Acasa Top SecretArmata Criza din Ucraina: SUA suspendǎ cooperarea militarǎ cu Rusia

Criza din Ucraina: SUA suspendǎ cooperarea militarǎ cu Rusia

scris de Z.V.
4 afisari

Pentagonul a anunțat cǎ SUA au „suspendat toate legăturile militare” dintre Washington şi Moscova în urma intervenţiei ruse în Crimeea.

Criza din Ucraina: SUA suspendǎ cooperarea militarǎ cu Rusia (foto:en.ria.ru)

Rusia a încălcat dreptul internaţional prin operaţiunile din Crimeea, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, apreciind că Moscova este „de partea rea a istoriei” în criza din Ucraina.”Există un consens la nivel internaţional asupra faptului că Rusia a încălcat reglementările internaţionale”, a declarat Obama, potrivit mediafax. „Măsurile luate de Rusia reprezintă încălcări ale suveranităţii ucrainene şi ale dreptului internaţional. Dacă Moscova continuă pe traiectoria actuală, examinăm măsuri economice şi diplomatice care ar izola Rusia„, a avertizat Obama. În paralel, Departamentul de Stat a comunicat că Statele Unite analizează o gamă largă de sancţiuni care ar putea fi impuse Rusiei după operaţiunile militare în Ucraina.

Nave militare ruse şi echipaje ale Pazei de coastă au efectuat exerciţii cu muniţie reală în Marea Baltică, în largul coastelor enclavei Kaliningrad, în apropiere de Polonia, de ţările baltice, de Germania şi Suedia, anunţă Ministerul rus al Apărării. Flota rusă la Marea Neagră a dat ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi la ora locală 5.00, altfel vor fi luate cu asalt. Un un purtător de cuvânt al Flotei Ruse a negat informaţiile apărute în presă privitoare la ultimatum. Statele Unite au catalogat presupusul ultimatum din Crimeea drept „o escaladare periculoasă”. Preşedintele american a declarat că Rusia a încălcat dreptul internaţional şi este de partea rea a istoriei.

Flota rusă de la Marea Neagră, staţionată în Crimeea, nu a emis niciun ultimatum militarilor ucraineni, afirmă un purtător de cuvânt al instituţiei, negând informaţiile în acest sens apărute în presă. „Informaţiile despre presupusul ultimatum sunt o mizerie”, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului Flotei ruse din Sevastopol. Surse militare citate de Interfax-Ukraine şi de BBC afirmau că Flota rusă la Marea Neagră a dat ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi la ora 5.00 (5.00, ora României), în caz contrar ameninţând cu atacuri. Potrivit presei, toate bazele militare ucrainene din regiunea prorusă Crimeea sunt înconjurate de militari ruşi.

Militari ruşi continuă să debarce masiv în Crimeea, încălcând acorduri internaţionale. În ultimele 24 de ore, zece elicoptere de luptă şi opt avioane de transport ruseşti au aterizat în Crimeea, fără ca Ucraina să fie informată, contrar acordurilor între cele două ţări cu privire la statutul Flotei ruse la Marea Neagră, staţionate în Crimeea, care prevăd ca Kievul să fie informat cu 72 de ore înaintea unor asemenea mişcări de trupe. De la 1 martie, patru nave de război ruse din cadrul Flotei la Marea Baltică au pătruns în portul Sevastopol, potrivit aceleiaşi surse. Militari neidentificaţi acţionează în contul autorităţilor locale proruse şi au preluat controlul asupa unei părţi a Crimeei, asediind militari ucraineni în cazărmi.

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va deplasa marţi la Kiev, cu scopul de a-şi arăta sprijinul pentru autorităţile interimare ucrainene, în contextul în care trupele ruse deţin controlul total asupra Crimeei, au anunţat duminică oficiali americani. Într-un comunicat, Departamentul de Stat a anunţat că John Kerry se va deplasa marţi în capitala Ucrainei. „Pe 4 martie, la Kiev, secretarul de Stat Kerry se va întâlni cu reprezentanţii noului Guvern ucrainean, liderii (Parlamentului) şi membri ai societăţii civile”, a anunţat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

3 comentarii

pathfinder 04-03-2014 - 08:40

Cand Putin i-a zis lui Obama ca Ucraina e o tara artificiala cu teritorii ale altor state la ce s-o fi gandit Obamica?
1. la Obama girl;
2. la saracele minoritati sarace (sic) si la nenorocitii aia de bogatani albiciosi;
3. cine o fi si Ucraina asta? e blonda sau bruneta? alba sau abanoasa? hmmm…
4. nu s-a gandit la nimic, i-a intrat pe o ureche si i-a iesit pe cealalta.

pathfinder 04-03-2014 - 09:05

Revin, poate nu este destul de clar.

Cine e Putin si cine e Obama?

Putin e baiatul din spatele blocului crescut si educat in sanul KGB-ului unde a pasit toate treptele de la lustruitor de bocanci pana la presedinte al Federatiei Ruse. Vorbitor fluent de germana si, oarecum, de engleza. Fin cunoscator al istoriei spatiului estic european si nu numai. Bun cunoscator al metehnelor politicienilor de rahat din vestul Europei. Omul care a readus Rusia pe linia de plutire dupa dezastruosul Eltin. Vorbeste in general putin dar face de 10 ori mai multe decat vorbeste.

Obama e fiul Mamei Natura. Crescut si educat in sanul familiei traditionale (hahaha) americane. Vorbitor de engleza! Foarte bun orator in domenii pe care nu le stapaneste in nici un fel. Banuiesc ca cunoaste istoria sclavagismului in sudul US. Lista de abilitati poate fi completata, nu ma supar. Eu altele n-am gasit…

digital 04-03-2014 - 09:34

ce kkt-uri de legături militare au avut ăștia ca să le suspende?!
fac gargară doar, iar kerry va face joc de glezne prin piața independenței!
poate-l iau maidanezii la măciuci!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult