Acasa Top SecretArmata Crucişătorul USS Vella Gulf, în România

Crucişătorul USS Vella Gulf, în România

scris de S. P.
5 afisari

Prezenţa crucişătorului USS Vella Gulf în România reafirmă angajamentul SUA faţă de consolidarea legăturilor cu aliaţii NATO, a declarat comandantul navei.

USS Vella Gulf

Comandantul USS Vella Gulf: Prezenţa crucişătorului în România reafirmă angajamentul SUA faţă de securitatea regiunii (foto: vella-gulf.navy.mil)

Crucişătorul lansator de rachete, din clasa Ticonderoga, a sosit marţi într-o vizită programată în portul Constanţa, se arată în comunicatul postat de Departamentul american al Apărării pe site.

„Este un moment important pentru reafirmarea şi demonstrarea angajamentului nostru de a colabora îndeaproape cu aliaţii NATO în vederea consolidării securităţii maritime, pregătirii şi cabilităţii navale”, a declarat căpitanul Robert Katz, citat în comunicat.

„Relaţiile construite în cursul exerciţiilor bilaterale şi multilaterale sunt un mod excelent de consolidare şi îmbunătăţire a interoperabilităţii între aliaţi, în contextul în care acţionăm cu toţii pentru atingerea scopurilor comune”, a adăugat el.

În timpul şederii în România, USS Vella Gulf urmează să-l primească la bord pe comandantul Marinei române şi alţi vizitatori de seamă. Marinarii plănuesc să renoveze un orfelinat, să viziteze Muzeul Marinei române, dar şi oraşele Constanţa şi Bucureşti, precizează Departamentul Apărării în comunicat.

Crucişătorul USS Vella Gulf, cu portul la Norfolk, în Virginia, este mobilizat în cadrul unei misiuni multirol în regiunea Flotei a VI-a americane de operaţiuni şi contribuie la securitatea maritimă, efectuează misiuni de antrenament bilaterale şi multilaterale şi susţine operaţiuni şi mobilizări NATO în regiune.

Flota a VI-a, cu cartierul general al Napoli, în Italia, efectuează o serie de operaţiuni în domeniul securităţii maritime, misiuni de cooperare în domeniul securităţii în teatre, împreună cu coaliţia şi interagenţii, dar şi cu alţi parteneri, în vederea asigurării securităţii şi stabilităţii în Europa şi Africa, scrie Mediafax.

5 comentarii

CONGO 05-06-2014 - 13:44

🙁 PATRU TEZAURE, SI TOATE PATRU 🙁

Tezaurele care au fost captate de Moskova:

a. Romaniei (pe timpul ww1)
b. Spaniei (pe timpul razboiului civil)
c. Cubei
d. Egiptului

CONGO 05-06-2014 - 13:48

🙁 pentru tezaurul de peste 500 de tone de monezi de aur al Spaniei, vezi Wiki pentru „Moscow gold”

🙁 acesta este din pacate adevarul, of!

CONGO 05-06-2014 - 13:52

🙁 despre tezaurul Ucrainei din bancile din Crimeea, oare mai trebuie sa mentionez?

CONGO 05-06-2014 - 14:00

🙁 iar acu mai recent tezaurul Syriei a fost „pus in siguranta”, sa vedem daca-l mai pupa Syria inapoi.

pathfinder 05-06-2014 - 14:01

Ha!

Da’ despre petrolul si gazele naturale din jurul Crimeei de ce nu mentionezi?

Sa vezi ce tezaur tocmai si-au tras rusii fara sa traga nici un foc de arma!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult