Acasa Top SecretArmata Criză nucleară. Rusia a testat o rachetă balistică RT-2PM2, de tip Topol-M (video)

Criză nucleară. Rusia a testat o rachetă balistică RT-2PM2, de tip Topol-M (video)

scris de D.S.S.
28 afisari

Rusia a anunțat că, sâmbătă dimineață, forțele sale de rachete balistice au testat o rachetă balistică intercontinentală de tip Topol-M, la o bază de lansare situată în nord-vestul Rusiei, relatează RIA Novosti.

RT-2PM2

Racheta balistică intercontinentală RT-2PM2, de tip Topol-M

Racheta balistică intercontinentală RT-2PM2, de tip Topol-M, a fost lansată la 1 noiembrie, la ora 9.20 (8.20, ora României), de pe cosmodromul Pleseţk„, a informat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Lansarea a avut loc pentru a testa caracteristicile tehnice ale rachetei Topol-M. Conform comunicatului, racheta a prezentat capacităţi de înaltă precizie, lovind ţinta stabilită în cadrul testului, situată la o bază din peninsula rusă Kamceatka.

Ministerul Apărării a anunţat anterior că rachetele balistice de tip Topol-M şi RS-24 vor constitui principalele elemente ale componentei terestre a forţelor nucleare ruse şi vor reprezenta 80% din arsenalul forţelor de rachete strategice până în 2016.

RT-2PM2, de tip Topol-M este una dintre cele mai recente rachete balistice intercontinentale care au intrat în serviciul forțelor strategice.
Caracteristici tehnice ale rachetei
Motor: trei trepte de propulsie cu combustibil solid;
Masa la lansare: 47.200 kg;
Lungime: 22,7 m;
Diametru: 1,90 m;
Rază de acțiune: 11.000 km;
Viteză: 7.320 m/s;
Încărcătură de luptă: o singură încărcătură de luptă de 800 kilotone sau 4 la 7 vectori nucleari de 150–250 kilotone fiecare;
Sistem ghidare: inerțial și ghidare prin sateliți GLONASS;
Precizie CEP: 200 m;
Platformă de lansare: silozuri sau transportoare-lansator pe roți 16×16;

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult