Acasa Top SecretArmata Coreea de Nord: Lucrǎri de extindere la bazǎ de rachete din Sohae

Coreea de Nord: Lucrǎri de extindere la bazǎ de rachete din Sohae

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Coreea de Nord a lansat lucrări de extindere a bazei sale de rachete din Sohae, în vestul ţării, pentru a putea lansa rachete strategice capabile să lovească SUA.

Coreea de Nord: Lucrǎri de extindere la bazǎ de rachete din Sohae (foto: theaviationist.com)

Bazându-se pe imagini din satelit, filmate în ultimele două luni, Institutul americano-coreean al Universităţii Johns Hopkins a explicat că regimul de la Phenian a început să testeze propulsorul rachetei sale balistice intercontinentale KN-08 de tip ICBM, cu o rază de acţiune teoretică de 5.500 până la 11.000 de kilometri. Aceste imagini arată că Phenianul s-ar putea pregăti să implementeze „în viitor un program de lansare mai consistent”, apreciază institutul pe site-ul său 38 North.

Lucrările în curs ar trebui să-i permită bazei din Sohae să realizeze „lansări de nave spaţiale mai mari şi de rachete balistice capabile să lovească ţinte în nord-estul Asiei şi Statele Unite”, precizează institutul. Phenianul susţine că programul său spaţial are un scop exclusiv ştiinţific, în timp ce Seulul şi aliaţii săi, în special Statele Unite, acuză regimul că dezvoltă rachete intercontinentale, ceea ce reprezintă o încălcare a sancţiunilor ONU, conform mediafax.

3 comentarii

urbos 30-01-2014 - 09:44

Astia ar fi trebuit sa se invecineze cu izdraielu. Ce misto ar fi fost.

UnUL 30-01-2014 - 09:48

Dacă mai fac pe nebunii, se vor învecina cu neantul.

tomi 30-01-2014 - 11:12

urbos
30-01-2014 at 09:44 Astia ar fi trebuit sa se invecineze cu izdraielu. Ce misto ar fi fost.
=============
Ba curbos, bestie, tu cu cine te invecinezi,? eu am auzit ca rusii au semnat un pact cu ungurii la infiintarea unei granite comune care va trece prin axa Bals-Turnu Severin.
Auzi loaza, Coreeni au rachete se 11000 de kilometri bataie si cred ca le-au reglat pe primaria comunala a colhozului tau, Curvulestii de Vale, de linga Pisatoarea de Padure, colhozul lui digital. Si acu mars in pi7da ma-ytii ca ai grohait destul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult