Acasa Top SecretArmata Corneliu Dobriţoiu şi Iulian Fota s-au certat la Academia Română

Corneliu Dobriţoiu şi Iulian Fota s-au certat la Academia Română

scris de M.A.
24 afisari

Corneliu Dobriţoiu şi Iulian Fota s-au certat la Academia Română. Ministrul Apărării şi consilierul prezindenţial au avut un schimb dur de replici, luni, pe tema strategiei naţionale de apărare, primul criticând conţinutul documentului, iar celălalt acuzându-l pe ministru de minciună şi politizare.

Corneliu Dobriţoiu şi Iulian Fota s-au certat la Academia Română

Corneliu Dobriţoiu şi Iulian Fota s-au certat la Academia Română

Ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu, şi consilierul prezidenţial Iulian Fota au discutat pentru un timp în contradictoriu pe tema deciziilor luate în CSAT despre care ministrul Apărării a arătat că nu au fost adoptate în funcţie de resursele financiare, precum şi pe tema strategiei naţionale de apărare. Dobriţoiu a spus că documentul nu a fost transmis Parlamentului în termenul prevăzut de lege şi conţine sintagma „interes naţional” la singular, fapt care contravine prevederilor Constituţiei.

Discursul ministrului Apărării a fost întrerupt din sală de Fota care, ridicându-se în picioare, l-a întrebat dacă a citit strategia de apărare. Consilierul prezidenţial a precizat că documentul a fost transmis în primele şase luni de mandat ale preşedintelui. Fota l-a criticat pe Dobriţoiu că nu a venit în schimb cu un punct de vedere alternativ la strategia naţională de apărare, transmite Mediafax.

„Noi avem un document, bun sau rău, dumneavoastră veniţi numai cu vorbe”, i-a spus Fota lui Dobriţoiu. Consilierul prezidenţial l-a acuzat pe Corneliu Dobriţoiu că în discursul său a atacat instituţii, cum ar fi CSAT. „Eu mă lupt cu dumneavoastră, nu cu MApN. Nu loviţi în CSAT sau în alte instituţii”, i-a spus Fota.

Ulterior, consilierul prezidenţial a spus că nu poate să accepte să participe la o dezbatere în care ministrul Apărării a venit „numai cu minciuni” şi politizează discuţiile. După schimbul de replici, cei doi au părăsit Aula Academiei în care avea loc dezbaterea „Securitate naţională în societatea bazată pe cunoaştere. Intelligence, cunoaştere strategică şi decizie”.

La ieşirea din clădirea Academiei Române, cei doi s-au acuzat reciproc prin intermediul presei pe tema celor două subiecte, ministrul Apărării calificând, în cele din urmă, strategia naţională de securitate drept „muzică lăutărească”. Întrebat cine este lăturarul, el a răspuns că este acela care a redactat documentul.

Ministrul Apărării a mai declarat că au fost adoptate mai multe decizii ale CSAT „care de care mai neinspirate”. El a susţinut că în CSAT se adoptă hotărâri contradictorii care anulează decizii anterioare.

Dobriţoiu a dat ca exemplu hotărârea privind achiziţia de avioane multirol pentru care nu au putut fi alocaţi bani de la bugetul de stat. „Şi atunci cum promovezi o decizie, în absenţa banilor? Pentru ce o promovezi?”, a adăugat ministrul Apărării.

La rândul său, consilierul prezidenţial Iulian Fota a declarat, la ieşirea din Aula Academiei, că problematica securităţii naţionale este prea importantă pentru a fi abordată într-o manieră ipocrită şi cu foarte multe minciuni. „Ministrul în această sală a spus foarte multe minciuni, ceea ce nu văd de ce le foloseşte. Avem suficiente elemente, le putem discuta, a avut foarte multă deschidere din partea noastră, deci sunt chestiuni profesionale. De ce e nevoie să folosim minciuna? E un tip de ipocrizie pe care eu nu-l mai suport. Nu-l mai accept”, a spus, revoltat, Iulian Fota.

17 comentarii

urbos 26-11-2012 - 13:47

Penibilul asta de Fota prezinta aceleasi simptome de boala psihica precum Lazaroiu si Avramescu. Alt gen de simptome de psihoza prezinta Macovei, MRU si Cristian Preda. Un alt gen este reprezentat de Neamtu si TRU. Alt tip este al psihopatelor Anastase,Udrea,Vass…

DXN 26-11-2012 - 18:33

Iar „genul” cel mai expresiv si cuprinzator al tulburărilor afective, de comportament sau de caracter, care arata acea stare morbidă evidentiata prin reacţii neadecvate la mediu si prin ciudăţenii în comportare esti tu.

salut 26-11-2012 - 18:40

In schimb, tu ai o „adaptare la mediu” chiar spectaculoasa. Nu apare un kur de sef pe linga tine fara sa-i dai o limba. Azi Basescu, maine Ponta, sau care o fi, n’asa?

salut 26-11-2012 - 19:24

Omul sugereaza ca esti hermafrodit ….

(baga o cautare gugaleasca, cum e bine „hermafrodit” sau „hermafroditA”)…

marian 26-11-2012 - 16:23

Nu sunt un sustinator al presedintelui si a echipei sale si nici un simpatizant al actualului ministru al apararii si al aliantei politice din care face parte. Sunt o persoana interesata de soarta institutiilor fundamentale din Romania, institutii care au ajuns la cheremul unor persoane care se folosesc de pozitia lor la conducerea acestor institutii pentru a purta niste razboaie politice personale.
Daca analizati putin mandatul domnului general Dobritoiu la conducerea MApN, veti constata ca nu a facut nimic concret pentru militari, fie ei activi sau in rezerva. Dumnealui vorbeste foarte detasat de greselile care s-au facut la conducerea ministerului, dar nu ne spune ca pana acum cativa ani a fost parte din acest minister ca general activ si mai apoi ca secretar de stat. Ce a facut atunci cand conducerea guvernului anunta in toata lumea ca Romania va retrage trupele din Iraq fara a respecta anagajamentele semnate cu partenerii nostrii. Nu spun ca este un ministru mai slab decat domnul Oprea dar se pare ca mirajul unei functii in Parlamentul Romaniei l-a schimbat mult pe domnul general, trensformandu-l dintr-un camarad intr-un politician dezinteresat de adevaratele probleme al sistemului militar. Dealtfel cuvantul camarad nu mai inseamna demult nimic in Armata Romana, unde ofiterii sunt nemultumiti ca subofiterii si maistrii au pensii mari, maistrii si subofiterii sunt suparati ca in noua lege a salarizarii unitare au pierdut cateva procente la incadrare, s.g.p.-istii sunt disperati ca nu le ajung banii de la o luna la alta. Dl. ministru ne arunca praf in ochi atunci cand ne vorbeste despre onoarea institutiei, despre retragerea gradelor celor care au fost avansati in rezerva de catre vechea conducere a ministerului. De ce nu vorbeste domnul general Dobritoiu cu onoarea care stiu ca il caracteriza odata despre civilii care au fost activati cu grade mari de ofiteri (activi), unii dintre ei facand parte din staff-ul dansului. De ce se inconjoara dl. general Dobritoiu de persoane cel putin suspecte precum dl. fost ofiter (nu i-am retinut numele) care este acum secretar general al MApN sau doamna procuror Dorina Danielescu care conform unor zvonuri ar fi fost activata cu gradul de colonel. Nu l-am vazut pe dl. ministru Dobritoiu s-a discute cu atata inversunare despre salariile si conditiile de viata ale militarilor activii, cum discuta despre pensiile rezervistilor. Este oare corect ca un rezervist sa castige o pensie mai mare dacat salariul unui militar activ? Este oare corect ca doi militari cu aceeasi pregatire, incadrati pe aceeasi functie, cu aceeasi vechime sa aiba salarii diferite si asta numai din cauza acelui salariu de merit de care beneficiaza de obicei persoanele cu functii da conducere . Sunt multe de spus, dar nu asculta nimeni. Sa speram ca domnul Dobritoiu va iesi deputat si ca din Parlamentul Romaniei va face mai mult pentru Armata Romaniei decat au facut alti fosti militari alfati in postura vremelnica de parlamenari si aici ma refer in mod special la doi fosti sefi ai Statului Major General, domnii generali Popescu si Badalan.
Doamne ajuta!

salut 26-11-2012 - 18:37

„marian
26-11-2012 at 16:23

Nu sunt un sustinator al presedintelui si a echipei sale….”

=================================

Mai, „impartialule”, puti a basism de la 8000 de km. Dobritoiu, cu bune, cu rele, N-A FACUT OFITERI la apelul bocancilor, ba chiar si mai rau, din aia care nu au facut armata, asa cum a procedat Basescu. Da’ pe tine te f..e grija de „anturajul lui Dobritoiu”, de parca despre asta se vorbeste in articol si nu despre deciziile tembele din CSAT.

marian 26-11-2012 - 22:00

Nu era vorba daca a facut sau nu a facut ofiteri la apelul bocancilor (chiar a facut). Era vorba ca toti sunt o apa si un pamant. Dobritoiu nu este cu nimic mai presus decat Oprea atata vreme cat isi permite sa isi formeze un anturaj. Nu ma …… grija despre anturajul domnului ministru cum nici pe dansul nu-l intereseaza despre strategia nationala de aparare. Ceea ce doream sa spun era ca un om ca dl. general Dobritoiu nu ar trebui sa se inconjoare cu persoane dubioase. Din pacate se pare ca si tu esti un dubios sau doar un frustrat. Mergi si vorbeste pe la „trupa” despre deciziile CSAT si de strategii sa vezi ce o sa te asculte lumea.
P.S. Apropos de impartialitate, mare marlan presedintele in seara asta cu ”MOS TEACA”. Avem liderii pe care ii meritam.

digital 26-11-2012 - 22:31

despre care strategie vorbești și despre care CSAT?!
consideri că există așa ceva,dacă da te aștept la convorbiri dacă nu,taci dreq din gură cu strategiile din capul tău și csatul de la …”trupă”!!!

DXN 26-11-2012 - 22:04

Dobritoiu este un pitifelnic!
N-are stofa si nici staif!
Este un taranoi care se da targovet!
Da- l in pila ta!

DXN 26-11-2012 - 22:04

Asta pt ca nu sunt egoist!

DXN 26-11-2012 - 22:25

Steaua si dobritoiu: soldati fara praf de pusca!

nicostin 27-11-2012 - 08:31

asa general asa strategie unde a facut asta armata sa lupta pe frontul lui masa asta dacai dai pusca in in furculite o apuca de teava ,generali sunt astia care au inceput sa iasa acum din armata care au fost intradevar in lupte nu mojicu care in timpul unei alarme pe garnijoana se intalnea cu loegi sa bea un sprit,asta nu este general un maimutoi electoral ,sincer daca al intalnesti pe strada te cauti in buzunar de ceva marunt

Paul din Ohio 28-11-2012 - 00:22

Acest Fota este un ba’securist necivilizat si prost crescut ca toti ba’securistii de la „varf” pana la pleava. Toti la fel!

LICA 28-11-2012 - 09:54

Vedeti?
De domnii judecatori si statutul lor (legea 303/2004) copiat cu copy/paste dupa al nostru (legea 95/2001), vad ca stimabilul Guvern are timp.
Sa fie de vina doar madam Pivniceru? O fi o femeie mai puternica decat un General?
Sunt deceptionat,
STIRE SOCANTA DE LA BASESCU! N-AM CE FACE, IL DETEST, DAR TREBUIE SA SPUN. ACUM PE B1 TV! BASESCU DEZVALUIE DE CE S-A CERTAT IN REALITATE CU PONTA IN CSAT! BASESCU A PROPUS MARIREA BUGETULUI ARMATEI LA RECTIFICARE, IAR PONTA S-A INFLAMAT SI S-A OPUS! MARTOR: INCLUSIV MINISTRUL DOBRITOIU! CONSEMNAT IN STENOGRAME!
CU ACEASTA OCAZIE SE ADEVERESTE FAPTUL CA IN USL, PNL/PC A INCERCAT ORICE SA EMITA ACEA ORDONANTA, IAR PONTA A FOST CEL CARE S-A OPUS INTOTDEAUNA, INFLUENTAT PROBABIL DE NASUL GABRIEL OPREA. PUNCT!

BULA 28-11-2012 - 11:05

Tu esti cu gandul la un supliment la pensia ta nesimtita, dar Basescu dorea bani in plus ca sa mai trimita niste mercenari sa lupte in folosul americanilor, ca aia il tin in scaun.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult