Acasa Top SecretArmata De ce a numit Phenianul un nou ministru al Apărării

De ce a numit Phenianul un nou ministru al Apărării

scris de D.S.S.
21 afisari

Coreea de Nord a numit un nou ministru al Apărării, la aproape două luni după ce, potrivit unor zvonuri, fostul ministru ar fi fost executat cu un tun antiaerian, relatează CNN.

Pak Yong-sik

Pak Yong-sik

Agenţia nord-coreeană de presă, de stat, KCNA a publicat sâmbătă un comunicat în care anunţă o reuniune militară la nivel înalt, în care Pak Yong-sik apare ca ministru al Apărării. Este pentru prima dată când regimul afirmă în mod public că Pak Yong-sik deţine această funcţie.

Hyon Yong-chol, fostul ministru al Apărării, a fost menţionat de presa de stat pentru ultima dată pe 29 aprilie. El ar fi fost executat cu un tun antiaerian, la o şcoală militară din Phenian, în faţa a sute de persoane, în jurul datei de 30 aprilie, a informat serviciul sud-coreean de informaţii NIS Parlamentul sud-coreean.

Unii analişti se îndoiesc de faptul că Hyon Yong-chol a fost ucis, notând că acesta a apărut în documentare, în mai mai multe rânduri, după data la care ar fi fost executat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult