Acasa Top SecretArmata Coreea de Nord a efectuat un nou tir cu o rachetă balistică

Coreea de Nord a efectuat un nou tir cu o rachetă balistică

scris de A.B.
29 afisari

Coreea de Nord a efectuat miercuri (ora locală) un nou tir cu o rachetă balistică, potrivit statului-major sud-coreean, transmite AFP.

Un responsabil din cadrul Pentagonului a anunțat, al rândul său, că militarii americani au detectat un „posibil tir de rachetă” al Coreii de Nord, primul după mai multe luni.

„În jurul orelor 13.30 (marți, 18.30 GMT), am detectat un posibil tir de rachetă provenind din Coreea de Nord„, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

Președintele american, Donald Trump, a fost informat despre tirul de rachetă din Coreea de Nord în timp ce dispozitivul balistic se mai afla în zbor, a anunțat Casa Albă marți.

Președintele se află în vizită la Congres în momentul tirului și „a fost informat despre situația din Coreea de Nord în timp ce racheta era încă în zbor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Racheta a fost lansată spre est din provincia meridională Pyongan de Sud, a informat agenția sud-coreeană de presă Yonhap, precizând că militarii sud-coreeni și americani analizează datele.

Cu câteva ore mai devreme, Seulul avertizase că se observă semne de activitate la o bază de rachete din Coreea de Nord. Un radar de urmărire a rachetelor a fost pus în funcțiune luni la o bază nord-coreeană neidentificată, iar traficul de telecomunicații s-a intensificat, potrivit unei surse guvernamentale citate de Yonhap.

„Este adevărat că mișcări active au fost detectate la o bază de rachete nord-coreeană”, a spus sursa. „Semnale cum sunt cele reperate luni au fost detectate frecvent”, a adăugat aceasta.

Guvernul japonez se află și el în stare de alertă după ce au fost detectate semnale radio stârnind temeri legate de un posibil tir de rachetă, a informat agenția Kyodo.

La 3 septembrie, Coreea de Nord a efectuat al șaselea test nuclear, cel mai puternic până în prezent, privind o bombă H suficient de miniaturizată pentru a echipa o rachetă.

La 15 septembrie, la mai puțin de o săptămână după adoptarea de către ONU a celei de-a opta serii de sancțiuni, Phenianul a tras o rachetă balistică deasupra Japoniei, pe o distanță de 3.700 de kilometri, potrivit autorităților de la Seul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult