Acasa Top SecretArmata „Criza Mistral”. Negocieri între Paris şi Moscova

„Criza Mistral”. Negocieri între Paris şi Moscova

scris de D.S.S.
11 afisari

Franţa şi Rusia caută împreună „o soluţie de ieşire din criza” cu privire la vânzarea celor două portelicoptere de tip Mistral către Moscova, a declarat François Hollande duminică într-un interviu pentru Canal+, relatează Le Figaro în pagina electronică.

Nava din clasa Mistral

Nava din clasa Mistral (Foto: RIA Novosti)

Preşedintele francez urmează să îl întâlnească pe omologul său rus Vladimir Putin vineri, la Erevan, în cadrul ceremoniilor de comemorare a genocidului armean. Subiectul „face în continuare obiectul discuţiilor”, a precizat preşedintele francez. „Purtăm negocieri. Este necesar să găsim o soluţie de ieşire din criză”, a subliniat el.

 Franţa a suspendat anul trecut, pe o perioadă nedeterminată, livrarea primului dintre cele două bastimente de proiecţie şi comandament (BPC) de tip Mistral comandate de Moscova în 2011, printr-un contract în valoare de 1,2 miliarde de euro, din cauza rolului Rusiei în războiul din Ucraina.

Refuzul Franţei de a onora nu are niciun efect asupra capacităţilor ruse de apărare, a dat asigurări Putin joi, în sesiunea anuală de comunicare cu publicul. El s-a declarat încrezător că Franţa va returna fondurile virate în cadrul contractului eşuat Mistral, dând asigurări că Moscova nu va insista să primească penalităţi sau amenzi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult