Acasa Top SecretArmata Cum vrea Medvedev să evite războiul in Siria

Cum vrea Medvedev să evite războiul in Siria

scris de M.A.
12 afisari

Dmitri Medvedev a estimat că misiunea lui Kofi Annan este „poate ultima şansă” de a evita „un război civil prelungit în Siria”, dând asigurări că Rusia va acorda tot ajutorul posibil.

Dmitri Medvedev si Kofi Annan

Dmitri Medvedev si Kofi Annan (foto: kremlin.ru)

„Poate că aceasta este pentru Siria ultima şansă de a evita prelungirea unui sângeros război civil”, a declarat Dmitri Medvedev la întâlnirea cu emisarul special al ONU şi al Ligii arabe pentru Siria, aflat în vizită la Moscova. „Vom acorda tot ajutorul posibil”, a adăugat liderul de la Kremlin, potrivit Agerpres.

Dmitri Medvedev şi-a exprimat speranţa că activitatea lui Annan în Siria se va încheia cu un rezultat pozitiv şi a apreciat eforturile acestuia de mediere în reglementarea conflictului. „Contăm pe faptul că, la fel ca întotdeauna, vom putea să ne bazăm pe bunele sfaturi ale Rusiei”, a declarat, la rândul său, Kofi Annan.

„Cu ajutorul meu şi al unor însemnaţi mediatori, vom putea depune eforturile necesare pentru a încheia acest conflict dificil şi sângeros, pentru a asigura accesul ajutorului umanitar la cei care sunt în nevoie, astfel încât în această regiune să domnească pacea”, a mai spus Kofi Annan la întâlnirea cu Medvedev, care a avut loc pe aeroportul guvernamental Vnukovo-2 din Moscova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult