Acasa Top SecretArmata Cum s-a prăbușit un avion de tip F-35 (video)

Cum s-a prăbușit un avion de tip F-35 (video)

scris de D.S.S.
66 afisari

Un avion de tip F-35B, din cadrul extrem de costisitorului program american, s-a prăbuşit – pentru prima oară – în South Carolina, iar pilotul a reuşit să se catapulteze şi nu a fost rănit, a anunţat Corpul puşcaşilor marini, relatează BBC News.

O anchetă cu privire la cauzele accidentului este în curs, a precizat Corpul.Programul F-35 este cel mai scump şi mai mare program de înarmare de acest tip din lume. Vânzările la nivel mondial ar urma să depăşească 3.000 de aeronave, iar programul să dureze cel puţin 30-40 de ani.

Însă programul a fost criticat atât în ceea ce priveşte costurile, cât şi eficienţa în luptă. Avionul implicat în accident ar fi costat aproximativ 100 de milioane de dolari, în contextul în care un nou contract anunţat vineri de Pentagon, cu privire la vânzarea unui număr-record de 141 de aeronave, a scăzut costul unui avion la aproximativ 89,2 milioane de dolari, potrivit Reuters.

Modelul este unul dintre cele trei versiuni ale seriei F-35 aflate în exploatare.

Statele Unite au efectuat joi prima operaţiune cu avioane de tip F-35B vizând ţinte talibane în Afganistan, la patru luni după ce armata israeliană a anunţat că a folosit avioane de tip F-35A în două atacuri aeriene distincte.

Preşedintele american Donald Trump a lăudat în mai multe rânduri avionul de tip F-35, despre care a spus că inamicul ”nu poate să-l vadă”.

Avionul nu este ”invizibil”, însă principalul său contractant, Lockheed Martin, a subliniat că sistemul său ”stealth avansat” îi permite să evite radarele.

Avionul de tip F-35, dezvoltat de Lockheed Martin şi pilotat pentru prima oară în 2006, este o aeronavă de vânătoare polivalentă, proiectată să fie folosită de Forţele aeriene americane, Corpul puşcaşilor marini şi Marină în aceeaşi versiune.

El are trei variante – cu decolare convenţională (A), cu decolare scurtă şi aterizare verticală (B) şi pentru catapultare (C).

Sistemul său stealth, forma şi materialele din care este construit îi permit să pătrundă în zone fără să fie detactat de radar.

O secţiune transversală mică îi permite să atace avioane inamice înainte să-l vadă, iar sistemul de afişaj pe cască îi permite să tragă fără să se îndrepte neapărat către ţintă.

Prin intermediul senzorilor, comunicaţiilor şi avionicii cu care este dotat are loc un schimb imediat de date cu comandanţii operaţionali, iar piloţii pot urmări inamicul, bruia radare şi dejuca atacuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult