Acasa Top SecretArmata Coreea de Nord a lansat trei rachete în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat trei rachete în Marea Japoniei

scris de D.S.S.
20 afisari

Coreea de Nord a lansat marți dimineață spre largul Mării Japoniei trei rachete balistice cu o rază de acțiune între 500 și 600 de kilometri, a anunțat un oficial militar sud-coreean, potrivit Reuters.

rachete-coreea de nordRachetele au fost lansate spre est dintr-o zonă aflată în nordul regiunii occidentale a Coreii de Nord între orele 05.45 (luni, 20.45 GMT) și 06.40 (luni, 21.40 GMT) și au avut o rază de acțiune care poate lovi Coreea de Sud, a precizat sursa.

Rachetele au fost lansate dintr-un oraş aflat în partea de vest a Coreei de Nord şi sau prăbuşit în largul coastelor sale estice, zburând între 500 şi 600 de kilometri, a declarat Jeon Ha Gyu, un oficial militar sud-coreean.

Jeon a declarat că Seulul condamnă ferm aceste lansări, pe care le-a descris ca fiind un „protest armat” împotriva desfăşurării THAAD.

Un comunicat al Pentagonului informează că sistemele sale de detectare au urmărit „ceea ce evaluăm că ar fi ​​fost trei lansări de rachete nord-coreene.” Rachetele nu au reprezentant o ameninţare pentru America de Nord, se mai afirmă în comunicat.

La Tokyo, ministrul Apărării, Gen Nakatani a declarat că lansarea celor trei rachete a fost „un act de provocare, care subminează securitatea regională şi internaţională. (…) În mod clar nu putem accepta acest lucru.”

Recent, Seulul şi Washingtonul au convenit asupra instalării aşa-numitului sistem de apărare terestru mobil de mare altitudine THAAD pentru a-i proteja mai bine pe militarii Coreei de Sud şi ai Statelor Unite din regiune de capacitatea balistică şi nucleară din ce în ce mai mare a Coreei de Nord.

Armata nord-coreeană a anunţat că va implementa măsuri de ordin fizic drept răspuns la mişcările Washingtonului şi ale Seulului de a instala sistemul de apărare terestru mobil de mare altitudine THAAD pe teritoriul Coreei de Sud.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult