Acasa Top SecretArmata COUNTER IEDs 2011

COUNTER IEDs 2011

scris de Ion Petrescu
2 afisari

Între 20 şi 22 iunie a.c., la Londra, se va desfăşura a cincea ediţie a COUNTER IEDs, o conferinţă dedicată contracarării dispozitivelor explozive artizanale/IED.

Conferinţa COUNTER IEDs 2011

Conferinţa COUNTER IEDs 2011

Acest eveniment vizează o abordare integrală a modalităţilor de combatere a ameninţărilor de tipul IED, utilizate pe scară largă de insurgenţii din Irak şi Afganistan.

Programul zilei de 20 iunie este focalizat pe abordarea succesivă a trei priorităţi susţinute de experţi recunoscuţi în domeniu:

– adaptarea instruirii multinaţionale de contracarare a IED la evoluţiile de ultimă oră a acestor ameninţări – aşa cum o vede maiorul Phillip Borders, din forţele terestre americane;

– identificarea tendinţelor de evoluţie a IED şi a echipamentului necesar contracarării noilor dispozitive explozive artizanale – un demers realizat de locotenent-colonelul, în rezervă, Martin Underwood, specialist în muniţie, şi colonelul Seddon Bob, care a condus, în teatrele de operaţii, echipele menite a identifica şi anihila IED, amândoi ofiţerii fiind din Marea Britanie;

– predicţia dezvoltării IED şi harta ameninţărilor în actualele teatre de operaţii – prezentate de profesorul universitar Caroline Kennedy-Pipe, director al Centrului pentru Studii de Securitate de la Universitatea Hull, din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Ziua de 21 iunie este o mănuşă profesională aruncată tuturor participanţilor: ÎNVINGE DISPOZITIVUL ŞI ATACĂ REŢEAUA!

COUNTER IEDs 2011---

COUNTER IEDs 2011

Ultima zi, 22 iunie a.c., va fi dedicată feedback-ului operaţional şi antrenamentului necesar forţei care se confruntă cu insurgenţii.

Vor participa reprezentanţi din 19 ţări: Marea Britanie, Statele Unite, Africa de Sud, Canada, Olanda, Suedia, Norvegia, Singapore, Germania, Elveţia, Danemarca, Italia, Franţa, Belgia, Israel, Polonia, Spania, Slovacia, Finlanda.

Experţi militari, cu grade superioare şi funcţii importante din Ministerul britanic al Apărării, din Infanteria Marină şi Forţele Terestre ale Statelor Unite vor prezenta modul în care structurile lor specializate contracarează IED.

Un element de atracţie îl constituie şi minutele alocate intrării în legătură video cu câţiva reprezentanţi ai ISAF, care se vor adresa participanţilor la conferinţă direct din Kabul.

Conferinţa COUNTER IEDs 2011 doreşte să sprijine înţelegerea şi de către opinia publică internaţională a faptului că numai un efort unificat al aliaţilor poate duce la coagularea unei strategii de succes, pentru contracararea dispozitivelor explozive artizanale.

COUNTER IEDs 2011 constituie şi un prilej de contacte utile cu experţi militari activi şi în rezervă, dar şi cu emisarii firmelor specializate în producerea unor echipamente militare destinate unor misiuni dificile, în mediu ostil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult