Acasa Top SecretArmata Dacia Duster Army a făcut valuri în presa străină

Dacia Duster Army a făcut valuri în presa străină

scris de G. D.
22 afisari

Un nou produs al uzinelor Dacia face valuri în presa străină, după ce a fost expus în public. Este vorba despre Dacia Duster Army, o versiune destinată armatei, care a fost expusă în premieră cu ocazia paradei militare de la 1 decembrie.

Dacia Duster Army

Dacia Duster Army

Defilarea de Ziua Națională a României a adus în fața publicului mai multe exemplare Dacia Duster, care au echipat diferite formațiuni ale MApN sau MAI. Majoritatea sunt doar vehicule de serie, care au în dotare, față de mașinile expuse în showroom-uri, doar un girofar sau vopseaua și inscripțiile speciale. Unul dintre exemplare a atras însă atenția publicului în timpul paradei, deoarece era un vehicul special. Dacia a produs pentru Armata Română un prototip Duster botezat Army care are mult mai multe calități decât un vehicul Duster obișnuit. Mașina este creația inginerilor de la Renault Romania, pentru a-l transforma dintr-un vehicul de stradă într-unul de lupăt, conform cerințelor și standardelor NATO.

Dacia Duster Army - parada militară de 1 Decembrie

Dacia Duster Army

Echipamentele suplimentare ale modelului Dacia Duster sunt sistemul de tip roll-cage, destinat protecției exterioare, protecțiile pentru grupul motopropulsor, rezervor de carburant și pentru diferențialul spate, troliu, sistemul de ancorare pentru transportul cu aeronave, sistemul de tractare pentru remorci militare, prizele exterioare pentru interconectarea mai multor vehicule, sistemul de camuflare al farurilor și stopurilor și sistemul de iluminare „black out”, care permite oprirea instantanee a tuturor luminilor în caz de urgență. În plus, mitraliera care a echipat acest model a scos și mai mult în evidență agresivitatea lui Duster Army.

Dacia Duster Army - parada militară de 1 Decembrie

Dacia Duster Army

După ce au apărut primele articole în presa română și imaginile care puneau în valoare caracteristicile Dacia Duster Army, mai multe publicații străine au început să acorde atenție acestui model. Descrierea cea mai frecventă a fost „vehicul militar robust și accesibil”. „Budget Humvee” a mai fost descris modelul Duster. Mai multe site-uri cu profil militar au acordat spații acetui vehicul, deși deocamdată el este doar un prototip.

Celelalte exemplare Dacia Duster care au defilat au fost echipate pentru Poliție, Jandarmerie, Poliție de Frontieră și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

2 comentarii

BULA 14-12-2013 - 06:16

Pe timp de razboi nu valoreaza doi bani. O faci ciur cu un AKM. Dar e buna pentru mitralierea pop.ulatiei neinarmate, in caz de revolta. Se va vinde guvernelor marioneta din colonii.

Tache 14-12-2013 - 09:12

Pop.ulatia sa-si faca rost de AKM-uri si sa monteze pe ele sisteme Slide Fire Stock, sa poata trage 750 de gloante pe minut……

Uitati ce poate face o mitraliera romaneasca in maini pricepute :

http://www.youtube.com/watch?v=QeffwrQSxBc

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult