Acasa Top SecretArmata Decizia achizitionarii de avioane F16 va apartine Parlamentului

Decizia achizitionarii de avioane F16 va apartine Parlamentului

scris de D.S.S.
3 afisari

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a declarat, marti, la Brasov, ca Parlamentul va fi cel care decide daca Armata Romana va cumpara avionele F16.


 

„Achizitionarea acestor avioane a fost recomandata de specialistii din cadrul Fortelor Aeriene, cei care vor utiliza aceste avioane. Eu am incredere in recomandarea lor, dar decizia finala va fi luata de catre Parlament. Este vorba despre o decizie strategica pe care o va lua poporul roman prin intermediul Parlamentului”, a declarat ministrul Apararii Nationale, marti, intr-o conferinta de presa la Brasov, informeaza Mediafax.

Ministrul a precizat ca a supus discutiei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii propunerea de achizitionare a avioanelor F 16, iar propunerea va ajunge pe masa Comisiilor de aparare din cele doua Camere ale Parlamentului care vor decide asupra acestei probleme, dupa care vor inainta propunerea plenului Senatului si Camerei Deputatilor. Potrivit lui Oprea, un argument pentru achizitionarea acestor avioane se refera in special la faptul ca in zona Marii Negre toate armatele tarilor membre NATO folosesc acest tip de avion si peste 25 de armate au in dotare avioane F 16 care au fost testate cu succes in lupte. Totodata, Oprea a mentionat ca Ministerul Apararii se va implica si in supravietuirea industriei de aparare a Romaniei, iar Armata Romana va trebui sa reprezinte cel mai bun client al industriei de aparare, prin cumpararea de munitie si armament produse in tara.

CSAT a aprobat, saptamana trecuta, propunerea MApN de achizitionare a 24 de avioane F16 in uz, documentul urmand sa fie trimis Parlamentului spre dezbatere si decizie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult