Acasa Top SecretArmata Culmea crizei. Grecia a cumpărat din UE arme de 1 miliard de euro

Culmea crizei. Grecia a cumpărat din UE arme de 1 miliard de euro

scris de M.A.
6 afisari

Statele din UE îi cereau Greciei să reducă din cheltuieli, dar, în acelaşi timp, îi vindeau arme în valoare de 1 miliard de euro.

militari greciEuropa a vândut Greciei sisteme de armament în valoare de peste 1 miliard de euro şi asta chiar în timpul negocierilor pentru primul pachet de salvare din 2010, potrivit unor date ale Consiliului European citate de portalul euobserver.com. După cum rezultă dintr-un articol cu titlul „Date ale UE arată vânzări de arme către Grecia în plină criză„, ţara cu cele mai mari vânzări de arme către Grecia a fost Franţa, care a încheiat un acord pentru vânzarea de aeronave în valoare de 794 de milioane de euro, transmite Rador.

Se mai precizează că Olanda şi Germania care apar drept „promotorii austerităţii” au vândut echipament militar în valoare de 90 de milioane de euro, în principal sisteme electronice şi vehicule de teren, în timp ce Italia a vândut echipament în valoare de 52 de milioane de euro, iar Spania în valoare de 33 de milioane de euro.

În ciuda faptului că Grecia realizează tăieri uriaşe de cheltuieli pentru a economisi fonduri şi pentru a putea face faţă crizei, ea rămâne una dintre ţările cu cel mai mare buget pentru cumpărarea de arme din cauza tensiunilor pe care le are cu Turcia.

2 comentarii

digital 08-03-2012 - 21:41

măi da cât de redus poți să fii să constați așa ceva?!
așa ceva?cum e posibil așa ceva?!

păi cum crezi că le vor reveni înapoi banii cu care acoperă deficitul Greciei….pentru a o scăpa,chipurile de la ”faliment”!
cu semințe sau telegondole?!sau poate cu pârtii sau săli de sport?!
cine știe….?!

dxn 09-03-2012 - 20:57

NUMERICULE,
“digital” vine de la deget? ori de la “deget fara unghie”?
😉 😉
Editorialistii ZV sunt profunzi, clari, morometi si perfectibili!
Se gasesc destui care vor sa faca pe “dasteptii” precum Cocosila, dar se orgasmizeaza repede: scurt, pe furis, laba cu frustrarea asociata! 😉 .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult