Acasa Top SecretArmata Conflictul China-Japonia: incident în spaţiul aerian

Conflictul China-Japonia: incident în spaţiul aerian

scris de A.P.
20 afisari

Guvernul japonez a denunţat joi prima încălcare din istorie a spaţiului său aerian de către China, după ce un avion de supraveghere maritimă al acesteia a survolat un arhipelag administrat de Japonia în Marea Chinei de Est.

Aceasta este prima încălcare a spaţiului nostru aerian de către un avion chinez de când ne amintim„, a explicat pentru AFP un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării.

21 comentarii

BULA 13-12-2012 - 12:34

Japonezii fac viraje cu chinezoii, cum fac ucrainienii cu noi in privinta Insulei Serpilor. Au luat cu japca insula chinezoilor si acum se dau proprietari legitimi.

BULA 13-12-2012 - 12:50

Daca insula e situata in Marea Chinei de Est, atunci de ce zic japonezii ca e a lor ? E a chinezilor, ce sa mai lungim vorba.

geek-a-contra 13-12-2012 - 13:44

asa ai decis tu? vezi ca si okinawa si kyushu (cu nagasaki, oras chinezesc 100%) este in aceeasi mare deci tot „a chinezilor, ce sa mai lungim vorba.”? lafel si insulele din jurul koreei de sud, poate chiar si koreaa de sud cu totul……

ValVerde 13-12-2012 - 15:12

Pentru acelasi motiv pentru care „Poiana Tapului” nu apartine de fapt unui tap, iar „Hanul lui Manuc” apartine unor arabi. (Asta cu arabii am pus-o de la mine. Nu stiu. Pot fi evrei. Sigur nu mai e a lui Manuc…)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-12-2012 - 16:11

Bravoo ‘S …wakka verte , aici ai succes garantat100% ! Ai folosit exact colectia de sintagme care la un aLLIEN a T ca Bula declanseaza scurtcircuitul neuronal ! Esti apt la oblete dar la alde sandu dobre si alte anelide de fekkale ;NU TINE !

BULA 13-12-2012 - 18:34

Mofleo…

BULA 13-12-2012 - 18:33

@ValVerde,

Cucoana, tapul era tap, nu stie pe ce lume traieste. Daca i-au zis Marea Chinei de Est, inseamna ca e a Chinei. Nu cred ca vecinii Chinei erau beti cand au luat o hotarare asa de importanta. Cum sa spui ca e a lu’ cutare, cand e a ta ?

ValVerde 13-12-2012 - 18:51

Pe zi ce trece ne uimesti cu timpenia de care dai dovada..

Deci dupa tine, etimologia numelui stabileste posesiunea…?!!!
In cazul asta, Boala lu’ Calache de care suferi tu, nu e a ta, e a lui Calache 🙂

Mai timpitel, cu mai bine de 1000 de ani inaintea lui Cristos, chinezii numeau marea aia „Marea Sudului”
Inca o mai numesc asa.

Prin sec XVI, portughezii care aveau liniile de negot pe acolo, au numit-o Mar de China, pentru ca se duceau in China. De atunci i-a ramas numele asa.
Daca portughezii s-ar fi dus in ceea ce e azi Indonezia, ar fi putut-o numi Mar de Sumatra.

Berbecule !!!

urbos 13-12-2012 - 18:54

Iar te-ai uitat repede pe Google sa te dai destept, dobitocea? Stai dreacu, nu vezi ca face misto?

PS Sper.

ValVerde 13-12-2012 - 18:58

Sper mata…e moarta

BULA 13-12-2012 - 19:15

Vrei sa-ti dau explicatia cum e si cu Boala lu’ Calache ? Omul ala a avut o boala, cu anumite manifestari. Lumea a hotarat sa nu se mai incurce cu alte denumiri si de la momentul ala incolo, asa i-a ramas numele. Ce nu intelegi ?
Esti grea de cap…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-12-2012 - 11:10

@ wakka verte : Nasph’a diagnostic atribuit Allienatu Bula! La fattare a fost declarat …oligofrenn , ceea ce sa confirmat ulterior. Debilitatea este o rezultanta genetica, el sareaqu nici nu poate fii pe deplin raspunzator. Dar sa mentii un psihopat chiar si ca um de serviciu in invatzamant ridica o problema pe care actuala ministreasa ,va fi nevoita sa o rezolve. Tratamente medicale eficiente nu exista in asemenea cazuri, doar un tratament paleativ si izolarea individului de societate .

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-12-2012 - 18:55

…auzi la wakka verte , crede numai ca esti imbecil, dar tu chiar esti ,bwullache !Cu brahiterapia la mekla ramane cum ne-am inteles !

ValVerde 13-12-2012 - 20:09

Vrei sa-ti dau explicatia cum e si cu Marea Chinei de Est ? Marea aia se intimpla sa se afle linga China. Portughezii i-au zis Mar de China. Lumea a hotarat sa nu se mai incurce cu alte denumiri si de la momentul ala incolo, asa i-a ramas numele. Ce nu intelegi ?
Esti grea de cap…

BULA 13-12-2012 - 20:37

Ma proasta satului, iti spun eu cum a fost. Portughezii umblau pe acolo, ca Leana nebuna. Nu mai stiau a cui e marea. Acolo s-au intalnit cu barcile chinezoilor, cu dragonul pe catarg. Nu era nici picior de japonez, acolo, la vremea aia. Ca astia nu ieseau din curtea shogunului. Chinezoii erau ca evreii, cu bisnita peste tot. De asta si portughezii au zis ca marea e a lor. Priceput-ai ?

ValVerde 13-12-2012 - 21:41

Bulache, tu ai cultura, nu gluma !!!
Ai citit Shogun si Robambole.
Pardallan si Fausta e un pic mai grea pentru tine, dar te-ai incrincenat sa o termini in doua cincinale.

Sa-ti spun ceva: nu conteza cine e primul…conteaza cine e ultimul.
Ca sa tii minte: e precum cateaua, o tine minte pe ‘a din urma.

Insulele au fost formal incorporate de Japonia inainte de 1900, pe urma le-au avut americanii si americanii le-au dat inapoi Japoniei.
Chinezii tai, se pot da cu kooru de pamint, dar cam asta e tot ce pot face daca nu vor razboi cu SUA, si crede-ma ca nu vor.

(Daca ar fi destepti, s-ar da cu kooru de pamint toti la unison. Japonia ar putea sa le cedeze insulele de frica unui cutremur)

BULA 14-12-2012 - 04:57

Bine ca ai zis si tu ceva corect. Conteaza cine e mai tare acum. China e pe cai mari, in timp ce Japonia nu-si mai revine din criza economica si politica in care au bagat-o anericanii in anii ’80, prin diversiuni cu CIA, cand le-au schimbat total clasa politica (cum au facut si cu URSS-ul) si modul in care era dirijata toata societatea. Au adus la putere un guvern liberal (marioneta a SUA) care a desfiintat relatiile traditionale dintre patroni si angajatii firmelor. S-a trecut la programul de lucru de opt ore si s-a renuntat la angajarea pe viata a salariatilor. Respectiv, nici salariatii nu si-au mai dat interesul pentru binele firmei la care lucrau („familia lor”), din moment ce puteau fi concediati oricand.

ValVerde 14-12-2012 - 06:43

Ai baut lichid de frina si ti-e neuronul sprintar.

Ar trebui sa percepi taxe pentru cit ne faci sa ridem.

China a reusit sa aterizeze singurul avion pe care il au pe portavionul pe care l-au cumparat la kilogram din Ucraina.

Japonia are ceva armata, dar nu multa. Nu are nevoie. Orice atac imptriva Japoniei este un atac impotriva SUA. Asa ca China zdrangane tinicheaua si isi incordeaza muschii (limbii) ca sa mai abata atentia de la problemele lor interne care incep sa se puna in stive.

BULA 14-12-2012 - 10:53

Intr-un conflict major intre tari nuclearizate, portavioanele sunt „obsolete”. Chinezii au zis, in vara anului 2000, ca nu se tem de portavioanele americane, pentru ca le pot anihila instantaneu cu bombe cu neutroni. Dar au mai zis ca prefera sa-si faca si ei portavioane, ca sa se bata cu americanii cu armament conventional si sa nu declanseze razboiul nuclear total.

ValVerde 14-12-2012 - 15:40

Bula, filozofia de maidan nu se aplica in relatiile internationale dintre marile puteri.

Am sa te dezamagesc, dar tu nu ai sa vezi un razboi major, intre doua mari puteri, pe parcursul vietii tale.
Stiu ca asta te face mai nefericit, dar ce sa-i faci…e conditia ta naturala…phootuta si cu banii luati.

Iti ramine bocetul stramosesc si forumul ZV

jan dinu 14-12-2012 - 05:51

– — Avioanele acelea cautau un loc pentru China Town —
Daca in prezent aceste insule sunt administrate de japonezi
aproape de un secol acestia au un avantaj in fatza – dreptului
international – .Dispute de astea sunt in multe parti inca nerezolvate
de exemplu : Insulele Kurile atit de vitale pentru japonezi .
Nici nu stiu daca ocupantii RUSSHI le vor retroceda dupa ce au fost luate
aproape prin piraterie .parca nu le ajungeau aita teritoriu pe doua continente . Totushi ei pot merge la o intelegere fara a mai aminti
trecutul cind invadatorii japonezi shi-au facut de cap….in ultimul razboi.
CHINA ishi arata coltii acum doar ca un exercitiu privnd reincorporarea
Taiwanului pe orice cale indiferent ce „aliante strategice clasice „care
acum par a fi „depashite ” in timp in relatia cu noua China ce
devine supraputere economica shi militara …
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult