Acasa Top SecretArmata De ce a încetat Israelul conflictul în Fâşia Gaza

De ce a încetat Israelul conflictul în Fâşia Gaza

scris de D.S.S.
4 afisari

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat pentru televiziunea publică din ţara sa că Israelul a acceptat încetarea ostilităţilor în Fâşia Gaza pentru a-şi păstra resursele în faţa altor ameninţări regionale potenţiale, relatează AFP.

De ce a încetat Israelul conflictul în Fâşia Gaza

De ce a încetat Israelul conflictul în Fâşia Gaza

„Am luptat timp de 50 de zile şi am fi putut să luptăm încă 500, dar (…) avem (gruparea ultraradicală) Stat Islamic la porţile Iordaniei, Al-Qaida în Golan şi Hezbollahul la frontiera cu Libanul”, a declarat Netanyahu pentru televiziunea publică israeliană.

„Am decis să nu ne împotmolim în Gaza şi să ne limităm la obiectivul nostru, şi anume să aducem liniştea pentru cetăţenii Israelului”, a adăugat el.

După mai multe armistiţii unilaterale şi bilaterale întrerupte, cele două părţi au încheiat marţi o încetare a focului pe termen nelimitat care a pus capăt celor 50 de zile de război soldate cu 2.143 de morţi în tabăra palestiniană şi 71 în cea israeliană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult