Acasa Top SecretArmata Cu ce participă România la TRIDENT JUNCTURE 15

Cu ce participă România la TRIDENT JUNCTURE 15

scris de Doru Dragomir
28 afisari

Armata României participă, în perioada 21 octombrie – 6 noiembrie, la faza a doua – cu trupe în teren, a exerciţiului multinaţional TRIDENT JUNCTURE 15 – TRJE 15, care are loc în San Gregorio, Spania.

Militari din Batalionul 528 Cercetare „Vlad Ţepeş”

Militari din Batalionul 528 Cercetare „Vlad Ţepeş”

Forţele Terestre sunt reprezentate de 75 de militari – un pluton de cercetare din cadrul Batalionului 528 Cercetare „Vlad Ţepeş” care va executa, împreună cu structuri similare din armata belgiană şi spaniolă, infiltrări în dispozitivul inamicului pentru culegerea de date şi informaţii despre forţele acestuia, şi un pluton de decontaminare Radiologică, Biologică şi Chimică din Batalionul 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Teleman”, care va avea ca misiuni decontaminarea personalului, tehnicii, echipamentelor şi terenului.
Centrul de operaţii psihologice este reprezentat la exerciţiul din Spania de trei echipe tactice.

 

În perioada 3 octombrie – 6 noiembrie, Alianţa Nord-Atlantică desfăşoară în Italia, Norvegia, Portugalia şi Spania exerciţiul multinaţional TRIDENT JUNCTURE 15, care are ca scop evaluarea şi certificarea structurilor participante la Forţa de Răspuns a NATONRF, pentru anul 2016. NRF este constituită dintr-un pachet de forţe întrunite, multinaţionale, rapid dislocabile, pregătite, antrenate şi certificate pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate.
Exerciţiul, care are două faze, implică participarea a aproximativ 36.000 de militari din peste 30 de state membre ale NATO şi partenere, precum şi a reprezentanţilor mai multor organizaţii internaţionale, printre care Uniunea Europeană şi Uniunea Africană.
În perioada 3 – 6 octombrie, în Norvegia a avut loc prima fază a TRJE 15 – un exerciţiu de comandament, iar între 21 octombrie şi 6 noiembrie se desfăşoară faza a doua – un exerciţiu cu trupe în teren, în Italia, Portugalia şi Spania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult