Acasa Top SecretArmata Cum profită Rusia de pe urma războiului dintre Israel și Hamas

Cum profită Rusia de pe urma războiului dintre Israel și Hamas

scris de B.C.R
252 Afisari

Actuala violenţă dintre Hamas şi Israel „lucrează” în favoarea Rusiei, în timp ce distrage atenţia internaţională de la agresiunea Moscovei în Ucraina şi poate duce la noi presiuni migratorii asupra Europei, a considerat, duminică, președintele Poloniei.

Polonia, un susţinător ferm al Kievului de când Rusia a lansat invazia la începutul anului 2022, a oferit adăpostit la peste un milion de refugiaţi ucraineni. Dar ea a respins categoric orice mecanism al Uniunii Europene care i-ar cere să accepte o parte din migranţii ilegali ce intră în bloc din alte direcţii.

„Cu siguranţă aduce beneficii Rusiei şi agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Distrage atenţia lumii (…). Dar mai presus de toate, mă tem că va provoca, din păcate, o presiune suplimentară migratorie asupra Europei”, a spus preşedintele polonez Andrzej Duda într-un interviu acordat postului privat Polsat News, potrivit Agerpres.

„Vom avea probabil un alt val de migranţi din Orientul Mijlociu, care va lovi Europa (…). Securitatea noastră, protecţia graniţelor Poloniei, desigur, şi a graniţelor Uniunii Europene şi zonei Schengen devine şi mai importantă”, a adăugat el.

De la jumătatea anului 2021, Polonia, Lituania şi Letonia au înregistrat o creştere a numărului de migranţi în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, care încearcă să intre ilegal din Belarus, pe care îl acuză că facilitează astfel de traversări, acuzaţie respinsă de Minsk.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult