Acasa Top SecretArmata De ce interzice armata rusă iPhone-urile în timpul serviciului militar

De ce interzice armata rusă iPhone-urile în timpul serviciului militar

scris de Laurentiu Banches
29 afisari

iPhone-urile au fost interzise „neoficial” pe durata serviciului militar obligatoriu în armată rusă întrucât Apple este o companie integral americană.

De ce interzice armata rusă iPhone-urile în timpul serviciului militar (foto:defencerussia.com)

De ce interzice armata rusă iPhone-urile în timpul serviciului militar (foto:defencerussia.com)

Rusia le interzice noilor recruţi să îşi ia cu ei telefoanele de tip iPhone pe durata serviciului militar obligatoriu din cauza temerilor că sistemul de operare al acestora ar putea conţine backdoor-uri pentru spionaj. „iPhone-urile sunt interzise„, a declarat o sursă din armată pentru cotidianul Izvestia. „Poţi lua cu tine orice telefon mobil, dar nu un iPhone, pentru că (Apple) este o companie intergral americană”. Interzicerea neoficială a produselor Apple în timpul serviciului militar este explicată prin efortul de a evita posibile ameninţări la adresa securităţii. „Cu ajutorul unui iPhone poate fi monitorizat totul”, a declarat oficialul.

Serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării nu a comentat aceste informaţii, care au fost însă confirmate de unul dintre soldaţii de la Moscova. „Telefoanele mobile ale altor fabricanţi nu provoacă o astfel de reacţie”, a declarat tânărul, precizând că nu i s-a prezentat „niciun document care să interzică oficial iPhone-urile”. Experţii în securitate sunt de acord că dispozitivele Apple ar putea compromite securitatea naţională a Rusiei dacă sunt folosite la scară largă în timpul serviciului militar în cadrul unor facilităţi extrem de sensibile. „Presupunerea că Apple colaborează activ cu Departamentul american al Apărării (DoD) nu este lipsită de fundament. Ca o regulă, sistemele de criptare, ca cele folosite de Apple, sunt furnizate de fabricantul care lucrează cu DoD”, a declarat analistul Eldar Murtazin. Conform mediafax, folosirea telefoanelor mobile în armata rusă nu este nici permisă, nici interzisă oficial. Comandantul unităţii este cel care decide folosirea telefoanelor mobile sau a Internetului.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult