Acasa Top SecretArmata De ce renunță Suedia la cooperarea militară cu Rusia

De ce renunță Suedia la cooperarea militară cu Rusia

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Guvernul suedez a anunțat că nu va prelungi programul de schimburi militare cu Rusia, revoltat de modul în care acționează militarii ruși în regiunea baltică.

De ce renunță Suedia la cooperarea militară cu Rusia (foto:theguardian.com)

De ce renunță Suedia la cooperarea militară cu Rusia (foto:theguardian.com)

Guvernul a decis să nu prelungească programul de acțiuni comune care reglementează cooperarea între forțele armate ale celor două țări. Acest lucru înseamnă suspendarea cooperării între forțele armate suedeze și Rusia”, se precizează în document oficial citat de Agerpres. Executivul suedez a afirmat că militarii ruși „acționează într-un mod din ce în ce mai provocator în regiunea baltică” și că au avut loc „încălcări ale integrității teritoriale ale țărilor” din regiune.

De asemenea, cabinetul de miniștri subliniază că „această situație va continua”, deși „o agresiune militară directă împotriva Suediei este considerată puțin probabilă”. Cu toate acestea, documentul cere consolidarea de urgență a capacităților de apărare a țării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult