Acasa Top SecretArmata Coreea de Nord: Comandantul armatei, eliberat din funcţie

Coreea de Nord: Comandantul armatei, eliberat din funcţie

scris de M.A.
3 afisari

Comandantul armatei nord-coreene Ri Yong-ho a fost „eliberat din funcţie din cauza unei boli”, a anunţat luni agenţia de presă oficială din Coreea de Nord.

Ri Yong-ho - Comandantul armatei, eliberat din funcţie

Coreea de Nord: Comandantul armatei, eliberat din funcţie

Ri Yong-ho este considerat unul dintre personajele-cheie care l-au susţinut pe tânărul lider în cursul perioadei de tranziţie din Coreea de Nord, în urma morţii tatălui său, Kim Jong-il, în decembrie. Ri Yong-ho, unul dintre personajele centrale ale regimului, devenit şef al armatei în 2009, a fost văzut în ultimele luni însoţindu-l pe Kim Jong-un în cursul vizitelor efectuate la baze militare, transmite Mediafax.

În cadrul unei reuniuni a Biroul Politic a partidului unic aflat la putere, el a hotărât „să îl elibereze pe Ri Yong-ho din toate funcţiile din cauza unei boli”, a precizat agenţia de presă, citată la Seul. Aceste funcţii erau cele de „membru al prezidiului Biroului Politic, membru al Biroului Politic, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea şi vicepreşedinte al Comisiei Militare Centrale”, a precizat agenţia.

Partidul Muncitorilor din Coreea este partidul unic aflat la putere în Coreea de Nord. Kim Jong-un a preluat puterea după moartea tatălui său Kim Jong-il, în decembrie. Ri Yong-ho a fost unul dintre cele şapte cadre superioare ale partidului şi armatei care l-au însoţit pe Kim Jong-un alături de dricul tatălui său anul trecut.

1 comentariu

BULA 16-07-2012 - 15:52

Pai daca o fi omul bolnav, ca doar nu il suspectati pe tovarasul Kim ca s-a debarasat de un vechi sustinator.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult