Acasa Top SecretArmata Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

scris de D.S.S.
18 afisari

Coreea de Nord a lansat miercuri dimineața o rachetă balistică de pe un submarin aflat în apele de la estul peninsulei coreene, a informat agenția sud-coreeană de presă Yonhap, citând ca sursă Statul Major Interarme al Coreei de Sud.

racheta balistica coreea de nordLansarea a avut loc în jurul orei locale 5.30 (înainte de miezul nopții de marți, după ora României), în largul portului Sinpo din provincia nord-coreeană Hamgyong.

Un oficial american din domeniul apărării a declarat agenției Reuters că Statele Unite au detectat și urmărit racheta, care a parcurs circa 480 km și a căzut în Marea Japoniei. „Probabil că a fost o rachetă balistică de tip KN-11„, a declarat sursa respectivă, sub rezerva anonimatului. Un oficial militar sud-coreean a apreciat că tehnologia nord-coreeană a rachetelor balistice lansate de pe submarine „pare să fi progresat”.

North_Korea_MissleEvenimentul a avut loc în timpul exercițiilor militare anuale cu durata de două săptămâni, efectuate în comun de Coreea de Sud și SUA, începând de luni, menționează Yonhap.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult