Acasa Top SecretArmata CSAT a pornit războiul cu economia subterană

CSAT a pornit războiul cu economia subterană

scris de D.S.S.
4 afisari

În şedinţa de marţi, membrii CSAT au făcut o evaluare a rezultatelor obţinute de instituţiile statului în combaterea evaziunii fiscale. Astfel, în 2010, au fost aplicate contravenţii de circa 46 de milioane de euro, iar la nivelul Ministerului Finanţelor Publice au fost încasate amenzi de circa 15 milioane de euro. Structurile specializate ale Ministerului Finanţelor Publice au dispus 4.251 suspendări de activitate şi au instituit obligaţii fiscale suplimentare de circa 1,5 miliarde euro.

CSAT- ianuarie 2011Potrivit raportului elaborat de Grupul de lucru interinstituţional pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, au fost identificate activităţi de evaziune fiscală preponderent cu produse din tutun, produse agroalimentare, materiale lemnoase, materiale de construcţii şi alcool.

Un exemplu relevant pentru acţiunea instituţiilor statului este acela că pe parcursul anului 2010 au fost confiscate aproape 19 milioane pachete de ţigări, cu circa 56% mai multe decât în anul anterior.

 O altă temă importantă pe agenda şedinţei CSAT a fost reprezentată de continuarea participării României cu forţe armate la misiuni de apărare colectivă, în sprijinul păcii, de tip coaliţie şi individuale, în afara teritoriului statului român, sub egida NATO, UE şi ONU.

În acest context, CSAT a analizat şi a aprobat Planul întrebuinţării forţelor Armatei României la misiuni în afara statului român în anul 2011. Conform acestui document, faţă de anul 2010, în anul 2011, forţele Armatei României dislocate în teatrele de operaţii vor creşte în ansamblu, cu 183 de militari. În anul 2011, Armata României va putea participa la misiuni în afara teritoriului statului, cu un efectiv maxim de 3.427 militari, din care forţe dislocate – 2.525 militari şi forţe dislocabile – 902 militari.

De asemenea, CSAT a aprobat suplimentarea participării României la misiunea Uniunii Europene din Kosovo-EULEX cu cinci jandarmi.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, au fost avizate mai multe proiecte de acte normative:

-Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Ghidului carierei militare;

– Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Strategiei naţionale de management integrat al frontierei de stat a României în perioada 2010-2012;

– Concepţia privind înfiinţarea Gărzii de Coastă în structura Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române.

 La şedinţă au participat primul-ministru al României, Emil Boc; ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş; ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea; ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu; ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton; ministrul Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior; directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu; consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Iulian Fota; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor; purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan.

3 comentarii

Marian 28-01-2011 - 08:40

Trebuie actionat repede , cat marii afaceristi nu se muta cu afaceri cu tot in strainatate.Bulgaria si Ungaria ofera conditii nde taxare mai avantajoase decat Romania.
Deja marii afaceristi lucreaza si prin firme din Cipru, Elvetia, Liban, Londra s.a. Iordache patronul Blue-Air isi plateste pilotii printr-o firma din Cipru fara a plati taxele aferente salariilor in Romania.Mai sunt si altii ca el.
Bugetul de stat e astfel vitregit de milioane de Euro anual.
Cei de la ANAF si de la Garda Financiara stiu, dar le este teama de puterea acestor afaceristi de caron.
Cine ii apara oare?

Victor 29-01-2011 - 00:14

Cred ca chestia cu ,,actionatul repede ”este o prostie.Cei care au prevazut ca vor cistiga repede,mult si fara respectarea legii au trecut averea pe numele sotiilor si apoi au ,,divortat”. Acesta este motivul ca de anul acesta devortul se face rapid si la primarie.O firma celebra pt. transferarea ,,afacerilor” in exterior are biroul linga Piata Victoriei vis-a-vis de biroul d-lui Boc

Bumerang 31-01-2011 - 14:37

Nu va faceti probleme, ca nu se va intampla nimic. Doar niste exercitii de imagine! Pai, doar no sa-si aresteze nasii finii, nu-i asa??

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult