Acasa Top SecretArmata Conducerea armatei va sprijini promotia Henri Coanda – 100

Conducerea armatei va sprijini promotia Henri Coanda – 100

scris de Ziua Veche
13 afisari

La Academia Tehnica Militara (ATM) a avut loc vineri ceremonia militara de acordare a primului grad de ofiter si festivitatea de absolvire a promotiei de ofiteri ingineri ‘Henri Coanda – 100’.
Promotia de ofiteri ingineri numara 130 de absolventi, care au fost repartizati în structurile Ministerului Apararii Nationale (MApN), Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) si Serviciului Român de Informatii (SRI).
Anul acesta seful de promotie al Academiei Tehnice Militare a fost Adriana Cristina Enache, care a absolvit cu media 9,85.
Cu ocazia ceremoniei, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a felicitat, printr-un mesaj, noua generatie de ofiteri, le-a urat absolventilor ”cariera de succes” si a felicitat întregul personal didactic si cadrele militare din Academie pentru eforturile si meritul ”de a proiecta traiectoria” profesionala de ingineri militari.

”Este o bucurie sa ma pot adresa dumneavoastra, cu prilejul a trei evenimente deosebit de importante pentru tinerii ingineri militari: acordarea primului grad de ofiter studentilor care au absolvit anul IV de studii, ceremonia de absolvire a promotiei 2010 ‘Henri Coanda – 100’ si Ziua Academiei Tehnice Militare. (…) Este un motiv de mândrie pentru Armata României faptul ca ofiterii ingineri formati în academie au dovedit, pe lânga o temeinica pregatire inginereasca, si reale calitati de comandanti si manageri, activând acum cu înalta competenta în functii de decizie ale organismului militar”, a subliniat Oprea în mesajul transmis.
Totodata el a spus ca noua generatie are sansa de a se fi format si pregatit într-o armata care se antreneaza continuu pentru a face fata cu succes exigentelor si provocarilor din actualul mediu de securitate în care tara noastra, în dubla sa calitate de membru al NATO si al UE, trebuie sa-si respecte angajamentele asumate si sa se manifeste ca un furnizor activ de securitate.
Oprea le-a dat asigurari membrilor noii generatii de absolventi ca vor fi sprijiniti de conducerea ministerului pentru a se afirma si pentru a performa în specialitatile si în unitatile în care acestia vor fi încadrati.
”Rodul muncii dumneavoastra se îmbogateste în fiecare an cu generatii de ofiteri ingineri foarte bine pregatiti, o resursa umana deosebit de pretioasa, care reprezinta cu demnitate si profesionalism ingineria militara, atât în tara, cât si peste hotare. (…) Sunt încrezator ca inteligenta, dinamismul si creativitatea dumneavoastra va asigura puterea sa depasiti greutatile inerente oricarui început de cariera. Veti avea tot sprijinul conducerii ministerului pentru a va afirma profesional si a performa în specialitatile si în unitatile unde veti fi încadrati”, a subliniat ministrul Oprea în mesajul transmis.

La ceremonie au participat, alaturi de absolventi si familiile acestora, secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu, oficiali ai MApN, MAI, STS.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult