Acasa Top SecretArmata Controlul mulţimii: Armata SUA, armă cu raze electromagnetice VIDEO

Controlul mulţimii: Armata SUA, armă cu raze electromagnetice VIDEO

scris de Marius Bâtcă
19 afisari

Armata americană a prezentat o armă neletală care produce o rază electromagnetică când este activată şi este proiectată în principal pentru controlul mulţimii.

Active Denial System (tanjug.rs)

Active Denial System (foto: tanjug.rs)

Armata americană şi-a prezentat cea mai recentă armă, o rază electromagnetică ce-l face pe inamic să simtă o căldură puternică, informează Mediafax. Arma, care se numeste Active Denial System (ADS), este proiectată în principal pentru controlul mulţimii şi nu este letală. Când este activată, arma produce o rază electromagnetică de frecvenţă înaltă pentru ţinte aflate la o depărtare de până la un kilometru, informează Daily Mail. Montată pe un vehicul militar, arma produce un asemenea discomfort oamenilor încât singurul răspuns al acestora este să fugă.

Colonelul de marină Tracy Tafolla, director al centrului de arme neletale, consideră că invenţia este cel mai bun instrument în controlarea mulţimilor. „Este cea mai sigură armă neletală pe care o avem. Nu o veţi vedea, nu o veţi auzi, nu o veţi mirosi. Dar o să o simţiţi”, a spus colonelul.

Arma ADS a fost prezentată la Baza Marinei Militare Americane de la Quantico, Virginia. Prototipul ADS a fost anulat în 2008, dar doi ani mai târziu a fost utilizat în Afghanistan. Tafolla consideră că arma a fost mult îmbunătăţită de la faza iniţială.

Conform presei, Pentagonul doreşte să producă noua armă şi pentru a fi folosită din avion.

Testele au stabilit că doar doi dintre 11.000 de oameni pe care s-au făcut teste cu ADS au avut arsuri de gradul doi. De asemenea, cercetătorii au precizat că aceasta nu cauzează în timp cancer, probleme de fertilitate sau defecte ale nou-născuţilor.

Arma se doreşte a fi o variantă care nu produce răni majore ca gloanţele de cauciuc sau gazele lacrimogene.

1 comentariu

DXN 12-03-2012 - 20:55

dENISULE, Cretinosule la asta nu va pricepeti??
Hai: lasere, masere, gammasere?
Vedeti ca era unu’ „BULA@ din Craiova. Le stie pe toate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult