Acasa Top SecretArmata Măsuri de protecţie sporite la Deveselu luate de Comandamentul american în Europa

Măsuri de protecţie sporite la Deveselu luate de Comandamentul american în Europa

scris de D.S.S.
23 afisari

Comandamentul militar american în Europa a sporit măsurile de protecţie pentru toate bazele şi instalaţiile sale de pe continent, inclusiv în România, la Deveselu.

deveselu emblema unitate scut antirachetaForţele Navale ale SUA au înfiinţat o Unitate de Sprijin în România la Baza de la Deveselu, unde, în scurt timp, sistemul antirachetă va deveni funcţional.

Purtătorul de cuvânt militar Greg Hicks a refuzat să enumere măsurile luate şi să detalieze ameninţările care planează asupra trupelor americane mobilizate în Europa. „Evaluăm constant, împreună cu ţările gazdă, ameninţările la adresa forţelor noastre şi vom lua măsurile adecvate”, a declarat el.

Întrebat la Washington despre aceste măsuri, secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a anunţat că nu are nicio informaţie exactă cu privire la existenţa vreunor ameninţări asupra militarilor americani aflaţi în Europa sau asupra familiilor lor.

Dar militanţii organizaţiei Stat Islamic (SI) reîntorşi în Europa din Siria şi din Irak sunt „o ameninţare”, o „realitate”, a recunoscut el într-o conferinţă de presă.

Baza de la Deveselu, unde a fost dislocată Unitatea de Sprijin a Forţelor Navale, ocupă aproape 174 de hectare. Amplasamentul  consta dintr-un sistem radar şi sistemul de comandă, control şi comunicaţii aferent. Separat, va găzdui mai multe module de lansare care conţin sisteme de interceptare SM-3. Căpitanul William Garren, din cadrul Forţelor Navale americane, este comandantul bazei de la Deveselu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult