Acasa Top SecretArmata Cutia neagră a avionului Tupolev prăbușit în Marea Neagră a fost găsită

Cutia neagră a avionului Tupolev prăbușit în Marea Neagră a fost găsită

scris de D.S.S.
22 afisari

Echipele de căutare au găsit una dintre cele două cutii negre ale avionului Tupolev care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Soci, au relatat pentru agenția TASS surse din cadrul anchetei, potrivit Russia Today.

russian-air-force-tupolev-tu-154m-naumenko-wk„Scafandrii au găsit una dintre cutiile negre sub cabina aeronavei. Va fi scoasă din apă în curând”, a indicat sursa citată. Agenția DPA notează că în cursul căutărilor din ultimele ore au fost găsite încă trei cadavre ale ocupanților aeronavei, astfel încât bilanțul victimelor găsite a ajuns la 13. De asemenea, scafandrii mai au recuperat bucăți din epavă.

La operațiune iau parte 200 de scafandri și 45 de ambarcațiuni, a declarat, pentru Interfax, un purtător de cuvânt al ministerului rus al apărării. La bordul avionului care decolase către Siria se aflau 84 de pasageri și opt membri ai echipajului, printre pasageri numărându-se și 64 de membri ai Corului Armatei Roșii. Avionul implicat în accident aparținea Ministerului rus al Apărării și a fost fabricat în anul 1983.

Corpul pilotului avionului militar rus de tip Tu-154 care s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră cu 92 de persoane la bord, Roman Volkov, a fost recuperat de scafandri de pe fundul mării, de unde au fost aduse la suprafaţă alte 70 de părţi de cadavre, a declarat o sursă din cadrul serviciilor care aplică legea pentru Tass.

”Atunci când au fost ridicate fragmente din fuzelaj, s-a mai găsit un cadavru. După ce a fost ridicat, cadavrul a fost identificat ca fiind al pilotului comandant al avionului Roman Volkov, judecând după însemne”, a declarat această sursă.

Aceeaşi sursă a declarat că au fost recuperate din mare 70 bucăţi cadavre.

Pe de altă parte, scafandri au scos luni de pe fundul mării un fragment din partea de mijloc a fuzelajului, după ce au recuperat, anterior, mai multe fragmente mai mici, în largul staţiunii balneare Soci, de unde a decolat aeronava către Siria, a declarat un purtător de cuvânt al operaţiunii de căutare pentru Tass.

”Până acum, un fragment de patru metri din partea de mijloc a fuzelajului a fost scos de pe fundul mării”, a spus purtătorul de cuvânt, care a adăugat că operaţiunile continuă.

De asemenea, alte două cadavre au fost recuperate, au declarat anterior surse pentru Tass.

”Luni, încă două cadavre şi bucăţi de cadavre au fost recuperate. În total, 13 corpuri au fost recuperate până în prezent în timpul operaţiunii de căutare”, a spus această sursă.

Un avion militar rus care transporta 92 de persoane, inclusiv membri ai unui cor al armatei, cu destinația Siria, s-a prăbușit duminică în Marea Neagră la scurt timp după decolarea sa, potrivit unui anunț al Ministerului rus al Apărării, citat de agențiile ruse de presă, relatează AFP. Potrivit Ministerului rus al Apărării, nu există supraviețuitori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult