Acasa Top SecretArmata Coreea de Nord are gata racheta: Rusia pregătită să o doboare

Coreea de Nord are gata racheta: Rusia pregătită să o doboare

scris de Stefan Galai
3 afisari

Coreea de Nord a finalizat în ultimele zile „etape suplimentare” în vederea lansării rachetei sale Unha-3, iar forţele de apărare antirachetă ruse sunt gata să doboare racheta dacă va exista riscul ca aceasta să se prăbuşească pe teritoriul Rusiei.

rachetaPurtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că Phenianul a finalizat în ultimele zile „etape suplimentare” în vederea lansării rachetei sale Unha-3, care ar urma să se producă între 12 şi 16 aprilie, informează AFP, preluat de Moldpres.

Nord-coreenii „au finalizat etape suplimentare în vederea unei posibile lansări”, a afirmat oficialul american, fără să ofere mai multe detalii. El a reamintit că lansarea acestei rachete ar constitui „o violare a obligaţiilor internaţionale asumate de Coreea de Nord”.

Racheta ar urma, potrivit anunţurilor oficiale venite de la Phenian, să plaseze pe orbită un satelit civil de observaţie terestră.

Forţele de apărare antirachetă ruse sunt pregătite să doboare racheta.

Oficiali ai Statului Major al armatei ruse au declarat, marţi, pentru Interfax, că forţele de apărare antirachetă ale Rusiei sunt gata să doboare racheta nord-coreeană în cazul în care aceasta se va abate de la traiectoria sa iniţială şi va exista riscul prăbuşirii acesteia pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Cu toate acestea, Moscova nu planuieşte în acest context să ia măsuri speciale privind transferul la un nivel superior de pregătire de luptă a sistemului său de apărare antirachetă şi antiaeriană.

Japonia şi Coreea de Sud au avertizat deja că vor doborî racheta nord-coreeană dacă traiectoria acesteia va trece prin spaţiul lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult