Acasa Top SecretArmata Coreea, cu rachetele la vedere: Ameninţări fratricide Sud-Nord

Coreea, cu rachetele la vedere: Ameninţări fratricide Sud-Nord

scris de M.A.B.
3 afisari

Coreea de Sud a anunţat desfăşurarea de noi rachete de croazieră, destinate distrugerii bazelor de lansare a rachetelor sau de testare nucleară din Nord.

Coreea - amenintari cu rachete

Coreea - amenintari cu rachete

De asemenea, Coreea de Nord a ameninţat că va distruge Seul, dacă oficialii din Sud nu îşi vor cere scuze pentru ironizarea festivităţilor dedicate lui Kim Il Sung.

Ministerul Apărării sudcoreean a difuzat un videoclip cu testarea unor rachete, explicând că acestea pot lovi „oriunde” în Nord, transmite Moldpres. „Cu asemenea capacităţi, armata noastră va putea lansa replici severe şi precise împotriva oricărei provocări iresponsabile din partea Coreii de Nord„, a declarat, într-o conferinţă de presă generalul Shin Won-Sik.

Sursa nu a dezvăluit lungimea razei de acţiune, însă, potrivit agenţiei Yonhap, aceasta depăşeşte 1.000 de kilometri.

La rândul ei, Coreea de Nord a pretins joi scuze imediate vecinului din Sud pentru „calomniile” proferate în legătură cu grandoarea festivităţilor dedicate celebrării a 100 de ani de la naşterea fondatorului republicii, Kim Il Sung, ameninţând că, în caz contrar, armata sa va arunca în aer capitala Seul. „În cazul în care Coreea de Sud nu ne cere scuze imediat pentru insultă, îi vom declara război sfânt şi vom arunca în aer totul acolo, la Seul„, precizează un comunicat oficial difuzat de agenţia nordcoreeană de stat KCNA. Seulul se află în raza artileriei nord-coreene, notează Korea Times.

Săptămâna trecută, preşedintele sudcoreean Lee Myung-bak a declarat că lansarea rachetei nord-coreene, cu un presupus satelit civil la bord, a costat Phenianul aproximativ 850 milioane de dolari, echivalentul a 2,5 milioane de tone de porumb care ar fi compensat pentru şase ani penuria alimentară cu care se confruntă populaţia nordcoreeană. De asemenea, Seulul a estimat că Phenianul a cheltuit în ultimul timp cu propaganda 350 milioane de dolari, o sumă ce ar fi fost suficientă pentru a le asigura hrană celor 24 de milioane de nord-coreeni timp de 100 de zile. Seulul a expus aceste calcule încă înaintea lansării eşuate a rachetei nord-coreene şi sărbătoririi celei de-a 100-a aniversări a lui Kim Il Sung.

Regimul de la Phenian a apreciat drept calomnioase respectivele declaraţii, destinate, în opinia sa, să „păteze imaginea ţării şi să submineze unitatea sa internă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult