfatuitori ai sindicalistilor militari – Neacsu, Burcu, Zapor si alti cativa “patrioti”.

 Domnule Oprea, domnilor Neacsu, Burcu, Zapor, si alti cativa din umbra,  insultati inteligenta militarilor!…

 Cu stima pentru toti militarii onesti ai Romaniei,

 Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog

Coordonator al Secretariatului SCMD


22 comentarii

urbos 08-02-2011 - 18:55

Ceea ce conteaza e ca starpitura securista de la Cotroceni sa dispara. Restul e total nesemnificativ.
Limbistii guita in pustiu.

jan dinu 08-02-2011 - 19:17

Khandahar ,Khandahar …
Voiculescu – superStar
A draku rRumanie
Devenita – tziganie !

Un „Dogar „zis – militar
EL e bun doar la pahar
Ginere de cominternist
E total – compromis !

PS – Dogare ,bagati mintile’n cap !
JD-USA

spartacus 08-02-2011 - 20:23

Daca asa vorbeste un militar depre alti militari, si mai vorbeste si in numele conducerii, e vai de el sindicat, e vai de ea armata , e vai de ea tara . Nu inteleg , daca subiectul era banii sindicatului, ce treaba are cu Oprea Boc si Basescu ? Sau i-a pus acolo ca sa sperie copii cu ei ? Daca si-ar fi inceput mesajul de unde incepe sa spuna ca s-au mai facut si greseli si recunoaste ca s-a mai si bagat vastul prin banii aia , parca era mai bine .Vai de ei militari, se fura unii pe altii.

Mache 08-02-2011 - 21:31

Motto:
„Branzovenescu: (scurt) E tare! prea tare! N-o iscalesc.
Farfuridi: (cu tarie, impunator) Trebuie să ai curaj ca mine! Trebuie s-o iscalesti: o dam anonima!
Branzovenescu: Asa da, o iscalesc!”

O Scrisoare pierduta, I.L. Caragiale
=================================

Ma intreb oare de ce cele doua genii ale strategiei GAZ-istice romanesti din epoca de aur care bantuie prin redactia ZV (polkovniku’ neacsu si/sau polkovniku’ Petrescu) nu or fi avut tupeul sa se semneze?

E oricum evident ca ei singurele creaturi cu adevarat interesate de intreaga epopee a apararii pomenilor pentru APV-istii trasi pe dreapta. Insa una e sa lasi cele doua ruine ambulante sa-si dea in stamba prin redactie (nu putem nega ca produc o oarecare veselie publicului cititor) si cu totul altceva e ca intreaga redactie sa fi ajuns la mintea lor…

In rest tot ce se poate spune, e ca mi se pare normal ca netotii si degeneratii care s-au infipt in sindicatul APV-istilor in rezerva sa fie jefuiti de ai lor. La urma urmei dejectiile alea nu mai au nimic in comun cu onoarea militara ci sunt pur si simplu niste cersetori lacomi care au imbracat la un anumit moment al vietii uniforma militara si au purtat-o cu demnitatea cu care isi aduna nasul de pe personalul de Oltenita spaga.

E doar o chestiune de timp ca cei mai voraci dintre ei sa-i jefuiasca pe aia mai mototoli. Evident ca lipitorile ale infecte nu se pot multumi doar cu ceea ce incearca sa suga de la bugetul patriei. Le doresc deci tuturor sa ramana cat mai mofluji. Daca n-au onoare si demnitate, poate s-or face macar un pic mai destepti (Senilii aia? Glumeam, desigur)…

Liviu 08-02-2011 - 21:41

Da, cam dificil pentru domnul locotenent colonel sa citeasca 250 de pagini … Pe de alta parte domnii militari au cam fost invatati sa consume bani de undeva, din niste fonduri de stat ! E, uite ca in capitalism nu prea se mai poate si te mai trage cate cineva de maneca … Iar printre ei trebuie sa fi fost si niste contabili care ar fi tinut registrele in buna regula si fara cine stie ce bani daca tinea ma acest sindicat ! Justificarile sunt subtirele rau de tot … Daca mai achizitioneaza si cateva masini si retea de telefonie proprie (!) atunci sa va luati la redevere de la bani. Sau vreti sa simtiti si d-tra pe propria piele cum este sa cheltui din banii tai si nu din banii celorlalti ?!

Doru Dragomir 08-02-2011 - 22:37

Pentru Mache:
Stimabile, pentru cultura ta generala: eu am introdus acest text in editia on line. O regula elementara in jurnalism spune ca o scrisoare deschisa sau un comunicat de presa asumat de o institutie sau persoana nu mai este nevoie sa fie semnat de un autor dintr-o redactie. Prin urmare, nu am considerat necesar sa il semnam. In alta ordine de idei: din motive tehnice in campul semnatura trebuie introdus ceva. Asa ca a aparut Ziua Veche. Aceasta presupune ca cineva din colegiul editorial si-a asumat raspunderea pentru publicarea acestui text.In cazul de fata, eu

Mache 08-02-2011 - 22:52

Foarte rau stimabile. Inseamna ca totusi se ia 🙂 …

Pacat de voi ca sunteti promitatori si ar fi pacat sa va incheiati carierele tot ca tinere talente :-). Cum sa-ti explic cestiunea? Jupan Felix sau amicu SOV macar isi platestc slujbasii, in timp ce voi va laudati ca o faceti pe gratis, din placere. Pentru ala care se vinde pot (sa zicem) sa am o oarecare intelegere (dom’le la urma urmei e negustorie), da’ pentru ala care face asa pe gratis propaganda de cea mai joasa speta, zau ca nici mila nu pot avea…

Si in plus voi ar fi trebuit sa stiti mai bine ca oricine, dupa aventurile din 2009 si inceput de 2010, ca propaganda in presa face numai ala care are punga zdravana (iar a lui Vantu n-a fost destul de tare! 🙂 ) sau cel care poseda instince sinucigase…

Doru Dragomir 08-02-2011 - 23:04

De obicei, nu intru in polemica cu nimeni si nici cu tine nu intentionez sa fac acest lucru. Da, ai dreptate. Ziua Veche este un ziar facut cu multa pasiune, din placere si nu constituie o sursa de castig pentru noi. Iti mai spun o regula a jurnalismului: atunci cand exista un subiect de interes pentru opinia publica il abordam fara sa stam pe ganduri si oferim posibilitatea tutror partilor implicate sa isi expuna punctul de vedere. Acest lucru este valabil si in cazul de fata.
Cu asta am incheiat discutia cu tine si iti doresc lectura placuta pe site-ul nostru. Daca consideri ca nu iti regasesti punctele de vedere in articolele publicate aici esti liber sa nu ne mai accesezi. E ca la telecomanda de la televizor. Simplu:nu tinem pe nimeni cu forta aici.

Mache 08-02-2011 - 23:25

Vad ca totusi intri in polemica 🙂 . Stii intotdeauna m-au amuzat la nebunie chestiile astea cu „Numai o chestie sa-ti spun si am incheiat-o!”. Suna oarecum ca si „Ia-l de pe mine, ca-l omor!”

Intotdeauna mi-a placut polemica. Fie ca lovesti fie ca o incasezi, iti pastrezi sangele in miscare si spiritul ascutit. Iar asta e bine.

Acuma revenind la dejectia pe care ai publicat-o pe site: sigur ca subiectul prezinta interes si e normal sa cauti sa scoti la iveala subiecte de interes. Asta e treaba jurnalistului la urma urmei. Insa vezi tu, si pornografia e pana la urma o forma de exprimare care reprezinta niste puncte de vedere si prezinta interes, insa totusi va retineti de la ea. Iar Mitica Harciog sau Ranciog ala sau cum l-o fi chemand e ditai pornografu’. Si pornografia la randul ei te stimuleaza cand nu e scarboasa. nenorocirea face ca pornografia aluia sa fie chair scabroasa…

Acum desigur ca sari pe alocuri peste gard cand afirmi ca „oferim posibilitatea tutror partilor implicate sa isi expuna punctul de vedere”. Sper ca iti dai seama ca e tare putin probabil sa se gaseasca cineva cat de cat respectabil care sa-i raspunda dejectiei aleia. Deci pana la urma totul ajunge la propaganda de un gust indoielnic…

In ce priveste accesarea site-ului ai perfecta dreptate. Fireste ca oricine e liber sa-l lectureze sau nu. Cat timp ma va mai amuza forumul, il voi lectura, cat nu ne vom vedea fiecare de ale noastre.

Toate cele bune!

AUTOCENZURA 09-02-2011 - 06:41

Sunteti pe linia oficiala. Nu aveti curajul sa abordati serios subiecte sensibile, care contravin politicii de dupa ’89.

spartacus 08-02-2011 - 23:20

Domnule Dragomir.
Nu sunteti impartial. Ati spus ca dati oricui ocazia sa isi expuna parerea. Pai atunci dati-i voie si lui Mache sa se vada si el la ziar. Nu conteaza ca intra la comentarii, sau ca nu stie decat sa injure. Dar se lauda si el ca e citit. Trebuie sa-l intelegeti.

Mache 08-02-2011 - 23:28

Hai mai baiete, nu te mai lauda. Tu stii foarte bine ca pe tine nu te poate injura nimeni. Orice ti-ar spune oricine e un compliment, daca e sa evaluam in mod obiectiv realitatea…

Pribeagul 08-02-2011 - 23:23

Citind articolul referitor la Super Mamaie, ma gindeam la SCMD. Intodeauna m-am gindit la militar ca la un Mitrut al Joldi: maestru in meserie, elegant, disciplinat, viteaz, credincios tarii, cu spirit de sacrificiu…

Nu-l vad pe Dogaru sau Pricina jefuind cotizatiile colegilor.

Ma gindesc ca acesta organizatie, ar putea sa lucreze pentru un scop mai inalt, pentru bimele patriei. Mobilizind societatea civila, ar putea sa inlature de la conducere aceste organizatii numite partide, care cu amatorii lor aiuriti au facut atita rau tarii. In conditiile actuale, o forta politica noua, bine organizata, ar putea sa trimita in opozitie aceste partide de amatori jalnici, ca sa mediteze si sa invete cum se conduce o tara.

Dl Petrescu ne vorbeste despre „Conducatorul ideal”. Este greu, daca nu imposibil de gasit, dar poate gasim un conducator normal si o echipa de conducere normala,
care sa ne asigure -cum spunea dl Adrian – vietuirea intr-o normalitate fireasca.

spartacus 09-02-2011 - 00:21

Dar pe basescu il bvezi lovind un copil . Dar pe Anastase furand la numaratoarea voturilor?Dar pe Videanu scotand bani din afaceri cu primaria, ca primar ? Dar pe Igas terminand liceul la 34 de ani si ajuns ministru ? Dar pe canacheu parlamentar cu 8 clase ? Dar pe Boc profesor de drept constitutional dand legi anticonstitutionale ?
Daca le vezi pe astea, poti sa vezi si pe propagandistii aia scoliti pe la scoala dezinformarii de partid furand. Domnul Dogaru are o casuta tocmai rasarita la Buda langa Bucuresti, de cand este sef de sindicat. Am un amic vecin cu el, nu vorbesc din auzite. -Lam vazut pe bucalat deci nu confund personajele. Pribeagule, daca tie iti place sa visezi, e treaba ta, dar nu incerca sa inchizi ochii altora si sa canti cantece de leagan .

urbos 09-02-2011 - 02:00

Aici n-ai prea nimerit-o, orice om cat de cat zdravan la cap il vede pe ticalosul Base batand un copil, violand femei sau ucigand oameni. Dementul e in stare de orice.

Denali 09-02-2011 - 05:21

Pe mine m-ar fi interesat comentariile dlui ziarist profesionist Neacsu(neacsum)…

Ion Caramfil 09-02-2011 - 05:58

Ce-am vazut si ce-am citit
Vazui o poza in care apar niste reverzisti obezi, cu bardihanele incercand sa atinga caldaramul. Reverzistii astia sindicalisti arata efectiv ca niste talhari umflati de paralele de la altii luati.
Dar parul mi se zburli citind raportul podpolonikovnicului reverzist Mitica Rinciog merceiolog coordonator al secretariatului organizatiei sindicale de masa si obstesti Sanchi Curat Murdar Delapidat.
Rinciogul asta este un sfertodoct analfabet care nici macar nu este in stare sa se exprime corect in limba romana, scotand cu goarna lui de tambur major niste expresii care sunt hilare si dovedesc ca coordonatorul sta prost cu vocabularul.
Scrie coordonatorul Rinciog: ” Asistam in aceste zile la ultimele spasme ale unei lungi campanii de dezintegrare a SCMD ” !!!! Stiu ca exista campanii de derratizare, de alfabetizare, de vaccinare, de eradicare, de despaduchiere, etc, dar „campanie de dezintegrare” !?!?!?!

Alta perla rincigoasa: ” Un Prim ministru care calca in picioare legile tarii si care numeste in fruntea ministerelor incompetenti, ba chiar fosti repetenti scolari;” Se pare ca colonelul lent reverzist imparte repetentii in doua categorii: repetenti scolari si repetenti universitari ( adica, gandesc eu, care sunt scolari la scoli supirioare ), si da apopoul fin cazon ca daca repetentul universitar supirior national labelar si cocomandat cocolider social libelar ar fi menistru spatar toate ar merge bine in UMRPR.
Nu ma mira faptul ca colonelul lent Rinciog reverzist are tupeul sa scrie: ” Marturisesc ca, pana acum, nu am avut timpul necesar pentru a citi raportul echipei de vericare economico-financiara, care si-a incheiat recent activitatea, acesta fiind prins intr-un volum consistent de circa 250 de file. Va asigur insa ca voi face tot ceea ce-mi va sta in putinta pentru a va aduce la cunostinta toate problemele relevate de aceasta comisie, ba chiar o voi completa, daca voi constata ca anumite fapte au fost omise.”
Cum adica? Seful coordonator, sau coordonatorul sef Rinciog ( ca nici iel nu mai stie care-i gradu’ si care’i fonctia ) nu vrea sa faca public raportul, si vrea sa faca publice numai chestiile pe care le vrea muschii lui de supt iepolentii reverzisti si creierii adaugisti? Numai cu aceasta declaratie Rinciog recunoaste ca una din acuzatiile aduse de cate generalul Zapor este adevarata.
” Domnule Oprea, domnilor Neacsu, Burcu, Zapor, si alti cativa din umbra, insultati inteligenta militarilor!…” coordonatorul podpolonikovnik Mitica Rinciog
Parerea este ca cetateanul Rinciog are o parere foarte foarte buna despre inteligenta dumnealui cea proasta. Dau totusi prostului dreptate, ca altfel ma pusca de la spate.

AUTOCENZURA 09-02-2011 - 06:57

Nea Caramache, mai ai mult pana la pensie ? Prea te spetesti cu munca.

Ion Caramfil 09-02-2011 - 22:56

Io’s volintir care nu stiu de penzie, de mama, de tata ci numai de patria adorata si-al ei brat inarmat, putred de jos si pa’n la cap manjit de banul futrat,, armata penzionara populara- armata din bobor care lasa coribuabilu’ lefter si chior..

Parpanghel : .....haoles-ba'h ... 09-02-2011 - 09:33

Nici in spatele cortului lu’h handrabulea nu gasesti atata kkt,la vedere desigur,doar ca hastia au varsat . Uni pe alti, pe miza insusita de la un bobor furat in draci si inselat di toata lumea asta prolet kultist elitist(A), select club!

enea 09-02-2011 - 22:26

OK, e plin de orgasme raspunsul SCM, insa nu zice nimic de bani! Pana la urma unde-s banii?

antonie 12-02-2011 - 18:44

Acest Dogaru este doar un politruc care instiga militarii intre ei. SCMD-ul este o pata neagra pe obrazul armatei. Adevaratii militari nu au nicio legatura cu acest sindicat constituit doar pentru a-si apara interesele meschine. Rusinos!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult