Acasa Top SecretArmata Cum vrea R. Moldova să-şi apere spaţiul aerian

Cum vrea R. Moldova să-şi apere spaţiul aerian

scris de M.A.
3 afisari

Parlamentul a adoptat joi o lege care prevede modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al Republicii Moldova.

Cum vrea R. Moldova să-şi apere spaţiul aerian

Cum vrea R. Moldova să-şi apere spaţiul aerian

După dezbateri de aproape jumătate de oră, deputaţii din AIE au votat pentru aprobarea în lectură finală a legii ce prevede protecţia spaţiului aerian. Proiectul a fost criticat de comunişti. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de cheltuielile pe care le va genera punerea în aplicare a acestei legi, transmite Moldpres.

Apărarea spaţiului aerian va fi asigurată de Ministerul Apărării, care însă nu dispune de echipamentul necesar pentru a-şi îndeplini obligaţiile. Pentru achiziţionarea echipamentului este necesară suma de aproximativ 240 de milioane de dolari americani.

Conform legii, împotriva navelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al R Moldova, Ministerul Apărării va lua următoarele măsuri: va stabili identitatea navei, va lua legătură cu pilotul, va intercepta aeronava şi, în cazul nesupunerii, vor fi executate focuri de avertisment sau de nimicire. Dreptul de a ordona executarea focului de avertisment sau a celui de nimicire îl are ministrul Apărării, iar, în lipsa acestuia, şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, după aprobarea dată de Comandantul Suprem al Forţelor Armate (n.red. – preşedintele republicii).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult