Acasa Top SecretArmata De ce a fost arestat comandantul turc al bazei aeriene Incirlik

De ce a fost arestat comandantul turc al bazei aeriene Incirlik

scris de D.S.S.
17 afisari

Comandantul turc al bazei aeriene Incirlik, unde se află trupe americane şi NATO, a fost arestat pentru complicitate la lovitura de stat din Turcia, a declarat duminică un oficial guvernamental pentru Reuters.

bekir-ercan-van-incirlikGeneralul Bekir Ercan Van a fost reţinut, a precizat oficialul.

Operaţiunile de la baza aeriană Incirlik au fost suspendate, în urma închiderii spaţiului aerian folosit pentru misiuni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Peter Cook, într-un comunicat.

Forţele americane “îşi ajustează operaţiunile de zbor în cadrul campaniei de contracarare a ISIS pentru a minimaliza efectele asupra campaniei”, a precizat el, sugerând că misiunile împotriva jihadiştilor ar putea fi lansate de la alte baze.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, dar generatoarele au permis funcţionarea normală a echipamentelor, astfel încât zborurile să poată fi reluate imediat după redeschiderea spaţiului european, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Oficialii americani lucrează cu turcii pentru a relua operaţiunile europene cât mai rapid posibil”, a explicat Cook.

Autorităţile turce au suspendat funcţionarea bazei Incirlik sâmbătă, după tentativa de lovitură de stat.

Statele Unite folosesc Incirlik pentru a lansa bombardamente asupra ţintelor ISIS din Siria şi Irak. SUA au lansat drone, avioane Prowler şi aeronave A-10 de la bază.

Washingtonul are circa 2.200 de militari şi angajaţi civili în Turcia, care este membră NATO şi un partener regional crucial. Circa 1.500 dintre ei se află la Incirlik.

Comandanţii americani şi-au plasat forţele din Turcia în alertă maximă şi au suspendat toate activităţile neesenţiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult